Ενθουσιασμένος με το νέο ΟΑΚΑ ο Ερνανγκόμεθ: Είναι γήπεδο NBA

Χουάντσο Ερναγκόμεθ θέλει το back to back στη Euroleague από τον Παναθηναϊκό 

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει για την δεύτερη αγωνιστική της Euroleague την Μπάγερν Μονάχου (10/10-21:15) στο πρώτο του παιχνίδι στο νέο ΟΑΚΑ, με τον Ισπανό φόργουορντ της ομάδας, Χουάντσο Ερναγκόμεθ, να στέκεται στις δηλώσεις που παραχώρησε ενόψει της αυριανής αναμέτρησης στον στόχο της φετινής σεζόν, στην επανένωση του με τον Λορένζο Μπράουν, αλλά και στην πολυφωνία που υπάρχει φέτος στην ομάδα από πλευράς ρόλων.

«Οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται σε μια μέρα»
«Η διοίκηση έκανε τα πάντα για τους φίλους της ομάδας. Νομίζω θα είναι υπέροχο το συναίσθημα αύριο. Δεν έχω ξαναπαίξει σε γυάλινο παρκέ με φώτα λεντ, αλλά θα είναι απολαυστικό. Ήταν λίγο περίεργο στη προπόνηση, γλιστρούσε λίγο λόγω της σκόνης, αλλά νομίζω θα είναι καταπληκτικά αύριο».

Η Μπάγερν νίκησε την πρώτη αγωνιστική την Ρεάλ Μαδρίτης. Θα δούμε κάποια έκπληξη αύριο;

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Στην Euroleague όλη μπορούν να νικήσουν τους πάντες, ειδικά στην έδρα τους. Πέτυχαν μια μεγάλη νίκη κόντρα στη Ρεάλ, αλλά είμαστε έτοιμοι για την αναμέτρηση απέναντι τους».

Αύριο θα επικρατεί ένα πάρτι στις κερκίδες λόγω του ανακαινισμένου γηπέδου, ενώ στο παρκέ θα γίνεται μάχη. Είναι αυτό μια παγίδα για εσάς;

«Είμαστε εδώ για να παλέψουμε, όχι για να κάνουμε πάρτι. Οι φίλαθλοι σίγουρα θα το απολαύσουν, αλλά πρώτα πρέπει να νικήσουμε».

Πόσο δύσκολο είναι να ξεχάσετε την περασμένη χρονιά και να συγκεντρωθείτε στην φετινή;

«Καταφέραμε κάτι σπουδαίο πέρυσι. Ήταν μια από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία της διοργάνωσης. Το ξέρουμε αυτό, αλλά θέλουμε κάτι περισσότερο. Είμαστε εδώ για το επόμενο βήμα. Υπογράψαμε σπουδαίους παίκτες και δουλεύουμε πολύ σκληρά για το κάτι παραπάνω. Στο μυαλό μας δεν είναι απλά το Final Four, αλλά το τρόπαιο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά. Οι στόχοι δεν επιτυγχάνονται σε μια μέρα. Το μάθαμε αυτό από πέρυσι, αλλά έτσι φτιάχνεις τις δυνατές ομάδες. Να είμαστε συγκεντρωμένοι στις ήττες και να μη ενθουσιαζόμαστε στις νίκες. Αυτό είναι το πνεύμα».

Τι πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της σεζόν;

«Όλα έχουν να κάνουν με την χημεία. Έχουμε πάρα πολλούς καλούς παίκτες, απλά πρέπει να γνωριστούμε καλύτερα και να βοηθά ο ένας τον άλλον. Και απλά πρέπει να νικάμε. Φυσικά θα υπάρξουν παιχνίδια που δεν θα είναι όλοι χαρούμενοι, γιατί μπορεί να μοιραστούν όλοι αρκετά λεπτά συμμετοχής ή σουτ, αλλά ο μοναδικός στόχος είναι η νίκη. Κάποια μέρα μπορεί να γυρνάς σπίτι με νεύρα, αλλά αν νικάμε προχωράς, επιστρέφεις και βοηθάς την ομάδα να πάρει περισσότερες νίκες».

Ειδήσεις σήμερα:

Κικίλιας: Με απόλυτη διαφάνεια η αγορά του διαμερίσματος

Καίτη Γκρέυ: Στο νοσοκομείο η λαϊκή τραγουδίστρια - Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο

Bitcoin: Έλυσε το HBO το μυστήριο με τον ιδρυτή του; - Ποιος είναι πίσω από τον «Satoshi Nakamoto»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr