Ραούλ: Αποχωρεί απο τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης Β’, νέος προπονητής ο Αρμπελόα

Ο Ραούλ θα αποχωρήσει από τη θέση του προπονητή της Καστίγια στο τέλος της σεζόν, ολοκληρώνοντας έξι χρόνια στο τιμόνι της ομάδας - Διάδοχός του θα είναι ο Άλβαρο Αρμπελόα, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή προπονητής της ομάδας νέων της «βασίλισσας»

Ο Ραούλ θα αποχωρήσει από την δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Σύμφωνα με την Marca, η απόφαση έχει ήδη ληφθεί στα ανώτερα κλιμάκια της «βασίλισσας», ενώ έχει επίσης αποφασιστεί ότι ο διάδοχός του θα είναι ο Άλβαρο Αρμπελόα, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή προπονητής της ομάδας Νέων.

Εδώ και καιρό υπήρχαν φήμες ότι η θητεία του Ραούλ ως επικεφαλής της δεύτερης ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης πλησίαζε στο τέλος της και αυτή η στιγμή θα φτάσει σε περίπου οκτώ μήνες, όταν η ομάδα ολοκληρώσει την τρέχουσα σεζόν.

Τότε, ο Ραούλ θα κλείσει ένα κεφάλαιο έξι ετών ως προπονητής της Καστίγια. Ωστόσο, δεν θα αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ο σύλλογος σκοπεύει να συνεχίσει να τον έχει στις τάξεις του, αν και απομένει να συμφωνηθεί ο νέος ρόλος που θα αναλάβει στην επόμενη μέρα.

Ο νέος του ρόλος στον σύλλογο

Όσον αφορά το μέλλον του, δεν εξετάζεται η πιθανότητα να αναλάβει κάποια άλλη ομάδα της ακαδημίας, αλλά υπάρχουν δύο σενάρια που θα μπορούσαν να ταιριάξουν στην περίπτωσή του. Το πρώτο είναι να ενταχθεί στο τεχνικό επιτελείο της πρώτης ομάδας, μια επιλογή που υποστηρίζεται από την εξαιρετική σχέση που έχει με τον Αντσελότι και τους συνεργάτες του. Το δεύτερο είναι να αναλάβει μια υπεύθυνη θέση στην ακαδημία, μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους, και να συνεισφέρει στη διοικητική πλευρά, ενισχύοντας τη διοίκηση μαζί με τον Σαντιάγκο Σολάρι και τον Μάνου Φερνάντες. Ωστόσο, αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει ακόμα να συζητηθεί και να οριστικοποιηθεί.

Τα τελευταία χρόνια, ο Ραούλ έχει δεχθεί αρκετές προσφορές για να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης και να αναλάβει ομάδες σε ανώτερο επίπεδο, αλλά ο ίδιος νιώθει ικανοποιημένος με τη δουλειά που έχει κάνει στην ανάπτυξη παικτών. Το να εργάζεται για τον σύλλογο της ζωής του τον γεμίζει.

Ο παλαίμαχος επιθετικός ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στη La Fábrica πριν από επτά σεζόν, κάνοντας το ντεμπούτο του ως προπονητής της παίδων την περίοδο 2018-19. Τη σεζόν εκείνη πέτυχε 18 νίκες με την και άλλες 8 με τη νέων B, την οποία ανέλαβε στο τέλος της σεζόν. Τη σεζόν 2019-20 ανέλαβε την Καστίγια, με την οποία μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 71 νίκες σε 178 αγώνες. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του στην ακαδημία ήταν η κατάκτηση της Youth League με την παίδων A τον Αύγουστο του 2020.

Ειδήσεις σήμερα:

Τυφώνας Μίλτον: Σε κατάσταση συναγερμού ομογενείς στη Φλόριντα - «Οχυρώσαμε τα σπίτια μας και περιμένουμε»

Επίθεση Δούκα σε Ανδρουλάκη μετά το ναυάγιο της τηλεμαχίας - Τον κατηγορεί ότι δεν ήθελε εξαρχής το debate

Τέσσερις νεκροί από πυρά των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ στη Ναμπλούς - Δείτε βίντεο με την εκτέλεση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr