Τζέσικα Κάμπελ: Έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα βοηθός προπονητή στην ιστορία του NHL

Τζέσικα Κάμπελ: Έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα βοηθός προπονητή στην ιστορία του NHL

Η κοπέλα ανέλαβε στην ομάδα «Seattle Kraken» τον Ιούλιο 

nh_
Η Τζέσικα Κάμπελ έγραψε ιστορία, αφού έγινε η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση της βοηθού προπονητή στο NHL. Η όμορφη γυναίκα ανέλαβε στην ομάδα «Seattle Kraken» τον Ιούλιο και βρέθηκε στον πάγκο στην πρεμιέρα της ομάδας απέναντι στους «St. Louis Blues» το βράδυ της Τρίτης (08/09).

Αναφερόμενη στον επαναστατικό της ρόλο, η Κάμπελ δήλωσε: «Καταλαβαίνω ότι η σημασία και το μέγεθος αυτής της στιγμής είναι πολύ σημαντικά για το άθλημά μας». 


Πριν από την πρόσληψή της στους Kraken, η Κάμπελ είχε ήδη κάνει την αρχή στην American Hockey League (AHL) ως βοηθός προπονητής για τους Coachella Valley Firebirds, όπου οδήγησε την ομάδα να φτάσει στους τελικούς του Calder Cup σε δύο σεζόν.

Ο προπονητής των Seattle Kraken, Νταν Μπλάισμα, που είναι και αυτός πρωταθλητής Stanley Cup, τόνισε τη σημασία της παρουσίας της Κάμπελ στη λίγκα, λέγοντας: «Η Τζέσικαω είναι η πρώτη γυναίκα προπονητής στο NHL, είναι σπουδαίο για εκείνη και σπουδαίο για το παιχνίδι». 



Αν και οι Kraken ηττήθηκαν με 3-2 στην πρεμιέρα τους, η ατμόσφαιρα γύρω από την πρόσληψη της Κάμπελ είναι θετική. H ίδια εξέφρασε την ελπίδα της ότι η επιτυχία της θα ανοίξει δρόμους για άλλες γυναίκες στο άθλημα.



«Ελπίζω κάποιος άλλος να έχει μια πόρτα ανοιχτή για εκείνον, αντί να χρειάζεται να την σπρώξει και να βρει τρόπους να την ξεκλειδώσει», δήλωσε.



Τα λόγια της Κάμπελ αντικατοπτρίζουν μια θέληση προς μεγαλύτερη ενσωμάτωσή και εκπροσώπηση γυναικών στο χόκεϊ. Καθώς ξεκινά αυτήν την ιστορική πορεία, η Κάμπελ παραμένει αφοσιωμένη στον αγώνα της για αλλαγή και την έμπνευση μελλοντικών γενεών γυναικών προπονητών στο NHL.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο τυφώνας Μίλτον χτυπάει τη Φλόριντα, αναφορές για νεκρούς στην κομητεία Σεντ Λούσι - Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Τζορτζ Μπάλντοκ: Η ιστορία της ζωής του άτυχου ποδοσφαιριστή, που πέθανε μόλις στα 31 του χρόνια - Ήταν πατέρας ενός παιδιού

Τραγωδία στη Γλυφάδα: Νεκρός ανασύρθηκε από την πισίνα του σπιτιού του ο Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης