Μπάλντοκ: Όταν ο «Starman» της Σέφιλντ έκανε δώρο ζωής στον μικρό Χάρβεϊ

Μπάλντοκ: Όταν ο «Starman» της Σέφιλντ έκανε δώρο ζωής στον μικρό Χάρβεϊ

Ένα δώρο ζωής, μια κίνηση ανθρωπιάς και αγάπης. Όταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ έδωσε... ασίστ στον μικρό Χάρβεϊ για να συνεχίσει να σκοράρει εντός κι εκτός γηπέδων

she-bald

Μια μικρή πράξη αγάπης για τον ίδιο, ένα θαύμα ζωής για μια οικογένεια. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ αγαπούσε όσο τίποτα άλλο το ποδόσφαιρο, λάτρευε τα παιδιά και το πάθος του για την μπάλα τους έδωσε κίνητρα να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν.

Ο Μπάλντοκ ήταν η ψυχή της Σέφιλντ για πολλά χρόνια, αποθεώθηκε, χειροκροτήθηκε, πανηγύρισαν μαζί του οι οπαδοί, έκλαψαν... Δυστυχώς όμως τα δάκρυα λύπης ήταν αυτά που έμειναν στο τέλος, αφού εκτός από το ελληνικό ποδόσφαιρο τον χαμό του πενθεί και η Μεγάλη Βρετανία!

Για τους φίλους της Σέφιλντ ήταν ο «Starman», για την οικογένεια της Μαρί, κάτι πολύ περισσότερο! Ο γιος της Χάρβεϊ διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά, το μέλλον του στο ποδόσφαιρο δυσοίωνο, κάθε παιχνίδι του κι ένας... γολγοθάς για τους γονείς, κάθε προσπάθεια άθλησης κι ένα τεράστιο εμπόδιο.

Η εγχείρηση πέτυχε, όμως μόνο με τη σιγουριά ενός απινιδωτή θα μπορούσε να συνεχίσει πιο δυνατός, πιο σίγουρους. Όταν ο Μπάλντοκ έμαθε την ιστορία του μικρού Χάρβεϊ κινήθηκε άμεσα, έκανε δώρο τον απινιδωτή ζητώντας όμως να μείνει κρυφό, ένα μυστικό αγάπης ανάμεσα στον ίδιο και την οικογένεια. Ο Χάρβεϊ πατάει γερά, σκοράρει, ανεβαίνει κατηγορίες, η οικογένεια του με τον φορητό απινιδωτή πάντα σε κάθε ματς χειροκροτεί για τον νεαρό, αλλά και για τον Τζορτζ!

Η Μαρί στο άκουσμα του θανάτου του λύγισε, ξέσπασε, έστειλε το δικό της μήνυμα... ζωής, αφού για την ίδια ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν ο άνθρωπος που έδωσε... ασίστ στον νεαρό Χάρβεϊ να σκοράρει εντός κι εκτός γηπέδων.

«Για αυτούς που δεν το ξέρουν, ο Χάρβεϊ διαγνώστηκε με μια καρδιακή πάθηση πριν κάποια χρόνια. Ήταν κάτι εντελώς ξαφνικό, ένα τεράστιο σοκ για εμάς. Εγχειρίστηκε επιτυχημένα και ευτυχώς τα πάει μια χαρά. Από εδώ και στο εξής θα κάνεις τακτικές εξετάσεις μέχρι να χρειαστεί κι άλλη επέμβαση. Ως γονιός είναι μια συνεχής ανησυχία και κάτι που πρέπει να ελέγχουμε.

Στην παλιά μας ομάδα κουβαλούσαμε έναν φορητό απινιδωτή, τον οποίο έπρεπε να επιστρέφουμε κάθε φορά όταν φεύγαμε από το γήπεδο, οπότε ξεκινήσαμε μια καμπάνια για να συγκεντρώσουμε χρήματα και να αγοράσουμε έναν.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ παρενέβη αμέσως όταν άκουσε για τον Χάρβεϊ και του αγόρασε έναν απινιδωτή την επόμενη μέρα. Ήταν ένα προσωπικό δώρο από εκείνον, όχι κάτι που έκανε για δημοσιότητα ή μέσω του συλλόγου. Το έκανε από τη δική του τσέπη.

Όπως βλέπετε, ήταν Χριστούγεννα και ο Τζορτζ μάς ζήτησε να μη δημοσιεύσουμε κάτι, για αυτό το κρατήσαμε κρυφό μέχρι τώρα.

Ο Τζορτζ δεν θα μάθει ποτέ πόσα σημαίνει αυτό για εμάς και τι ηρεμία μας προσφέρει, ενώ επιτρέπει στον Χάρβεϊ να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο, γιατί ξέρουμε πως αν συμβεί κάτι, έχουμε τον απινιδωτή πάντα μαζί μας».

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

To «μάτι» του Μίλτον πέρασε τη Φλόριντα: Άφησε πίσω νεκρούς, πλημμύρες και σκοτάδι σε εκατομμύρια σπίτια - Δείτε βίντεο

Αποσύρεται στα 38 του ο θρύλος του τένις, Ράφα Ναδάλ - Δείτε το συγκινητικό του βίντεο


Όπισθεν Κασσελάκη για το εξώδικο, ζητά έρευνα για τη διαρροή του πόθεν έσχες - Τα είπαν για μισή ώρα με τον Πολάκη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης