Μπερνάρ Αρνό και Red Bull μπαίνουν και στο γαλλικό ποδόσφαιρο - Αγοράζουν ομάδα και αμφισβητούν την κυριαρχία της Παρί Σεv Ζερμέν

Ο δισεκατομμυριούχος Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής του κολοσσού LVMH, ετοιμάζεται να εισέλθει στον κόσμο του ποδοσφαίρου με στόχο να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Παρί Σεν Ζερμέν του Νασέρ Αλ Κελαϊφί

Μέσα στους επόμενους μήνες, ενδέχεται να δημιουργηθεί ένας σοβαρός αντίπαλος για την Παρί Σεν Ζερμεν. Η Παρί FC, η δεύτερη ομάδα του Παρισιού (που αγωνίζεται στη Ligue 2), πρόκειται σύντομα να αγοραστεί από την οικογένεια Αρνό, την πλουσιότερη οικογένεια της Γαλλίας και μία από τις πλουσιότερες στον κόσμο, με επικεφαλής τον Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος ηγείται του κολοσσού LVMH.

Μαζί με τον Αρνό, ο οποίος στο παρελθόν είχε συνδεθεί με πιθανή αγορά της Μίλαν, θα βρίσκεται και η Red Bull, η οποία ήδη κατέχει πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες παγκοσμίως. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση, από το 2025 θα συνεργαστεί με την Παρί FC και ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ.

Η εφημερίδα L’Equipe αποκάλυψε την επερχόμενη αλλαγή του πλειοψηφικού πακέτου της Παρί FC σημειώνοντας πως ο νυν ιδιοκτήτης, Πιέρ Φεράτσι, και το επενδυτικό ταμείο από το Μπαχρέιν, Investcorp, το οποίο έχει σχέσεις με την Ίντερ και τη Μίλαν και κατέχει μειοψηφικό πακέτο από το 2020, θα αποχωρήσουν σταδιακά. Ο Φεράτσι θα διατηρήσει το 30% των μετοχών έως το 2027, όταν αναμένεται να αποχωρήσει πλήρως.

Αρχικά, η οικογένεια Αρνό θα αποκτήσει περίπου το 55% των μετοχών, με στόχο να ελέγξει και το ποσοστό του Φεράτσι, φτάνοντας στο 85%. Η Red Bull θα συμμετέχει με ποσοστό 15%. Η Παρί FC, η οποία βρίσκεται πρώτη στη Ligue 2, στοχεύει στην άνοδο στη Ligue 1 αυτή τη σεζόν. Χθες, ο σύλλογος ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του προπονητή Στεφάν Ζιλί μέχρι το 2026.

Η Παρί FC ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με πρωτοβουλία της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, η οποία ήθελε να δημιουργήσει έναν νέο επαγγελματικό σύλλογο στο Παρίσι, μετά την αποχώρηση των ιστορικών ομάδων της πόλης, Cercle athlétique (1963), Racing Club (1966) και Stade français (1968).

Ειδήσεις σήμερα:

Τυφώνας Μίλτον - Φλόριντα: «Τα πάντα είναι βυθισμένα στο νερό» - Ζευγάρι Ελλήνων καταγράφει σε βίντεο τις εικόνες καταστροφής

Οργάνωσε με τα ξαδέρφια του τη δολοφονία της συζύγου του - Ταξίδεψε από Αθήνα στη Σουηδία και τη σκότωσε

Καινούργιου: Φταίμε εμείς για την Τούνη που την προβάλλουμε και τρέχουμε πίσω της όλα αυτά τα χρόνια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr