Λούκας Ποντόλσκι: μάζεψε 50.000 κόσμου στο «αντίο» του και άναψε καπνογόνο - Δείτε βίντεο

Ο Γερμανός αναμένεται να κρεμάσει τα παπούτσια του στο τέλος της σεζόν - Τον αποχαιρέτησαν στην ομάδα που έκανε τα πρώτα του βήματα, την Κολωνία - Έδωσαν το «παρών» σπουδαίοι αστέρες - Μήνυμα του Αντρές Ινιέστα, λίγα 24ωρα μετά την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο

Στην πόλη και την ομάδα που έκανε το ντεμπούτο του ως ένας άγνωστος πιτσιρικάς επέστρεψε ο Λούκας Ποντόλσκι, ο οποίος τιμήθηκε από την Κολωνία πριν αποσυρθεί οριστικά από το ποδόσφαιρο.

Ο Γερμανός με τη σπουδαία καριέρα έχει σταματήσει από την εθνική της χώρας του από το 2016 και από το 2017 έχει αφήσει την Ευρώπη, πηγαίνοντας να αγωνιστεί στη Βίσελ Κόμπε όπου συνυπήρξε με τον Αντρές Ινιέστα που πριν λίγα 24ωρα κρέμασε τα παπούτσια του, με τον δεύτερο να στέλνει βιντεογραφημένο μήνυμα για τον παλιό του φίλο.



Επιστρέφοντας στον «Πόντλι», μετά την πάροδο τριών σεζόν στην Ιαπωνία, συνέχισε για λίγο στην Αντάλιασπορ και στη συνέχεια (2021) πήγε στην Γκόρνικ Ζάμπρζε, μια oμάδα που έκτοτε μάχεται ανεπιτυχώς να μπει στην τετράδα, με δύο τερματισμούς στην έκτη θέση και έναν στην όγδοη. Η πολωνική ομάδα ήταν και η καλεσμένη των Γερμανών, σε ένα φιλικό ματς που θα το θυμούνται για πάντα μιας και παρεβρέθηκαν πολλοί αστέρες του αθλήματος όπως οι πρώην προπονητές της «νάσιοναλμανσαφτ» Γιόακιμ Λεβ και Χάνζι Φλικ, ο Μάνουελ Νόιερ, ο Περ Περτεζάκερ, ο Ματς Χούμελς.





Προφανώς συγκινημένος εξ αρχής ο Ποντόλσκι, ο οποίος έπαιξε και για τις δύο πλευρές σε ένα παιχνίδι που από την εξέδρα μάλλον έμοιαζε με... τελικό Κυπέλλου Γερμανίας, αφού οι οπαδοί δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα. Σκορ 5-0 στο πρώτο μέρος για την Team Podli, 5-3 το τελικό μετά την αλλαγή του «εορτάζοντα», που είχε ένα γκολ και μία ασίστ στην προσπάθεια που έκανε η γερμανική ομάδα για να επιστρέψει στο ματς. «Φυσικά» ήταν κι αυτός που είχε κάνει το 1-0.





Λίγο πριν τελειώσει ο αγώνας, στο χορτάρι πέρασε και ο γιος του Ποντόλσκι, Λούις, ο οποίος μάλιστα φορούσε το νούμερο 36 με το οποίο ο πατέρας του είχε κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη Μπούντεσλιγκα.



Χοροπηδούσαν μέσα του τα συναισθήματα για τον Γερμανό επιθετικό, που αποθεώθηκε κι ανταπέδωσε για να δακρύσει, πριν ξεκινήσει να κάνει κερκίδα και μέχρις ότου ανέβει σ' αυτή για να συμμετέχει κι αυτός ένα καπνογόνο για να αποδείξει κι εμπράκτως ότι είναι ένας από αυτούς.











«Είμαι βαθιά συγκινημένος που ήρθε τόσος κόσμος για να μοιραστεί αυτό το βράδυ μαζί μου. Είναι τιμή μου να φοράω αυτή τη φανέλα για μια τελευταία φορά, μπροστά σε μια γεμάτη εξέδρα», έγραψε μετά το τέλος του ματς στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media.

Στην άκρως επιτυχημένη καριέρα του, ο Λούκας Ποντόλσκι έγινε ευρέως γνωστός κυρίως με τη Μπάγερν Μονάχου, πήγε στην Άρσεναλ για μια τριετία και είχε περάσματα από Ίντερ και Γαλατάσαραϊ. Στην Κολωνία είχε παίξει το 2003-2006 και είχε επιστρέψει για μια τριετία όταν έκλεισε το κεφάλαιο Μπάγερν (2009-2012). Φυσικά ήταν σταθερός παίκτης της εθνικής Γερμανίας, παίζοντας από το 2004 έως και το 2017.

Στο παλμαρέ του έχει ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο Γερμανίας, ένα Κύπελλο Αγγλίας και ένα Community Shield, ένα Κύπελλο Τουρκίας και δύο τούρκικα Σούπερ Καπ και ένα Κύπελλο Ιαπωνίας. Σημαντικότερο τρόπαιο της καριέρας του το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr