Άαρον Κόνολι: Η μάχη με τον αλκοολισμό και η επιστροφή στα γήπεδα - «Μπήκα σε κλινική το καλοκαίρι για να μπορέσω να ξαναπάρω τη ζωή μου»

Ο 24χρονος επιθετικός της Σάντερλαντ, έκανε μια συγκλονιστική εξομολόγηση, αποκαλύπτοντας τον αγώνα του με τον αλκοολισμό - Ο Ιρλανδός ποδοσφαιριστής μίλησε ανοιχτά για την περίοδο που βρέθηκε στο σκοτάδι του εθισμού

Ο Ιρλανδός επιθετικός της Σάντερλαντ, Άαρον Κόνολι, αποκάλυψε ότι πάλεψε με τον αλκοολισμό για αρκετά χρόνια, λέγοντας ότι πέρασε ένα μήνα σε κλινική απεξάρτησης αυτό το καλοκαίρι, αφού συνειδητοποίησε ότι ο εθισμός τον σκότωνε.

Ο 24χρονος μίλησε για τον αλκοολισμό του σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Σάντερλαντ, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.

«Είχα όλα όσα μπορούσε να ονειρευτεί ένα νεαρό αγόρι, αλλά δεν μπορούσα να κρατήσω τον εθισμό μου», είπε ο Κόνολι.

Ήταν 19 ετών και έπαιζε για την Μπράιτον όταν σημείωσε τα δύο πρώτα του γκολ στην Premier League σε έναν αγώνα εναντίον της Τότεναμ, την πρώτη του φορά ως βασικός.

«Το τηλέφωνό μου χτυπούσε συνέχεια μετά τον αγώνα», είπε ο Κόνολι. «Ήταν μια από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου αλλά και μια από τις χειρότερες γιατί τα επόμενα πέντε χρόνια προήλθαν από αυτό. Σταμάτησα να δουλεύω. Άρχισα να πιστεύω τη διαφημιστική εκστρατεία και δεν έγινα καλός άνθρωπος μετά από αυτό. Ήμουν δύσκολος, κανείς δεν μπορούσε να μου πει τίποτα. Δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω. Πάντα λέω στους γονείς μου ότι άρχισα να ζω τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή χωρίς την ποδοσφαιρική πλευρά και αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι να παραδεχτώ εκείνη την εποχή, ότι δεν έκανα όλα τα πράγματα που με είχαν βάλει σε αυτό. Πονάει να το κοιτάς πίσω και να μιλάς γι αυτό.

Είχα προβλήματα εκτός γηπέδου και αυτό τονίστηκε πολύ. Έχασα τα ίχνη του εαυτού μου, έχασα την αίσθηση του γιατί έπαιζα ποδόσφαιρο, κυνηγούσα πράγματα που δεν κυνηγούσα ποτέ πριν από αυτά τα γκολ της Τότεναμ.»

Ο Κόνολι σκόραρε οκτώ φορές για τη Χαλ την περασμένη σεζόν, αλλά είπε ότι η ζωή του καταρρέει εκτός γηπέδου. Ενώ κάποτε η χαρά του προερχόταν από το ποδόσφαιρο, άρχισε να ανυπομονεί περισσότερο να μεθύσει μετά.

«Αποφάσισα στα τέλη Ιουλίου ότι ήταν πάρα πολύ, δεν μπορούσα να το κάνω, να ζήσω όπως έκανα», είπε. «Σκότωνε τους ανθρώπους γύρω μου, την οικογένεια και τους φίλους. Κυρίως με σκότωνε».

Ο ίδιος αποκαλεί την αποκατάσταση τον «καλύτερο και χειρότερο» μήνα της ζωής του.

«Η ζωή μου ήταν τόσο αδύνατη. Δεν μπορούσα να ελέγξω το αλκοόλ. Έφτασα σε ένα σημείο όπου έπρεπε να πάρω μια απόφαση ότι έπρεπε να πάω σε μια κλινική θεραπείας», τόνισε.

«Είπα στο μάνατζέρ μου να μην επικοινωνήσει με κανέναν σύλλογο. Δεν το έκανα για το ποδόσφαιρο. Το έκανα για να μπορέσω να ξαναπάρω τη ζωή μου», πρόσθεσε.

Ο Κόνολι υπέγραψε στη Σάντερλαντ τον Σεπτέμβριο μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τη Χαλ. Δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα παιχνίδι ακόμα, αν και ήταν στον πάγκο για την εντός έδρας ισοπαλία 2-2 με τη Λιντς στη Championship στις 4 Οκτωβρίου.

Πηγή:ΑΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Επανέρχεται ο Δακτύλιος - Ποιοι κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, πώς εκδίδεται η άδεια εισόδου

Τυφώνας Milton: Ελληνίδα επιστήμονας στις ΗΠΑ μιλά για τις απειλές των συνωμοσιολόγων - «Θέλουν να μας σκοτώσουν»

Diddy: Οι εισαγγελείς κατέσχεσαν 100 συσκευές με αποδεικτικό υλικό εναντίον του ράπερ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr