Euroleague: Ίδρωσε στο φινάλε αλλά έφτασε στην πρώτη νίκη του ο Ολυμπιακός, 74-68 την Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ - Βίντεο

Ο Ολυμπιακός πήγε να χάσει δικό του παιχνίδι στο φινάλε - Κορυφαίοι Βεζένκοφ και Φουρνιέ

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη φετινή Euroleague επικρατώντας της Ζαλγκίρις με 74-68. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης ωστόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι τους απείλησαν για τα καλά και χρειάστηκαν τις ικανότητες των Βεζένκοβ, Φουρνιέ να σκοράρουν για να χαμογελάσουν.



Η πρώτη εντός έδρας παράσταση των «ερυθρόλευκων» βέβαια απείχε αρκετά από το μπάσκετ που θέλει να βγάλει η ομάδα στο παρκέ, ωστόσο αυτή την εποχή μετράει η ουσία και τίποτα άλλο.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην παράγουν καλό μπάσκετ κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στο σκορ (4-0, 4’). Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» υποχρέωνε τους φιλοξενούμενους σε πολλά λάθη και έτσι με πρωταγωνιστές τους Φουρνιέ και Βεζένκοβ έγινε το 12-4 (7’). Τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ δεν «πλήγωσαν» τον Ολυμπιακό στην πρώτη περίοδο η οποία ολοκληρώθηκε με 21-6 και τον κόσμο να απολαμβάνει όμορφο μπάσκετ.

Ο Τρινκιέρι έψαχνε λύσεις για να σκοράρει η ομάδα του, αλλά χωρίς αντίκρυσμα αφού μετά από 14 λεπτά έβλεπε το ταμπλό να γράφει 25-7. Φυσικά η διαφορά των 18 πόντων δε χαλάρωνε τους γηπεδούχους οι οποίοι παρέμεναν συγκεντρωμένοι και συνεπείς αγωνιστικά. Η είσοδος του Σμάιλαγκιτς στο παρκέ έφερε 5 δικούς του πόντους, αλλά δεν ήταν ικανοί να αλλάξουν και πολλά πράγματα (33-15, 16’) αφού ο Γκος είχε βρει ρυθμό. Οι Λιθουανοί φρόντισαν πάντως να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας μειώσει σε 35-24.

Οι συνεργασίες Γουόκαπ με Φουρνιέ έφεραν καλό ρυθμό στην επίθεση του Ολυμπιακού νωρίς στην τρίτη περίοδο, ωστόσο η Ζαλγκίρις έβρισκε πόντους δεύτερης ευκαιρίας με τα επιθετικά της ριμπάουντ (42-31, 25’). Αρκετές βιαστικές επιλογές στην επιθετική λειτουργία των Πειραιωτών σε συνδυασμό με την υπομονή των παικτών της λιθουανικής ομάδας έφεραν το σκορ στο 52-43 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να μπει αποφασισμένος στο τελευταίο δεκάλεπτο προκειμένου να κόψει τις ελπίδες των φιλοξενούμενων που είδαν το ταμπλό να γράφει 52-46 με τρίποντο του Φρανσίσκο. Η επιστροφή του Φαλ στη δράση μπορεί να έφερε αστοχία στις βολές, αλλά μαζί κουβάλησε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και βελτιωμένη άμυνα. Χάρη σε πάσες του Γάλλου σέντερ, Βιλντόζα και Παπανικολάου βρήκαν στόχο από τα 6.75 βάζοντας την εξέλιξη του ματς σε καλύτερη συνθήκη (59-48, 33’). Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να αγχώνουν τους «ερυθρόλευκους» μένοντας σε απόσταση που δεν παρείχε... ασφάλεια (66-61, 38’) με τον Φρανσίσκο ένα λεπτό αργότερα να μειώνει ακόμη περισσότερο (67-65, 39’). Σε εκείνο το σημείο ο Βεζένκοβ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και σκοράροντας όλους τους πόντους (7) χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με 74-68.


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ο Ολυμπιακός από το πρώτο δεκάλεπτο φρόντισε να προηγηθεί με διψήφια διαφορά πόντων, την οποία και διατήρησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Όταν η Ζαλγκίρις μείωσε σε 67-65, ακολούθησε καλάθι του Βεζένκοβ, 1/2 βολές του Παπανικολάου. 1/2 βολές του Φρανσίσκο, άστοχο floater του Βεζένκοβ, άστοχο του Γκιεντράιτις και με 2/2 βολές του Βούγαρου φόργουορντ αποφεύχθηκε εν τέλει η ζημιά.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Εβάν Φουρνιέ σε 25’ είχε 15 πόντους (4/7β., 4/8δ., 1/3τρ.), 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη. Πολύ καλός και ο Σάσα Βεζένκοβ (25’) με double double έχοντας 17 πόντους και 11 ριμπάουντ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σε κακό βράδυ για την Ζαλγκίρις οι Μπραζντέικις, Ουλανόβας και Μπουτκεβίτσιους.


ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Βιλτνόζα βοήθησε με καλή άμυνα, 5 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και έδωσε καλό ρυθμό στην επίθεση.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Ντεϊβίντας Σιρβίντις τελείωσε με 17 πόντους έχοντας ωστόσο 3/10 τρίποντα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι Πειραιώτες τελείωσαν με 4/17 τρίποντα και 15 χαμένες βολές (26/41). Οι Λιθουανοί πήραν 17 επιθετικά ριμπάουντ και οι παίκτες του Μπαρτζώκα 15.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη την Κυριακή (13/10-17:15). Η Ζαλγκίρις έχει ρεπό στο πρωτάθλημα και θα αγωνιστεί στην Ιταλία την Τρίτη (15/10) με την Βίρτους.

Τα δεκάλεπτα: 21-6, 35-24, 52-43, 74-68

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Επανέρχεται ο Δακτύλιος - Ποιοι κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, πώς εκδίδεται η άδεια εισόδου

Τυφώνας Milton: Ελληνίδα επιστήμονας στις ΗΠΑ μιλά για τις απειλές των συνωμοσιολόγων - «Θέλουν να μας σκοτώσουν»

Diddy: Οι εισαγγελείς κατέσχεσαν 100 συσκευές με αποδεικτικό υλικό εναντίον του ράπερ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr