Γιούργκεν Κλοπ: To «χρυσό» συμβόλαιο με την Red Bull, θα παίρνει περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ

Γνωστά έγιναν τα μισθολογικά μεγέθη της συμφωνίας του Γερμανού τεχνικού στη Red Bull- Η σύγκριση με την Premier League

Η ξαφνική απόφαση του Γιούργκεν Κλοπ να αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής ποδοσφαίρου για όλες τις ομάδες της Red Bull προκάλεσε έκπληξη και ποικίλες αντιδράσεις στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Λίγους μόνο μήνες μετά την αποχώρησή του από τη Λίβερπουλ, ο κορυφαίος τεχνικός δέχεται έντονη κριτική από τους φιλάθλους της Ντόρτμουντ και της Λίβερπουλ.

Στη Γερμανία, οι οπαδοί της Ντόρτμουντ, της ομάδας που εκτόξευσε την καριέρα του Κλοπ, εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, ενώ και οι φίλοι της Λίβερπουλ δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους στα social media για την επιλογή του.

Ο Γιούργκεν Κλοπ θα επιβλέπει τη διαχείριση των Λειψίας, Red Bull Σάλτσμπουργκ, New York Red Bulls, δύο ομάδων στη Βραζιλία και μιας ομάδας της τρίτης κατηγορίας στην Ιαπωνία.

Με τόσες ευθύνες, όμως, έρχονται και εντυπωσιακές απολαβές. Με την αποχώρησή του από τη Λίβερπουλ, ο Κλοπ αποχαιρέτησε προσωρινά τον τεράστιο μισθό του. Ωστόσο, σύμφωνα με το «SkySports Germany» ο Γερμανός θα κερδίζει πλέον μεταξύ 10 και 12 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στον νέο του ρόλο στη Red Bull.

Στην πραγματικότητα, μόνο οι μισθοί του Μικέλ Αρτέτα (12 εκατομμύρια ευρώ) και του Πεπ Γκουαρδιόλα (23 εκατομμύρια ευρώ) στη Μάντσεστερ Σίτι ξεπερνούν τον μισθό του Κλοπ. Ο Γερμανός θα κερδίζει περίπου τα ίδια με τον Ουνάι Έμερι της Άστον Βίλα και περισσότερα από τον προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χαχ, ο οποίος λαμβάνει 8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Στα τελευταία χρόνια του στη Λίβερπουλ, ο Κλοπ κέρδιζε 18 εκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή στην Premier League, πίσω από τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αν και προς το παρόν δε σκέφτεται την επιστροφή του στους πάγκους, το συμβόλαιό του περιλαμβάνει συμφωνία ότι θα έχει τη δυνατότητα να αποχωρήσει εάν προκύψει σοβαρή πρόταση από κάποιο σύλλογο που θα τον πείσει να επιστρέψει στην ενεργό προπονητική δράση. Για την ώρα, ο Γερμανός τεχνικός φαίνεται να επικεντρώνεται στο νέο του ρόλο, παρά τις έντονες αντιδράσεις από τον φίλαθλο κόσμο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr