Το όνειρο του Πιρόλα: Να κατακτήσω το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία και το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό

Το όνειρο του Πιρόλα: Να κατακτήσω το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία και το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό

Ο διεθνής Ιταλός στόπερ του Ολυμπιακού μίλησε για όλα στη  Gazzetta Dello Sport

6310738
Ο Λορέντσο Πιρόλα ανακάλυψε το μέλλον του το περασμένο καλοκαίρι, ανάμεσα σ΄ ένα πιάτο φαγητό κι ένα ποτήρι λευκό κρασί. Πριν από μερικούς μήνες, χωρίς ακόμα να έχει υπογράψει στον Ολυμπιακό, ο νεαρός Ιταλός περιδιάβαινε την Κρήτη κάνοντας διακοπές με τη σύζυγό του.

Απολαμβάνοντας ένα βράδυ το δείπνο του δίπλα στη θάλασσα, είχε μια σύντομη κουβέντα με έναν εστιάτορα. «Απολαύστε την Ελλάδα, τον ήλιο και τις παραλίες: μια μέρα θα παίξεις για μας...».

Προφητικός; «Απίστευτο, επειδή υπέγραψα λίγες εβδομάδες αργότερα. Είχε δίκιο», είπε ο 22χρονος Ιταλός κεντρικός αμυντικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στη μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της γειτονικής χώρας, την Gazzetta Dello Sport.

Ο αρχηγός της ιταλικής Εθνικής Ελπίδων έχει στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, του Ευρωπαϊκού U21 και να κάνει... τον γύρο της Ακρόπολης: «Θα πάω τον Νοέμβριο. Κάνει ακόμα ζέστη...».

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη ο Πιρόλα μίλησε για:

Κλείσιμο
Την απόφασή του να υπογράψει στον Ολυμπιακό: «Λυπήθηκα που έφυγα από την Ιταλία; Λίγο, κυρίως επειδή είμαστε ευτυχισμένοι εδώ. Αλλά θέλω να κερδίσω: φέτος ο Ολυμπιακός γίνεται 100 ετών και ο στόχος είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Θα είμαι ο δεύτερος Ιταλός που θα το καταφέρει μετά τον Λεάντρο Γκρέκο. Είναι πηγή υπερηφάνειας. Και όταν με προσέγγισαν δεν δίστασα».

Το όνειρό του: «Να κατακτήσω ένα Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία και τον τίτλο με τον Ολυμπιακό».

Τη συνεργασία του με τον Αντόνιο Κόντε στην Ίντερ: «Οι καλύτερες αναμνήσεις μου είναι τα δύο πρωταθλήματα που κέρδισα με τις ομάδες κάτω των 16 και κάτω των 17 ετών και το ντεμπούτο μου στη Serie A εναντίον της Σπαλ. Ο Κόντε μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω το ντεμπούτο μου. Ήμασταν μια πολύ δυνατή ομάδα: εγώ, ο Εσπόζιτο, ο Οριστάνιο. Η Ίντερ ήταν η ζωή μου για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Την Εθνική Ελπίδων της Ιταλίας: «Το περιβραχιόνιο του αρχηγού είναι πηγή υπερηφάνειας και δεν θα το κρύψω: θέλουμε να κερδίσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στα δύο τελευταία αποκλειστήκαμε μια φορά στα προημιτελικά και μια φορά στη φάση των ομίλων. Θα ήθελα να ολοκληρώσω αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε στην ομάδα κάτω των 15 ετών με μια νίκη, θα τα δώσω όλα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Αθηνά Μαρτίνου: Ποια ήταν η μεγάλη κυρία του εφοπλισμού

Ανάλυση CNN: Η καθυστέρηση της απάντησης του Ισραήλ προκαλεί νευρική κρίση στο Ιράν - Από ποιες χώρες ζητά βοήθεια

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με δύο σορούς σε προχωρημένη σήψη σε διαμέρισμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης