Βεζένκοφ: Η EuroLeague δεν χαρίζεται, να βρούμε τους ρόλους για να παίρνουμε τις νίκες

O Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του νίκη στη Euroleague αλλά θέλει ακόμη δουλειά, όπως τόνισε και ο Σάσα Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τη Ζάλγκιρις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με μοναδικό σκοπό του να πάρει την πρώτη του νίκη στην EuroLeague. Και αν έκανε τα εύκολα δύσκολα στο φινάλε, ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν εκεί για να θυμίσει σε όλους πως επέστρεψε ο MVP του 2023.

Ο Σιλβέν Φρανσίσκο εκτελεί ένα τρίποντο που πάγωσε για λίγο το φαληρικό κλειστό, μειώνοντας σε 67-65, 1'24'' πριν το άκουσμα της κόρνας. Η μπάλα πηγαίνει στον Βεζένκοφ, ο Μπουτκεβίτσιους δεν έχει τύχη. Καλάθι και φάουλ!

Ο ίδιος έδωσε τη δική του απάντηση στο Gazzetta, για το αν τελικά τέτοιες στιγμές ονειρεύτηκε το καλοκαίρι, όταν επέστρεψε στον Ολυμπιακό. «Μ'αρέσει να παίζω, να βοηθάω την ομάδα μου, μ'αρέσει να είμαι σημαντικός. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να κερδίζει. Όλα μαζί με κάνουνε χαρούμενο».

Η... δικαιολογία του Ολυμπιακού με τις απουσίες των Φαλ, Μιλουτίνοφ
«Σίγουρα, 100% το μόνο που μετράει είναι η νίκη. Πρέπει να βελτιωνόμαστε δεδομένα, να παίζουμε καλύτερα. Αλλά το μόνο που μας νοιάζει είναι η νίκη» απάντησε κυνικά. Ακόμα και αν στο ταμπλό, ο Ολυμπιακός έχασε τη διαφορά και την αύρα του 1ου δεκαλέπτου, το ότι πήρε τη νίκη αρκεί αυτήν την περίοδο.

Μία νίκη που τελικά ήρθε με κόπο, με τον Ολυμπιακό να επαναλαμβάνει σφάλματα, όπως αυτά της Κωνσταντινούπολης, με τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Με τους Φαλ και Μιλουτίνοφ να επιστρέφουν σταδιακά, ήδη ο πρώτος αγωνίστηκε κόντρα στους Λιθουανούς, αλλά την απουσία τους να... χτίζει μια δικαιολογία αυτό το διάστημα.

«Είναι μια δικαιολογία αυτό. Σίγουρα θα μας βοηθήσουν μόλις επιστρέψουν οι Φαλ και Μιλουτίνοφ, θα γίνουν πιο εύκολες οι 50-50 μπάλες» αναφέρει ο Βεζένκοβ. «Είναι θέμα διάθεσης, ικανότητας. Πρέπει να πάμε στα ριμπάουντ. Κάναμε πολλά λάθη τα οποία πρέπει να τα δούμε και να μην ξανασυμβούν».

Ριμπάουντ που κόστισαν στον ρυθμό, μιας και το αρχικό 21-6 εξανεμίστηκε όσο κυλούσε ο χρόνος. Με τον Βεζένκοφ  να στέκεται μεταξύ άλλων και στο... τεστ της ομοιογένειας που δίνει καθημερινά ο Ολυμπιακός, σε μία διοργάνωση που δε χαρίζεται. «Είμαστε 15 ικανοί παίκτες που μπορεί να κερδίσουν ανά πάσα στιγμή ένα παιχνίδι. Οπότε καταλαβαίνετε ότι καλούμαστε να βρούμε τους ρόλους. Η EuroLeague δε χαρίζεται, οπότε πρέπει να το κάνουμε σύντομα για να παίρνουμε τις νίκες».

πηγη: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Αθηνά Μαρτίνου: Ποια ήταν η μεγάλη κυρία του εφοπλισμού

Ανάλυση CNN: Η καθυστέρηση της απάντησης του Ισραήλ προκαλεί νευρική κρίση στο Ιράν - Από ποιες χώρες ζητά βοήθεια

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με δύο σορούς σε προχωρημένη σήψη σε διαμέρισμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr