Παυλίδης: «Καταθέσαμε και την ψυχή μας για τον Γιώργο, πρέπει να βάλουμε τα κομμάτια στη σειρά γιατί έτσι είναι η ζωή»

O σκόρερ της Εθνικής στο Γουέμπλεϊ μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε η Εθνική Ελλάδας μετά τον ξαφνικό χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ - Τόνισε ότι η ομάδα αγωνίστηκε με πάθος για να αφιερώσει τη νίκη στη μνήμη του συμπαίκτη τους και δήλωσε πως θέλουν ανάλογη συνέχεια με την Ιρλανδία

Ο Βαγγέλης Παυλίδης εκπροσώπησε τους διεθνείς μας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Ιρλανδία, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της League B του Nations League.
Ο σκόρερ του ιστορικού θριάμβου στο Γουέμπλεϊ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα τις τελευταίες ημέρες, μετά τον ξαφνικό χαμό του συμπαίκτη τους, Τζορτζ Μπάλντοκ.

 

Ο Παυλίδης αποκάλυψε πως το τελευταίο διήμερο ήταν πολύ δύσκολο συναισθηματικά για όλους στην ομάδα. Ο θάνατος του Μπάλντοκ, επηρέασε βαθιά τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο. Παρ' όλα αυτά, τόνισε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του κατέθεσαν την ψυχή τους στο ματς με την Αγγλία, αφιερώνοντας την τεράστια νίκη στη μνήμη του αδικοχαμένου συμπάικτη τους.

Όπως σημείωσε, με την ίδια αποφασιστικότητα η ελληνική ομάδα θα προσπαθήσει να συνεχίσει με νίκη και απέναντι στην Ιρλανδία. Παρά τη δύσκολη συναισθηματική κατάσταση, ο Παυλίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος και ενωτικός, υπογραμμίζοντας ότι η ομάδα είναι έτοιμη να δώσει τον καλύτερο της εαυτό για να συνεχίσει τη νικηφόρα πορεία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Παυλίδη:

Για το διήμερο των έντονων συναισθημάτων: «Όλο το διήμερο ήταν πάνω-κάτω σε συναισθήματα. Δυστυχώς έπρεπε να τα αντιμετωπίσουμε. Ήταν δύσκολο για όλη την ομάδα και όλη την Ελλάδα. Είμαστε επαγγελματίες έπρεπε να παίξουμε τον αγώνα, να δείξουμε ότι είμαστε ομάδα και να καταθέσουμε τη ψυχή μας για τον Γιώργο. Να παίξουμε γι' αυτόν και την οικογένειά του, είναι πάνω από το ποδόσφαιρο. Κάναμε μία πολύ καλή εμφάνιση και σίγουρα μέσα μας χαρήκαμε γιατί την κάναμε για τον Γιώργο. Δεν μπορέσαμε να δείξουμε τι νιώθουμε, γιατί δεν ξέραμε και οι ίδιοι. Αύριο είναι μία νέα μέρα, να βάλουμε τα κομμάτια στη σειρά. Στο τέλος έτσι είναι η ζωή και πρέπει να προχωρήσουμε».

Για το ματς με την Ιρλανδία: «Η Ιρλανδία είναι μία δύσκολη ομάδα, θέλουμε να νικήσουμε είναι σημαντικό για εμάς να εξαργυρώσουμε τη νίκη κόντρα στην Αγγλία. Η Ιρλανδία είναι μία δυνατή ομάδα, δίνει το 100% σε κάθε ματς».

Για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πλέον πληθώρα επιθετικών: «Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί για την ομάδα μας. Έχουμε 3-4 καλούς επιθετικούς, αλλά έρχονται κι άλλοι επίσης. Έχουμε ποικιλία ποδοσφαιριστών σε κάθε θέση, είμαστε ένα καλό σύνολο, και αμυντικά και επιθετικά».

Για το αν υπάρχει κάποια πίεση για το αποτέλεσμα: «Σίγουρα στο παρελθόν η Εθνική μετά από μεγάλες νίκες την έχει πατήσει στα μκρά ματς. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι, για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να συνεχίσουμε το καλό μας πρόσωπο».

Για την πίστη του κόσμου στην Εθνική: «Το πιο σημαντικό πράγμα για μία Εθνική είναι να βλέπει γεμάτα γήπεδα. Σίγουρα ο κόσμος διψάει για μία μεγάλη διοργάνωση, ελπίζω να καταλαβαίνει ότι εμείς δίνουμε τα πάντα και τον θέλουμε δίπλα μας, γιατί όταν είναι κοντά μας είναι δύσκολο για οποιονδήποτε αντίπαλο να μας κερδίσει ή να πάρει αποτέλεσμα».

Ειδήσεις σήμερα:

Αθηνά Μαρτίνου: Ποια ήταν η μεγάλη κυρία του εφοπλισμού

Ανάλυση CNN: Η καθυστέρηση της απάντησης του Ισραήλ προκαλεί νευρική κρίση στο Ιράν - Από ποιες χώρες ζητά βοήθεια

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με δύο σορούς σε προχωρημένη σήψη σε διαμέρισμα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr