Basket League: Πρώτη νίκη για το Μαρούσι, 70-67 τον Κολοσσό Ρόδου

Το Μαρούσι είχε σε μεγάλη μέρα τους Ρέινολντς, Στόουβ και έφτασε στη νίκη

Στο ίδιο έργο θεατές. Ο Γκάουντλοκ δεν είχε δίπλα του τον τραυματία Περάντες και έτσι ο Κολοσσός, ηττήθηκε από το Μαρούσι με 70-67 στη 2η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Μάλιστα ο Γκάουντλοκ αστόχησε στο τρίποντο της ισοφάρισης, όπως ακριβώς και πριν μία εβδομάδα όταν και σούταρε για τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο.

Σπουδαία εμφάνιση από την τριάδα του Αμαρουσίου, αφού Ρέινολντς, Στόουβ και Φρίντρικσον έκαναν μεγάλο ματς για να χαρίσουν στην ομάδα τους την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.



Μαρούσι - Κολοσσός Ρόδου: Ο αγώνας
Το Μαρούσι ήταν η ομάδα που μπήκε με καλύτερο ρυθμό στο παρκέ. Οι «κιτρινόμαυροι» είδαν τον Στόουβ να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι από τη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα, και με τους 7 συνεχόμενους πόντους του «έχτισαν» την πρώτη μικρή διαφορά. Με την τιμή της να φτάνει στους 7 (13-6, 5') και στο σημείο εκείνο να πατιέται το κουμπί της επανεκκίνησης για τους Ροδίτες.



Πρώτα ο Νέλσον με δύο μεγάλα σουτ και έπειτα ο Χατζηνικόλας με την ενέργεια που έφερε τον πάγκο, γύρισαν άμεσα την κατάσταση. Το 18-11 μετατράπηκε σε 18-19 με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου και σε εκείνο το σημείο ο Κολοσσός άρχισε να βρίσκει λύσεις από πολλούς παίκτες. Με τον Κολοβέρο και τον Γκάουντλοκ να γίνονται παράγοντες στο σκοράρισμα. Ο Ρέινολντς μείωσε σε 27-28 (15') αλλά το Μαρούσι δυσκολευόταν φανερά να δει το αντίπαλο καλάθι, την ώρα που ο Κολοβέρος... πάτησε το γκάζι και με δικό του τρίποντο (7/13 ο Κολοσσός στο ημίχρονο) έδωσε αέρα 10 πόντων (27-37, 19') στην ομάδα του.

Το σκηνικό όμως στο 3ο δεκάλεπτο άλλαξε άρδην. Ο λόγος ήταν τα σουτ του Αμαρουσίου, που άφησε πίσω του το 1/7 του πρώτου ημιχρόνου. Φρίντρικσον, Ρέινολντς και Στόουβ σκόραραν πίσω από το τρίποντο και το 34-43 έγινε 48-47 (28') μέσα σε πέντε λεπτά. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την έντασή τους στην άμυνα και το ματς μετατράπηκε σε... ροντέο ενόψει της τελευταίας περιόδου, με τα δύο τρίποντα του Μπιλλή να δίνουν προβάδισμα στον Κολοσσό (50-52, 30').

Τα μεγάλα σουτ συνέχισαν να έρχονται, με τον Ρέινολντς να αναλαμβάνει το σκοράρισμα για την ομάδα του Βετούλα. Αυτός και ο Στόουβ ανέλαβαν πλήρως την παραγωγή πόντων των γηπεδούχων (60-56, 35'), αλλά ο κουρασμένος Φρίντρικσον έχασε διαδοχικά σουτ, ενώ ο Γκάουντλοκ μείωσε στον πόντο (62-61, 34'). Η αναμέτρηση μετατράπηκε στο «μία σου και μία μου» των μεγάλων σκόρερ, με τον Στόουβ να βρίσκει ένα μεγάλο τρίποντο από τη γωνία (67-63, 38'). Από τη γραμμή των βολών, το Μαρούσι μπήκε με προβάδισμα τριών στο τελευταίο λεπτό, ο Φρίντρικσον αστόχησε σε τρίποντο και ο Γκάουντλοκ από τις βολές έγραψε το 67-66, με 8.2'' για τη λήξη. Εκεί ο Στόουβ αποδείχθηκε ψύχραιμος, με τον Γκάουντλοκ, όπως στο ματς κόντρα στον Πανιώνιο να αστοχεί και το τελικό 70-67 να δίνει την πρώτη νίκη στους γηπεδούχους για το πρωτάθλημα.


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Το Μαρούσι βρήκε σκορ από το τρίποντο στο δεύτερο μέρος και τρεις πρωταγωνιστές (Ρέινολντς, Φρίντρικσον, Στόουβ), σε αντίθεση με τον Κολοσσό που είχε τον Γκάουντλοκ αλλά του έλειψε ο τραυματίας Περάντες.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τζόναθαν Στόουβ βγήκε... πρώτος μεταξύ ίσων, μετρώντας 21 πόντους (5/7 2π., 2/3 3π.), 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, ένα λάθος.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Σπουδαίος για άλλο ένα βράδυ ο Κάμερον Ρέινολντς με 19 πόντους (5/7 2π., 3/6 3π.), 5 ριμπάουντ. Άψογος δημιουργικά ο Έλβαρ Φρίντρικσον που μοίρασε 8 ασίστ, ενώ είχε και 12 πόντους. Ο γκαρντ του Αμαρουσίου κουράστηκε στο φινάλε και πήρε μερικές λάθος αποφάσεις που δε στοίχισαν.


ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Στο απόλυτο μηδέν με 0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο ο Ορτίζ Τόνεϊ για τον Κολοσσό.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Εκπληκτικός ο Γκάουντλοκ με 17 πόντους (2/6 2π., 3/6 3π.) αλλά... μόνος του και κουρασμένος στο τέλος, αστόχησε στο δύσκολο σουτ της ισοφάρισης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τρομερός δημιουργός ο Φρίντρικσον που μοίρασε μεν 8 ασίστ, αλλά έκανε και 8 λάθη, δείχνοντας πόσο κουρασμένος ήταν στην τελευταία περίοδο.


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Το Μαρούσι αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σαμπάχ Μπακού (16/10 - 18:00) για το FIBA Europe Cup, ενώ ο Κολοσσός υποδέχεται την Τενερίφη (16/10 - 19:30) για το BCL.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 29-37, 50-52, 70-67

ΜΑΡΟΥΣΙ (Νίκος Βετούλας): Σανόγκο 4, Ρέινολντς 19 (3), Φρίντρικσον 12 (1), Στόουβ 21 (2), Λαντζεβάιν 7, Καρακώστας, Στασινός 3 (1), Σιούντρης, Ραντούλιτσα 2, Ιορδάνου, Γιαννόπουλος, Τανούλης 2.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Γιώργος Σιγάλας): Γκάουντλοκ 17 (3), Ορτίζ, Κολοβέρος 11 (2), Τσαϊρέλης 2, Ντανουσεβίτσιους 7 (1), Νέλσον 6, Σλαφτσάκης, Οκόρο 7, Πετρόπουλος, Χατζηνικόλας 8, Μπίλης 9 (2), Κουρουπάκης.


Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Χιλιάδες σφαίρες, πυρομαχικά και όπλο εντοπίστηκαν σε σπίτι στο Μενίδι – Δείτε φωτογραφίες

Κέρκυρα: Μου ζήτησαν €200.000 για να μου διευθετήσουν φορολογικές εκκρεμότητες, λέει επιχειρηματίας για τη σπείρα εφοριακών

Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που οφείλουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr