Basket League: Η πρώτη κατοστάρα της σεζόν για τον Ολυμπιακό που επικράτησε 102-72 του Άρη - Δείτε βίντεο

Οι ερυθρόλευκοι πήραν μεγάλο προβάδισμα από την αρχή, με τους Φαλ, Βεζένκοβ και Φουρνιέ να είναι ασταμάτητοι

Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ όμορφο μπάσκετ και νίκησε με χαρακτηριστική άνεση τον Άρη 102-72. Οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν αρκετά ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 27 ασίστ και πλουραλισμό στην επίθεση (σκόραραν όλοι πλην του Πετρούσεφ ο οποίος δεν αγωνίστηκε καθόλου λόγω ασθένειας).



Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν με άσχημο τρόπο στο ματς, είδαν τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 20 πόντους και στη συνέχεια δεν κατάφεραν να δείξουν όσο ανταγωνιστικοί θα ήθελε ο προπονητής τους.

Ο Ολυμπιακός φρόντισε από την αρχή να γνωστοποιήσει στον Άρη πως δεν είχε διάθεση να τον αφήσει να ελπίζει σε κάτι. Με τον Φαλ να κυριαρχεί σε κάθε πλευρά του γηπέδου, τον Βεζένκοβ με τον Φουρνιέ να σκοράρουν και τον Γουόκαπ με τον Παπανικολάου να δημιουργούν συνεχώς, το 19-5 στο 5’ ήταν ξεκάθαρο. Το τάιμ άουτ του Καστρίτη δεν ήταν ικανό να ανακόψει τον ρυθμό των γηπεδούχων οι οποίοι σκόραραν σχεδόν σε κάθε κατοχή τους και ο Ράιτ μετέτρεψε το σκορ σε 28-12 (8’).


Στη δεύτερη περίοδο οι παίκτες που έφερε ο Μπαρτζώκας από τον πάγκο είχαν όρεξη κι έτσι πολύ γρήγορα με εύστοχα τρίποντα από Ντόρσεϊ και Λαρεντζάκη η διαφορά πήγε στους 25 πόντους (42-17, 14’). Ο Άρης απάντησε με παρόμοιο τρόπο (Νόλεϊ, Μαντζούκας) ωστόσο απλά απέφευγε να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η απόσταση (47-25, 25’). Μέχρι το ημίχρονο ο Νόλεϊ βοήθησε την ομάδα του, αλλά οι Πειραιώτες δεν είχαν σταματημό και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το κεφάλι τους ήσυχο (57-31).


Κάθε προπονητής είχε και διαφορετικό στόχο για την ομάδα του μπαίνοντας στην τρίτη περίοδο. Ο Ολυμπιακός ήθελε να διατηρήσει την ένταση στην άμυνα και να βρου.ν ρυθμό οι παίκτες παίζοντας συνεχόμενα λεπτά. Ο Άρης ήθελε να βελτιώσει την εικόνα του και να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με το πρώτο 20άλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι το κατάφεραν καλύτερα ρίχνοντας τη διαφορά στους 17 πόντους (64-47, 26’) υποχρεώνοντας τον Μπαρτζώκα σε τάιμ άουτ. Με την επιστροφή στη δράση ο Βεζένκοβ σκόραρε 6 σερί πόντους, η άμυνα έπαψε να επιτρέπει στον αντίπαλο να σκοράρει εύκολα και έτσι η περίοδος ολοκληρώθηκε με 76-49.


Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους παίκτες να προσπαθούν να ευχαριστηθούν περισσότερο το παιχνίδι. Για αυτό και είδαμε (κυρίως από τον Ολυμπιακό) πολλά εύκολα καλάθια, ασίστ τα οποία ενθουσίασαν το κοινό. Η κόρνα της λήξης βρήκε τον πίνακα να γράφει 102-72 και τους γηπεδούχους να σκέφτονται την Αρμάνι Μιλάνο και τους φιλοξενούμενους την Χάποελ Ιερουσαλήμ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Από το τζάμπολ κιόλας ο Ολυμπιακός έδειξε τις διαθέσεις του, βρέθηκε μπροστά με 19-5 και 35-12 κάτι που αφαίρεσε κάθε ίχνος αμφιβολίας για τον τελικό νικητή.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Βεζένκοβ σε 20’ είχε 22 πόντους (5/5β., 7/7διπ., 1/2τρ.), 5 ριμπάουντ, μία ασίστ και 2 κλεψίματα. Ο Ράιτ ήταν πρώτος σκόρερ με 23 πόντους (4/6β., 8/10δ., 1/1τρ.) και 7 ριμπάουντ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δε βοήθησαν οι δύο Αμερικανοί σέντερ του Άρη, Μπανκς και Ρόμπερτς.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Σε καλό απόγευμα βρέθηκαν οι Φουρνιέ (11π. Με 3/5τρ., 7 ασ.) και Φαλ (9π., 3ρ., 3ασ., 2κοψ.).

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Ντε Τζούλιους ολοκλήρωσε με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 λάθη και ο Νόλεϊ με 21 πόντους, 3 ασίστ και 3 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός είχε 27 ασίστ για 14 λάθη. Ο Άρης στα ίδια τελείωσε με 14 και 20.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός παίζει εντός έδρας με την Αρμάνι (Τρίτη (15/10) και ο Άρης αντιμετωπίζει στο «Παλέ» την Χάποελ Ιερουσαλήμ (Τετάρτη 16/10).

Τα δεκάλεπτα: 35-12, 57-31, 76-49, 102-72

Πηγή: www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Απόστολος Ρουβάς – Φανή Γιαβρίδου: Το ξέφρενο γαμήλιο πάρτι και ο χορός του Σάκη Ρουβά - Δείτε βίντεο

Αφγανιστάν 1979-1989: Η εισβολή και εμπλοκή της Σοβιετικής Ένωσης σε έναν μακροχρόνιο και αιματηρό πόλεμο

Το «ως εδώ» της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στον Κασσελάκη - Το παρασκήνιο, οι πρωταγωνιστές και η επόμενη ημέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr