Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ καταγγέλλει «ομηρία» της αποστολής της Νιγηρίας σε εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο της Λιβύης

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ καταγγέλλει τη Λιβύη για άθλιες συνθήκες φιλοξενίας και δικαιολογίες της... πλάκας - Έχουν περάσει κοντά στις 20 ώρες διαμονής τους στο αεροδρόμιο - Δείτε φωτογραφίες

Μια ιδιαίτερη ιστορία σαμποτάζ έφερε στο φως ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και αρχηγός της εθνικής Νιγηρίας, Γουίλιαμ Τρόοστ-Έκονγκ, ο οποίος καταγγέλλει τη Λιβύη για αθέμιτη πρακτική πριν από το δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.



Συγκεκριμένα ο Τρόοστ-Έκονγκ έγραψε στο Twitter: «12+ ώρες σε ένα παρατημένο αεροδρόμιο στη Λιβύη αφότου το αεροπλάνο μας εξετράπη της πορείας του κατά την κατάβαση. Η κυβέρνηση της Λιβύης ακύρωσε την εγκεκριμένη προσγείωσή μας στη Βεγγάζη χωρίς λόγο. Κλείδωσαν τις πύλες του αεροδρομίου και μας άφησαν χωρίς σήμα στο κινητό, φαγητό ή κάτι πόσιμο. Μόνο και μόνο για να παίξουν mind games.

Με αυτού του είδους τη συμπεριφορά, ας τους αφήσουμε να πάρουν τους βαθμούς. Δεν θα δεχθούμε να ταξιδέψουμε πουθενά οδικώς γιατί ακόμη και με Ασφάλεια δεν θα είμαστε ασφαλείς. Μπορούμε να φανταστούμε σε τι σόι ξενοδοχείο θα μας έστελναν και τι φαγητό θα τρώγαμε εάν συνεχίζαμε.

Σεβόμαστε τους εαυτούς μας και σεβόμαστε και τους αντιπάλους μας όταν είναι φιλοξενούμενοι στη Νιγηρία. Λάθη μπορούν να συμβούν αλλά όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο», έγραψε.



Αμέσως με τη δημοσίευση το θέμα έγινε γνωστό ανά τον πλανήτη, με αρκετά Μέσα να αρχίζουν να δημοσιεύουν την είδηση, ειδικά μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου, Πρόμιζ Εφόγκε, πως το σημείο που παράτησαν την αποστολή ήταν 240 χιλιόμετρα μακριά από τον κανονικό προορισμό τους.

Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο, σύμφωνα με νέα ενημέρωση του Τρόοστ-Έκονγκ, το μόνο που άλλαξε ήταν πως υπήρξε ενημέρωση με δύο «αστείες» αιτιολογίες.

«Να σας σοκάρω; Ο πιλότος μόλις μας είπε ότι σε αυτό το αεροδρόμιο είχαν καύσιμα και γέμιζαν το αεροπλάνο όλη αυτή την ώρα. Θα μπορούσαν να το αφήσουν αλλά δεν μας είχαν δώσει άδεια από τότε. Το φαντάζεστε; Οπότε πόση ώρα αναμένεται να μας κρατήσουν εδώ ως ομήρους; Ακόμα περιμένουμε.

Μετά από τα πρώτα tweets εμφανίστηκε ως δια μαγείας ένα λεωφορείο και ένας οδηγός που καθόταν μέσα στο αεροδρόμιο και μας τραβούσε βίντεο γελώντας μαζί με κάποιους άλλους υπαλλήλους μας είπε από χθες το βράδυ ότι το λεωφορείο ήταν έτοιμο 12 ώρες μετά την προσγείωσή μας. Τώρα περιμένουμε τον ανεφοδιασμό από το πρωί.

Σε αυτό το σημείο έχω κουραστεί ακόμη και να γελάω αντί να κλαίω», προσέθεσε ο Τρόοστ-Έκονγκ.



Πάντως, για να συμπεριληφθούν και οι δύο πλευρές, από την πλευρά της Λιβύης είχαν εκφραστεί επίσης παράπονα για τον τρόπο που είχε αντιμετωπιστεί η δικιά τους αποστολή στη Νιγηρία, με κατηγορίες για παραλείψεις όπως έλλειψη κλιματισμού στο βανάκι που στην αρχή δεν υπήρχε καν, πολλοί έλεγχοι στις αποσκευές και καθυστερήσεις που συνολικά ξεπέρασαν τις τρεις ώρες. Τότε οι Νιγηριανοί δήλωναν πως οι Λίβυοι «ήταν υπεύθυνοι για το δικό τους χάος».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr