Μπεντζαμίν Μεντί: Κατέθεσε αγωγή στην Μάντσεστερ Σίτι για απλήρωτους μισθούς ύψους 13 εκατ. ευρώ

Μπεντζαμίν Μεντί: Κατέθεσε αγωγή στην Μάντσεστερ Σίτι για απλήρωτους μισθούς ύψους 13 εκατ. ευρώ

Η ομάδα της Premier League σταμάτησε να πληρώνει το συμβόλαιό του μετά την προφυλάκισή του τον Σεπτέμβριο του 2021

26553947

Ο πρώην αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι και της Premier League, Μπεντζαμίν Μεντί, κατέθεσε αγωγή κατά της ομάδας του διεκδικώντας 13 εκατομμύρια ευρώ για απλήρωτους μισθούς. Ο Γάλλος αμυντικός ισχυρίζεται ότι ο σύλλογος διέκοψε παράνομα την πληρωμή του μισθού του, ύψους 600.000 ευρώ το μήνα, όταν κατηγορήθηκε για βιασμό και σεξουαλική επίθεση το 2021.

Ο Μεντί, ο οποίος πήρε μεταγραφή στη Σίτι από τη Μονακό το 2017 έναντι 62 εκατομμυρίων ευρώ και υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 7 εκατ. ευρώ ετησίως, είδε το συμβόλαιό του να κόβεται πρόωρα, καθώς οι «Πολίτες» σταμάτησαν να του καταβάλλουν τον μισθό μετά τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετώπισε.

Τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο εργατικό δικαστήριο του Μάντσεστερ αποκαλύπτουν ότι η ομάδα διέκοψε την πληρωμή του Μεντί από τον Σεπτέμβριο του 2021, αφού είχε προφυλακιστεί και είχε τεθεί σε αναστολή από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η Σίτι ενημέρωσε τον παίκτη ότι δεν θα λάμβανε πλέον μισθό, καθώς δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του λόγω της προφυλάκισής του και της απαγόρευσης συμμετοχής σε ποδοσφαιρικές δραστηριότητες.

Ο Μεντί, που πλέον αγωνίζεται στη Λοριάν, κατέθεσε αγωγή για «μη εξουσιοδοτημένες περικοπές μισθών», επικαλούμενος το γεγονός ότι το συμβόλαιό του επέτρεπε στη Σίτι να σταματήσει τις πληρωμές μόνο για διάστημα έως έξι εβδομάδων.

Από την πλευρά της, η Μάντσεστερ Σίτι αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ο παίκτης παραβίασε το συμβόλαιό του, καθώς έφερε τον σύλλογο σε δυσμενή θέση και εμπόδισε την αγωνιστική του συμμετοχή. Η ομάδα πλήρωνε κανονικά τον Μεντί μετά την πρώτη του σύλληψη τον Νοέμβριο του 2020, αλλά σταμάτησε μετά την δεύτερη τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο Μεντί αθωώθηκε από έξι κατηγορίες βιασμού και μία κατηγορία σεξουαλικής επίθεσης τον Ιανουάριο του 2023, μετά από δίκη που διήρκεσε έξι μήνες. Στη συνέχεια, αθωώθηκε και από άλλες κατηγορίες σε επαναληπτική δίκη τον Ιούνιο του ίδιου έτους.

Ειδήσεις σήμερα:

H ιρανική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με τον Ισμαήλ Καανί που ανακρίθηκε ως πράκτορας της Μοσάντ - Δείτε βίντεο

Τι σημαίνει η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος - Παρεμβάσεις σε φορολογία ακινήτων, εισοδημάτων, παροχών και ασφαλίστρων ανακοινώνει ο Χατζηδάκης

Η ΝΔ τραβάει γραμμή με τη Λατινοπούλου χωρίς να την καθιστά συνομιλήτρια - Η επανεμφάνιση των «πρώην»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης