Βόλεϊ γυναικών: Συνάντηση Βρούτση με ΕΟΠΕ, ΠΑΣΑΠ και ένα ακόμη βήμα για τη δημιουργία επαγγελματικής λίγκας

Μετά τα όσα ειπώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην επίσημη παρουσίαση της Volley League, η σημερινή συνάντηση του Υπουργού Αθλητισμού με αντιπροσωπεία αθλητριών ήταν ένα ακόμη βήμα για τη δημιουργία του πρώτου γυναικείου επαγγελματικού πρωταθλήματος

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο, τον γενικό γραμματέα Νεκτάριο Χαλβατζή μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, τον πρόεδρο Γιάννη Αχιλλεόπουλο και την αντιπρόεδρο Αθηνά Παπαφωτίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών, καθώς και εκπροσώπους των αθλητριών της Volley League γυναικών.

Σύσσωμος ο χώρος του βόλεϊ γυναικών έχει αιτηθεί στον κ. Βρούτση τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την μετατροπή της Volley League των γυναικών σε επαγγελματική λίγκα και στη συνάντηση έγινε μία πρώτη διερευνητική συζήτηση σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.



«Η πολιτική βούληση είναι δεδομένη, η ομοθυμία των ανθρώπων που περιβάλλουν το βόλεϊ γυναικών επίσης, εκείνο που απομένει και φυσικά είναι το κρίσιμο, αφορά στο ποια θα είναι τα επόμενα βήματα ώστε να διασφαλίζεται τη βιωσιμότητα της λίγκας και να κατοχυρώνεται νομικά.

Ζήτησα από τον κ. Καραμπέτσο και τους συνεργάτες του να διενεργηθεί οικονομικοτεχνική μελέτη και σε ένα δίμηνο από τώρα, στις 21 Δεκεμβρίου, να έχουμε απτά στοιχεία και να εξετάσουμε τα βήματα που θα χρειάζονται για να έχουμε μία νέα επαγγελματική Λίγκα», δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού.

Ο κ. Βρούτσης στάθηκε στη δυναμική του αθλήματος ανάμεσα στις γυναίκες αθλήτριες, όπως αυτή καταγράφεται από τα στοιχεία του e-kouros, και κατατάσσει το βόλεϊ το πιο δημοφιλές άθλημα για τα νέα κορίτσια (20.822 αθλήτριες, ήτοι το 19,1% του συνόλου των γυναικών που κάνουν αθλητισμό στη χώρα μας).

«Αυτό το γεγονός μας κάνει να πιστεύουμε πως το βόλεϊ μπορεί να γίνει το όχημα για την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στον αθλητισμό, η οποία σήμερα στη χώρα μας βρίσκεται μόλις στο 26,4% του συνόλου των αθλητών και θα βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη, προωθώντας και την ισότητα των φύλων», τόνισε ο Υπουργός.

*Οι αθλήτριες που παρεβρέθηκαν ήταν η Αθηνά Παπαφωτίου (Παναθηναϊκός Α.Ο.), η Εύα Χαντάβα (Α.Ε.Κ.), η Άννα Σπανού (Α.Ο.Ν. Αμαζόνες), η Έμιλυ Κωνσταντέλλου (Α.Ο.Ν. Αμαζόνες), Μαρία Νομικού (Γ.Σ. Πανιώνιος), Κατερίνα Σουφλέρη (Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil), Μαρία Γενιτσαρίδη (Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων), Μαριαλένα Αρτακιανού (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), Τζίνα Λαμπρούση (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.).

Ειδήσεις σήμερα:

Σκάκι για την επόμενη μέρα: Εκκλησιαστικό Game of thrones σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Τίρανα

Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ καταγγέλλει «ομηρία» της αποστολής της Νιγηρίας σε εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο της Λιβύης

Κωνσταντίνα Σωτηρίου στο protothema.gr: Η 25χρονη δασκάλα που διακρίθηκε ανάμεσα στις 20 ομορφότερες γυναίκες του Κόσμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr