World Athletics: Ο Τεντόγλου υποψήφιος κορυφαίος αθλητής στον κόσμο για το 2024

Για μια ακόμη χρονιά ο χρυσός Ολυμπιονίκης τους μήκους συμπεριλήφθηκε στη λίστα των υποψηφίων για τον κορυφαίο αθλητή στον κόσμο, όσον αφορά τον κλασικό αθλητισμό

Η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου ανακοίνωσε σήμερα (Δευτέρα, 14/10) τους φιναλίστ για τον τίτλο στα αγωνίσματα των αλμάτων και των ρίψεων και η αλήθεια είναι διαβάζοντας τα ονόματα της λίστας είναι όλοι τους ένας και ένας, έχοντας να επιδείξουν με τρομερή χρονιά με απίθανα επιτεύγματα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, εκτός από τον Μίλτο Τεντόγλου που δε χάνει με τίποτα στο μήκος, υποψήφιος είναι και ο Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία) για ότι κατάφερε στο επί κοντώ κατακτώντας τα πάντα σημειώνοντας και τρία παγκόσμια ρεκόρ.

Μαζί με το ευρωπαϊκό δίδυμο που είναι σε όλες τις λίστες των υποψήφιων κορυφαίων, ο Ράιαν Κράουζερ (ΗΠΑ) που κυριάρχησε στη σφαιροβολία, ο Ίθαν Κάτζμπεργκ (Καναδάς) που είναι ο μόνος που φαίνεται να απειλεί το απαρχαιωμένο παγκόσμιο ρεκόρ στη σφυροβολία και ο Κουβανός Γιορντάν Ντίαζ Φορτούν που αγωνίζεται για την Ισπανία και έκανε απίθανα πράγματα στο τριπλούν.

Οι πέντε υποψήφιοι προέκυψαν από επιτροπή ειδικών της World Athletics και μέσα από την διαδικασία της ψηφοφορίας θα προκύψουν οι δύο φιναλίστ.

Το 50% των ψήφων ανήκει στο συμβούλιο της WA και από 25% στην «οικογένεια» του στίβου (διαπιστευμένα ΜΜΕ, εθνικές ομοσπονδίες) και στο κοινό.

Η ψηφοφορία για το κοινό θα γίνει μέσα από τα social media της παγκόσμιας ομοσπονδίας θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Το διάστημα 21-27 Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι από τα δρομικά αγωνίσματα και 28 Οκτωβρίου με 3 Νοεμβρίου οι υποψήφιοι για αγωνίσματα εκτός σταδίου.

Πηγή:Sportsfeed.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σκάκι για την επόμενη μέρα: Εκκλησιαστικό Game of thrones σε Αθήνα, Κωνσταντινούπολη και Τίρανα

Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ καταγγέλλει «ομηρία» της αποστολής της Νιγηρίας σε εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο της Λιβύης

Κωνσταντίνα Σωτηρίου στο protothema.gr: Η 25χρονη δασκάλα που διακρίθηκε ανάμεσα στις 20 ομορφότερες γυναίκες του Κόσμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr