Ισπανία: Πρόταση για 15νθημερο κλείσιμο της έδρας της Ατλέτικο Μαδρίτης

Όπως αποκαλύπτει η AS η επιτροπή καταπολέμησης της βίας προτείνει το πλήρες κλείσιμο του «Metropolitano» για δεκαπέντε ημέρες και χρηματικό πρόστιμο στην Ατλέτικο Μαδρίτης

Αιτία για όλα τα παραπάνω ήταν τα επεισόδια στο ντέρμπι της Μαδρίτης, όπου οι οπαδοί της Ατλέτικο πέταξαν διάφορα αντικείμενα στο τερματοφύλακα της Ρεάλ Τιμπό Κουρτουά, όταν πανηγύρισε το 0-1, προκαλώντας την ημίωρη διακοπή του αγώνα.

Το συγκεκριμένο γεγονός κρίθηκε πολύ σοβαρό από τις αρχές ενώ γενικότερα υπήρξαν πολύ έντονες αντιδράσεις στην Ισπανία κατά των οπαδών της Ατλέτικο με την επιτροπή καταπολέμησης της βίας να χαρακτηρίζει το όλο σκηνικό απαράδεκτο.

«Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να ωραιοποιούνται συμπεριφορές που απέχουν πολύ από την καλή δημόσια τάξη και είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των παρευρισκόμενων για διατηρούν το ποδόσφαιρο ως ένα ασφαλές αθλητικό θέαμα. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι ένας χώρος συνύπαρξης και σεβασμού, όπου οι φίλαθλοι επευφημούν τις ομάδες τους με πάθος, αλλά πάντα τηρώντας τους κανόνες σεβασμού, ευγένειας και ασφάλειας», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η Ατλέτικο από την πλευρά της έχει ήδη αποβάλει συνολικά τέσσερις οπαδούς, οι οποίοι εμπλέκονται σε ρίψη αντικειμένων στο τοπικό ντέρμπι.

Μέχρι σήμερα, ο σύλλογος έχει ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο 45.000 ευρώ και με μερικό κλείσιμο του της θύρας των οργανωμένων. Αυτή η τιμωρία ισχύει για τα επόμενα τρία παιχνίδια που θα παίξει εντός έδρας η Ατλέτικο Μαδρίτης, εναντίον Λεγανές, Λας Πάλμας και Αλαβές, αν και οι ροχιμπλάνκος κατέθεσαν έφεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Viral το βίντεο με την 94χρονη TikToker που εξηγεί γιατί παράτησε τον σύντροφό της και δηλώνει «ξανά διαθέσιμη»

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις δομές των €670 εκατ. που έχτισε η Ιταλία στην Αλβανία για να στέλνει τους μετανάστες


«Πρεμιέρα» για το πετρέλαιο θέρμανσης - Στα 1,18 ευρώ ανά λίτρο η μέση τιμή, λέει ο πρόεδρος πρατηριούχων Αττικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr