Κωστούλας και Καρέτσας: Τα ελληνικά wonderkids που κατακτούν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Η Next Generation λίστα του Guardian, η οποία κάθε χρόνο αναδεικνύει τα ανερχόμενα αστέρια του ποδοσφαίρου περιλαμβάνει φέτος τα ονόματα του επιθετικού του Ολυμπιακού Μπάμπη Κωστούλα και του μέσου της Γκένκ Κωνσταντίνου Καρέτσα

Δύο Ελληνόπουλα, ο Μπάμπης Κωστούλας και ο Κωνσταντίνος Καρέτσας, βρίσκονται στη λίστα των 60 κορυφαίων ποδοσφαιρικών ταλέντων που γεννήθηκαν το 2007, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Guardian. Η συγκεκριμένη λίστα, που παρουσιάζει τα πιο υποσχόμενα νεαρά αστέρια του ποδοσφαίρου, αποτελεί πλέον θεσμό και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τα αστέρια του μέλλοντος.

Η Next Generation λίστα του Guardian έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύοντας τα ανερχόμενα αστέρια του ποδοσφαίρου και φέτος, η παρουσία των δύο αυτών παιδιών αποτελεί δείγμα του μέλλοντος που διαγράφεται λαμπρό και για τους δύο.

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού και ο Καρέτσας, μέσος της Γκενκ, βρίσκονται ανάμεσα σε ονόματα όπως ο Λαμίν Γιαμάλ, ο οποίος εντυπωσιάζει στη Μπαρτσελόνα, και ο Κέντρι Πάες, που πρόσφατα υπέγραψε στην Τσέλσι. Το γεγονός ότι δύο ποδοσφαιριστές με ελληνικές ρίζες επιλέχθηκαν σε μια τόσο ανταγωνιστική λίστα δείχνει την ποιότητα και την προοπτική τους σε διεθνές επίπεδο.

«Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία κατακτώντας το Conference League την περασμένη σεζόν, αλλά δεν αποτελεί καθόλου μικρότερο επίτευγμα η κατάκτηση του Uefa Youth League, από την νεώτερη γενιά του. Ο Κωστούλας ήταν το πιο νεαρό μέλος της ομάδας που κέρδισε την Ίντερ και την Μπάγερν Μονάχου στην πορεία της προς τον τελικό, όπου η Μίλαν νικήθηκε με 3-0», αναφέρεται στο αφιέρωμα του Guardian που συνεχίζει:

«Ο δυναμικός σέντερ-φορ σκόραρε πέντε φορές και έσωσε δύο ασίστ σε οκτώ αναμετρήσεις, κλέβοντας την παράταση με την διορατικότητα του στο γήπεδο και την εξαιρετική του ικανότητα στις μεταβιβάσεις. Καλός στον αέρα, δημιουργεί μία μόνιμη απειλή στην μεγάλη περιοχή, όμως αρέσκεται να παίζει και μακριά από αυτή χάρη στα γρήγορα πόδια που διαθέτει. Μετά από μία γεμάτη προετοιμασία, κλήθηκε στην πρώτη ομάδα από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και έκανε το ντεμπούτο του στο κορυφαίο επίπεδο τον Αύγουστο.



Ο Ολυμπιακός έχει την τάση να είναι ανυπόμονος με τους γηγενείς στράικερ, όμως ο Κωστούλας αξίζει μία ευκαιρία για να αποδείξει την αξία του», είναι το συνοδευτικό κείμενο για τον Έλληνα επιθετικό των ερυθρόλευκων.

Ο Μπάμπης Κωστούλας, διακρίθηκε στη νικηφόρα πορεία της ομάδας του στο Uefa Youth League, συμβάλλοντας καθοριστικά με τα γκολ και τις ασίστ του. Η ομάδα του έφτασε στον τελικό, όπου επικράτησε της Μίλαν με 3-0. Ο δυναμικός σέντερ-φορ κέρδισε τις εντυπώσεις με την ποδοσφαιρική του οξυδέρκεια και την ικανότητά του στο παιχνίδι από αέρος. Έχοντας ήδη ενσωματωθεί στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, το μέλλον του προβλέπεται λαμπρό.

Ο νεότερος σκόρερ στο Βέλγιο

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας, από την άλλη, αγωνίζεται στη Γκενκ του Βελγίου, όπου έγινε ο νεότερος σκόρερ στο βελγικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 16 ετών. Παρά τις προτάσεις από κορυφαίους συλλόγους όπως η Μάντσεστερ Σίτι και ο Άγιαξ, επέλεξε να μείνει στη Γκενκ, όπου εξελίσσεται με σταθερά βήματα. Ξεχωρίζει για την εκπληκτική του ικανότητα στην ντρίμπλα και τις κάθετες μπαλιές, ενώ συχνά συγκρίνεται με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, έναν από τους σπουδαιότερους απόφοιτους της ακαδημίας της Γκενκ.

«Την 1η Σεπτεμβρίου του 2023 ο Καρέτσας έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο του Βελγίου, βρίσκοντας δίχτυα με ένα φαλτσαριστό διαγώνιο σουτ, το οποίο έκανε με το υποτιθέμενα κακό του πόδι, το δεξί.

Η Άντερλεχτ κατάφερε να δελεάσει στις Βρυξέλλες το 2020 το νεαρό ταλέντο που γεννήθηκε στην Γκενκ, αλλά εξεπλάγη όταν ο Καρέτσας αρνήθηκε ένα επαγγελματικό συμβόλαιο και αποφάσισε να επιστρέψει στην παλιά του ομάδα, έπειτα από 2,5 χρόνια», αναφέρει ο Guardian στο αφιέρωμά του και συνεχίζει:

«Ήδη συγκρίνεται από κάποιους με μερικούς από τους σπουδαιότερους απόφοιτους της ακαδημίας της Γκενκ, όπως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο ταλαντούχος πλέι-μέικερ αγνόησε προτάσεις από την Μάντσεστερ Σίτι, την Μπορούσια Ντόρτμουντ και τον Άγιαξ, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί με σταθερά βήματα.

Μετά από μία σεζόν στην δεύτερη κατηγορία, έκανε το ντεμπούτο του τον Μάιο με την Γκενκ και έγινε βασικός φέτος μόλις σε ηλικία 16 ετών, εκμεταλλευόμενος την μεταγραφή του Μπιλάλ Ελ-Κανούς στην Λέστερ.

Εκπληκτικός στην ικανότητα του στην ντρίμπλα, διαβάζει καλά το παιχνίδι, λατρεύει να παίζει με κάθετες μπαλιές όπως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε και διαθέτει ένα αξιοπρεπές σουτ από κάθε απόσταση. Οι Βέλγοι οπαδοί ελπίζουν ότι ο Καρέτσας μπορεί να γίνει ο ηγέτης της νέας γενιάς».


Ειδήσεις σήμερα:

«Έχετε 30 μέρες διορία» - Οι ΗΠΑ απειλούν το Ισραήλ με εμπάργκο όπλων εάν δεν κάνει κάτι για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Αντώνης Σαμαράς: Από το «θα σας πάω μέχρι τέλους» στη χειραψία και τα «πηγαδάκια» με τον Νίκο Παππά


Έτοιμη η πλατφόρμα για τον γονικό έλεγχο στα κινητά των ανηλίκων - Θα μπορούν να μπλοκάρουν σελίδες, λέξεις κλειδιά και βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr