Euroleague: Πάρτι από ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ και ο Ολυμπιακός 89-68 την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ

Euroleague: Πάρτι από ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ και ο Ολυμπιακός 89-68 την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ

Από 22 πόντους πέτυχαν ΜακΚίσικ και Βεζένκοφ - Δεύτερη νίκη σε τρία παιχνίδια για τον Ολυμπιακό

6342036
Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Αρμάνι με 89-68 ξεκινώντας ιδανικά την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρουσιάστηκε με τη γνωστή καλή της άμυνα, και εμφανώς βελτιωμένη στην επίθεση έπαιξε ωραίο μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.

Οι «ερυθρόλευκοι» πλέον στρέφουν την προσοχή της στον αγώνα με την Αναντολού Εφές (18/10) προκειμένου να αυξήσουν το σερί νικών τους στο τρία.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Χάρη στην εκπληκτική του άμυνα και τον επιθετικό οίστρο των Βεζένκοφ και Φαλ προηγήθηκε με 7-0 μετά από μόλις 92 δευτερόλεπτα.


Κλείσιμο

Το εσπευσμένο τάιμ άουτ του Μεσίνα δε χάλασε καθόλου τον ρυθμό των «ερυθρόλευκων» οι οποίοι βρίσκοντας και άλλες λύσεις προηγήθηκαν με 14-4 (6’). Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι χαμήλωσαν το σχήμα και εκμεταλλευόμενοι βιαστικές επιλογές στην επίθεση, προσπέρασαν με 16-17, ωστόσο σε μόλις ένα λεπτό με καλάθια από ΜακΚίσικ και Παπανικολάου έκλεισαν την εναρκτήρια περίοδο με 23-17.

Η δημιουργία του Ντιμιτρίεβιτς και τα εύκολα καλάθια που έδινε στους συμπαίκτες του δεν άφηναν τον Ολυμπιακό να ξεφύγει στο σκορ παρά τα διαδοχικά καλάθια του «Σακ». Κι αυτό όμως δεν άργησε να συμβεί αφού η άμυνα άλλαξε ξαφνικά επίπεδο έντασης και στην επίθεση ο ΜακΚίσικ παρέσυρε και τους υπόλοιπους για το 33-24 (16’). Το ημίχρονο έκλεισε με τους Πειραιώτες να μην παίζουν καλά στη μπροστινή πλευρά του παρκέ, ωστόσο η καλή τους άμυνα τούς έστειλε στα αποδυτήρια προηγούμενους με 39-27.

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ο Ρίτσι με 3/3 τρίποντα από τη γωνία βοήθησε τους συμπαίκτες να βρουν καλύτερο ρυθμό και να πλησιάσουν σε 45-41 (25’). Οι Πειραιώτες δεν είχαν διάθεση να καταστρέψουν όσα είχαν χτίσει μέχρι εκείνο το σημείο κάτι που φάνηκε άμεσα χάρη στην άμυνα, τον Βεζένκοβ, τον Παπανικολάου και τον Φουρνιέ (59-44, 29’).

Το πάθημα είχε γίνει μάθημα για τους παίκτες του Μπαρτζώκα και μπήκαν στην τελευταία περίοδο αρκετά συγκεντρωμένοι σε σχέση με το τρίτο δεκάλεπτο. Ακόμη κι αν κάτι δεν πήγαινε καλά στη μπροστινή πλευρά του παρκέ, η άμυνα ήταν τόσο καλή που δεν επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν. Στο 34΄η διαφορά έφτασε το όριο των 19 πόντων (70-51) και η συνέχεια εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τον Ολυμπιακό νικητή με 89-68.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Η Αρμάνι μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και μείωσε σε 45-41. Στο τρίλεπτο που ακολούθησε ο Βεζένκοφ σκόραρε 7 πόντους, ο Παπανικολάου 4, ο Φουρνιέ άλλους 3 και κάπως έτσι η διαφορά πήγε στο +15. Στη συνέχεια όσο κι αν προσπάθησαν οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν επί της ουσίας να διεκδικήσουν τη νίκη.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Σάσα Βεζένκοφ πραγματοποίησε μία ακόμη εκπληκτική εμφάνιση ολοκληρώνοντας με 22 πόντους (7/8β., 3/6δ., 3/5β.), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 23:59.

Εντυπωσιακός σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού ο Σακιέλ ΜακΚίσικ με 22 πόντους (5/5β., 4/6δ., 3/3τρ.), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα λάθος και τρομερή ενέργεια.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σε πολύ άσχημο βράδυ ο Νίκολα Μίροτιτς, έμεινε στους 5 πόντους με 2/9 σουτ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Σε πολύ καλό βράδυ βρέθηκε και ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Ο Κώστας Παπανικολάου πρόσφερε 13 πόντους (0/1β., 5/5δ., 1/3τρ.), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ κι 1 κλέψιμο σε 25:25.


ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Ζακ ΛεΝτέι ήταν ο κορυφαίος της Αρμάνι έχοντας 16 πόντους και 5 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός είχε 12/27 τρίποντα, 20 ασίστ και 11 λάθη. Ο Γουόκαπ έδωσε 8 ασίστ.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την πρώτη διαβολοβδομάδα στην Τουρκία με αντίπαλο την Αναντολού Εφές (18/10). Η Αρμάνι επιστρέφει στην Ιταλία για να υποδεχτεί την Ζαλγκίρις (17/10).



Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Viral το βίντεο με την 94χρονη TikToker που εξηγεί γιατί παράτησε τον σύντροφό της και δηλώνει «ξανά διαθέσιμη»

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις δομές των €670 εκατ. που έχτισε η Ιταλία στην Αλβανία για να στέλνει τους μετανάστες


«Πρεμιέρα» για το πετρέλαιο θέρμανσης - Στα 1,18 ευρώ ανά λίτρο η μέση τιμή, λέει ο πρόεδρος πρατηριούχων Αττικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης