Μάντσεστερ Σίτι: Ο Αμορίμ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας υποψήφιος διάδοχος του Γκουαρδιόλα

Ο προπονητής της Σίτι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας ή όχι και ο Πορτογάλος τεχνικός είναι ένα από ονόματα που βρίσκονται ψηλά στη λίστα των υποψήφιων διαδόχων

Στις αρχές της εβδομάδας ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην Ιταλία όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του έδειξε για μία ακόμη φορά αναποφάσιστος για το αν θα συνεχίσει στη Μάντσετσερ Σίτι ή όχι.

«Δεν ξέρω ακόμη τι θα κάνω στο τέλος της σεζόν και όλα μπορούν να συμβούν», ήταν τα λόγια του, ενώ αυτές τις ημέρες έγινε γνωστό ότι σίγουρα δεν συνεχίζει στην ομάδα ο τεχνικός διευθυντής Τσίκι Μπεγκιριστάιν, εκ των πιο στενών συνεργατών του και συμπαίκτης του στη Μπαρτσελόνα.

Το κενό του Μπεγκιριστάιν πάντως έχει ήδη καλυφθεί με τη Σίτι να ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Πορτογάλο Ούγκο Βιάνα, ο οποίος αφήνει τη Σπόρτινγκ για να μετακομίσει στην Αγγλία κι αυτή ακριβώς η επιλογή φαίνεται να πυροδοτεί νέα σενάρια για τον πιθανό αντικαταστάτη του Γκουαρδιόλα με τον Guardian να βάζει στο... κάδρο και τον Ρούμπεν Αμορίμ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο Βιάνα ήταν στην Σπόρτινγκ από το 2018 και αυτός επέλεξε να αναβαθμίσει τον Ρούμπεν Αμορίμ από προπονητή της β' ομάδας, με τον νεαρό τεχνικό να εξελίσσεται σ' ένα από τα πιο καυτά ονόματα προπονητών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Την άνοιξη είχε συνδεθεί με τη Λίβερπουλ (και είχε συναντηθεί με ανθρώπους της ομάδας) και γενικά το όνομα του παίζει για τον πάγκο κάθε μεγάλης ομάδας, αλλά η Σίτι λόγω Βιάνα έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα.

Προπονητής και τεχνικός διευθυντής γνωρίζονται πολύ καλά με τη συνεργασία τους στην Σπόρτινγκ να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα τόσο όσον αφορά τους τίτλους όσο και στις μεταγραφές (κορυφαίο παράδειγμα ο Γιόκερες που αποκτήθηκε 20 εκατ από την Κόβεντρι και κοστολογείται πλέον πάνω από 100 εκατ.).

Ειδήσεις σήμερα:

Εντυπωσιακές εικόνες: Ο κομήτης «Άτλας» πέρασε χθες το βράδυ πάνω από την Αττική

Βίντεο: Εξοργισμένη γυναίκα έσκιζε με μανία ελληνικές σημαίες γιατί νόμιζε ότι είναι του Ισραήλ

Γεωργιάδης: Πρόστιμο €800.000 σε γιατρό γιατί έγραψε χιλιάδες φάρμακα σε έναν μήνα με το ΑΜΚΑ της μητέρας του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr