Έβαλε ψηλά τον πήχη για την Εθνική Αγγλίας ο Τούχελ: Θέλω να βάλουμε το 2ο αστέρι στη φανέλα στο Μουντιάλ του 2026

Ο Τόμας Τούχελ σήκωσε μανίκια και θέλει να ανεβάσει στην κορυφή την Αγγλία - Τι είπε για Πελέ, Γουέμπλεϊ και τον εθνικό ύμνο

Εποχή Τόμας Τούχελ ξημέρωσε στην Εθνική Αγγλίας. 

Η ομάδα που έφτασε στον τελικό του Euro 2021 και 2024 και έφυγε με άδεια χέρια από το γήπεδο έκλεισε το κεφάλαιο «Σάουθγκεϊτ» και πλέον έχει στο τιμόνι της τον Γερμανό πρώην προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, της Ντόρτμουντ, της Παρί και της Τσέλσι. 

Ο Γερμανός που παρουσιάστηκε σήμερα από την FA μίλησε για τον στόχο του αλλά και για την σχέση του με το «Νησί». 



«Είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ, είμαι περήφανος που εκπροσωπώ την Αγγλία... και θέλω να βάλω το δεύτερο αστέρι σε αυτή τη φανέλα το 2026. Θα δουλέψουμε σκληρά για τον μεγαλύτερο στόχο του ποδοσφαίρου, κάνοντας το όνειρό μας πραγματικότητα στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2026» είπε αρχικά και συνέχισε: 

«Είμαι πολύ περήφανος που θα ηγηθώ της Αγγλίας. Έχω αισθανθεί εδώ και καιρό μια προσωπική σύνδεση με το παιχνίδι σε αυτή τη χώρα, και μου έχει χαρίσει απίστευτες στιγμές. Το να εκπροσωπώ την Αγγλία είναι τεράστιο προνόμιο για μένα. Κάποτε ο θρύλος Πελέ είπε ότι το Γουέμπλεϊ είναι η καρδιά, πρωτεύουσα, καθεδρικός ναός του ποδοσφαίρου. Είχε απόλυτο δίκιο». 


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC SPORT (@bbcsport)


Εν συνεχεία είπε: «Λυπάμαι, έχω μόνο γερμανικό διαβατήριο αλλά όλοι οι φαν της Αγγλίας μπορεί να καταλάβουν το πάθος μου για την Premier League και το πόσο αγαπώ να δουλεύω εδώ, πόσο αγαπώ να ζω εδώ. Θα τους πείσω ότι είμαι περήφανος που είμαι προπονητής της Αγγλίας». 

Για το αν θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο της Αγγλίας σημείωσε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, ο εθνικός ύμνος της Αγγλίας είναι συγκινητικός. Το έχω βιώσει μερικές φορές, για παράδειγμα στον τελικό του FA Cup. Έχω περιθώριο μέχρι τον Μάρτιο. Θα δείχνω πάντα τον σεβασμό μου στην Αγγλία αλλά θα πάρω το χρόνο μου αναφορικά με το ύμνο».

Για τον Χάρι Κέιν: «Δεν μίλησα σε κανέναν. Το κρατήσαμε πολύ εμπιστευτικό. Δεν μίλησα με τον Χάρι ή τον Γκάρεθ. Δεν το κάνω ποτέ αυτό, για να έχω τα δικά μου συναισθήματα γι' αυτό και τη δική μου άποψη. είναι πολύ νωρίς για να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις.
Ξέρετε πόσο πολύ σκέφτομαι τον Χάρι και πόσο σκληρά πάλεψα για να τον φέρω στην Μπάγερν Μονάχου. Είναι ήδη στο δρόμο του να γίνει θρύλος στο αγγλικό ποδόσφαιρο.»

Για το συμβόλαιό του: «Είναι για 18 μήνες και μετά συμφωνήσαμε να καθίσουμε μαζί και θα δούμε. Έχω καλή εμπειρία με 18 μήνες, δυστυχώς μερικές φορές. Δουλεύω με ορίζοντα μακροχρόνιο στο παιχνίδι μου!

Το τελευταίο κομμάτι από εμένα που καταλαβαίνω ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί πραγματικά να με ενθουσιάσει στο μέγιστο ήταν το χρονικό πλαίσιο των 18 μηνών, αλλά να απαιτήσω από τον εαυτό μου να μην χάσω την εστίαση. Είναι ένα καλό χρονικό πλαίσιο γιατί θα μας βοηθήσει να εστιάσουμε. Είναι πολύ εξορθολογισμένο».

Γιατί επέλεξε αυτή τη δουλειά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Η ιδέα και ο τρόπος που την παρουσίασαν ο Τζον και ο Μαρκ ήταν πολύ γρήγορη και εμπιστευτική. Ήταν πολύ απλή, ήταν μια απόφαση για αυτή τη δουλειά και όχι για κάτι άλλο.»

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Επιχειρηματίας και πρώην πολιτικός σε απάτη τύπου «καρουζέλ» €35 εκατ. - Έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα

Μπάγια Αντωνοπούλου: Το αυτοκίνητό της πήγαινε ζικ ζακ, δεν την έβρισα, φέρεται να υποστήριξε ο οδηγός του λεωφορείου

Υπόθεση Μενέντεζ: Αυτό είναι το γράμμα που υποστηρίζουν ότι αποδεικνύει την κακοποίηση από τον πατέρα τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr