Ιταλία: «Εμφύλιος» στη Γένοβα μεταξύ Τζένοα και Σαμπντόρια για το στάδιο «Φεράρις»

Οι διαφωνίες που έχουν προκύψει καθιστούν αμφίβολο το μέλλον της κοινής εταιρείας που δημιούργησαν οι δύο σύλλογοι στις 23 Σεπτεμβρίου για την αγορά και την ανανέωση του «Λουίτζι Φεράρις»

Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά για την κοινή απόκτηση του «Λουίτζι Φεράρις» από Τζένοα και Σαμπντόρια, αλλά τα τελευταία νέα δεν είναι θετικά από αυτή την άποψη, καθώς φαίνεται να σηματοδοτούν μια σαφή ρήξη μεταξύ των δύο συλλόγων.

Όπως αναφέρεται στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Il Secolo XIX, μετά τις χθεσινές πρωινές συναντήσεις, οι οποίες φαινόταν πιθανό να οδηγήσουν σε διπλωματική λύση για τις εγγυήσεις που ζήτησαν οι «Μπλουτσερκιάτι» (Σαμπντόρια) από τους «Ροσομπλού» (πληρωμή 5 εκατομμυρίων ανά σύλλογο), δεν απέφεραν αποτελέσματα.

Το ίδιο απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος της Τζένοα έστειλε επικυρωμένο email στον δήμο της Γένοβας με μια μονομερή προσφορά για την αγορά του γηπέδου, σεβόμενη τις προθεσμίες που ζήτησε ο δήμαρχος Μάρκο Μπούτσι.

Ο Μπούτσι είχε προτρέψει τους δύο συλλόγους να λάβουν απόφαση μέχρι τη Δευτέρα, πριν την επίσκεψη στην πόλη του υπουργού Αθλητισμού Αντρέα Αντόμπι, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, με αφορμή τη συζήτηση της υποψηφιότητας της Γένοβας για το EURO 2032.

Αμέσως μετά, η Τζένοα κοινοποίησε και στη Σαμπντόρια την παρουσίαση της αυτόνομης πρότασης στον δήμο. Παρά αυτό το άνοιγμα, οι «Ροσομπλού» κατηγόρησαν γι΄ άλλη μια φορά την «Σαμπ» ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με τις συμφωνίες που υπογράφηκαν το περασμένο καλοκαίρι και με την απόφαση της Genova Stadium srl την περασμένη Παρασκευή, η οποία καθιέρωσε την αποστολή της προσφοράς αγοράς του στο γήπεδο μέχρι τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Σε αυτό το σημείο, το μέλλον της κοινής εταιρείας που δημιούργησαν οι δύο σύλλογοι στις 23 Σεπτεμβρίου φαίνεται να βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο, λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα έντασης μεταξύ των πλευρών.

Η Σαμπντόρια σημείωσε την αυτόνομη πρωτοβουλία της Τζένοα, αλλά διατήρησε τη θέση της για τις εγγυήσεις και την επιθυμία να ολοκληρώσει την αγορά του γηπέδου. Υπήρξαν επαφές και με τους επενδυτές του συλλόγου, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την προθυμία τους να καλύψουν άμεσα το ποσό που απαιτείται για την αγορά και την ανανέωση του «Φεράρις», περίπου 100 εκατομμύρια.

Τις επόμενες ώρες, η Σαμπντόρια θα μπορούσε με τη σειρά της να παρουσιάσει μια ανεξάρτητη προσφορά στον δήμαρχο. Προς το παρόν ο Μπούτσι δεν έχει εκφραστεί, αλλά παραμένει η πεποίθηση ότι, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις μεταξύ Τζένοα και «Σαμπ», ο δήμος της Γένοβας δεν μπορεί να πουλήσει το γήπεδο σε έναν μόνο σύλλογο, για ευνόητους λόγους.

Επομένως, είτε θα ολοκληρωθεί το εγχείρημα και από τα δύο σωματεία, παρά τις σημερινές αποστάσεις, είτε θα μπουν στο παιχνίδι τρίτα πρόσωπα, αλλάζοντας τη δυναμική της υπόθεσης.

Επιπλέον, τα τελευταία νέα υποδηλώνουν ότι είναι αδύνατο να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης τον Ιούνιο, όπως προέβλεπε αρχικά το χρονοδιάγραμμα που μελετήθηκε και εγκρίθηκε από Τζένοα, Σαμπντόρια και δήμο.
Πηγή:ΑΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Στέφανος Κασσελάκης: Απαντά σε όσους τον κατηγορούν για φράξια - «Είναι σε πανικό, είχα και πέρσι τέτοια ιστοσελίδα»

Η ιστορία του ληστή με την Aston Martin που πυροβόλησε τον Καλλίτση και συνελήφθη με ροζ κοκαΐνη

ΗΠΑ: Εξοργισμένη γυναίκα έσκιζε με μανία ελληνικές σημαίες γιατί νόμιζε ότι είναι του Ισραήλ - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr