Η άλλη πλευρά του Φουρνιέ: Μικρός διάβαζα ελληνική μυθολογία, ταυτίστηκα με Ηρακλή, Περσέα - Τι είπε για τον Μπαρτζώκα

Ο νέος σταρ του μπασκετικού Ολυμπιακού μίλησε επίσης για την πρώτη του επαφή με την Ελλάδα, τον Παπαλουκά και το μπάσκετ του κόουτς Μπαρτζώκα 

Μετά από 12 χρόνια στο NBA ο Εβάν Φουρνιέ πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη και επέλεξε την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό

Στην παρουσίασή του από την ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε δηλώσει πως από παλιά αγαπούσε την ομάδα ενώ είχε αναφερθεί και στην λατρεία του για την χώρα μας.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην Cosmote TV και στον Βασίλη Σκουντή μίλησε για την αγάπη του για την ελληνική μυθολογία, τους δεινόσαυρους, την αρχαιολογία, τον Παπαλουκά και την πρώτη του επαφή με την Ελλάδα και φυσικά για το μπάσκετ του κόουτς Μπαρτζώκα. 

«Η πρώτη μου επαφή με την χώρα ήταν πριν από πολλά χρόνια. Διάβαζα ελληνική μυθολογία και μου άρεσαν τόσο πολύ οι ιστορίες που ήθελα να σπουδάσω πάνω σε αυτό. Να γίνω αρχαιολόγος. Ώσπου άρχισα να ερωτεύομαι το μπάσκετ.



Κι εκεί που διάβαζα ιστορίες για τον Ηρακλή και τον Περσέα, αφιερώθηκε τελικά στο άθλημα που υπηρετώ μέχρι και σήμερα» είπε μεταξύ άλλων και θυμήθηκε την πρώτη του επαφή με την Ελλάδα:«Είχα λάβει σε ένα τουρνουά Παίδων με την εθνική Γαλλίας. Παίξαμε στην Ιταλία αρχικά, στα σύνορα με την Σλοβενία και μερικές μέρες μετά στην Ελλάδα με την εθνική σας. Θυμάμαι τον Χρυσικόπουλο, τον Μαυρογιάννη και τον Αντωνάκη».

Για τον Ολυμπιακό και το μπάσκετ του Μπαρτζώκα είπε:  «Υπηρετούμε ένα επιθετικό σύστημα στο οποίο δεν υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις. Γι' αυτό και κάποιες στιγμές θα πασάρω περισσότερο και άλλες θα σκοράρω παραπάνω. Υπάρχει βέβαια η θέση του πόιντ γκαρντ που είναι διαφορετική από τις άλλες διότι αυτός που αγωνίζεται εκεί κουβαλάει τη μπάλα και δείχνει τα συστήματα. Προσωπικά μπορώ να κάνω πολλές δουλειές στο γήπεδο.

Μαθαίνω ακόμα πως να είμαι πιο αποτελεσματικός στην επίθεση και την άμυνα. Να είμαι καλός συμπαίκτης και να βρίσκω τις ευκαιρίες στο παρκέ», δήλωσε. Πρώτα απ' όλα βρίσκεται η ομάδα, στην άμυνα θέλει πειθαρχία και στην επίθεση ευελιξία. Αυτές είναι οι τρεις αρχές που μας ζητάει στο παρκέ». Και επειδή όπως λέει είναι «μαχητής και θέλω να νικάω από παιδί, είμαι παθιασμένος με το μπάσκετ» δεν θα έχει ιδιαίτερο πρόβλημα να φθάσει σύντομα στο 100% των δυνατοτήτων του. Κι όταν συμβεί θεωρεί πως «θα μπορούμε να κερδίσουμε τα πάντα. Όλους τους αγώνες που παίζουμε, σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος».



Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Επιχειρηματίας και πρώην πολιτικός σε απάτη τύπου «καρουζέλ» €35 εκατ. - Έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα

Μπάγια Αντωνοπούλου: Το αυτοκίνητό της πήγαινε ζικ ζακ, δεν την έβρισα, φέρεται να υποστήριξε ο οδηγός του λεωφορείου

Υπόθεση Μενέντεζ: Αυτό είναι το γράμμα που υποστηρίζουν ότι αποδεικνύει την κακοποίηση από τον πατέρα τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr