Βικτόρ Γουεμπανιαμά: Κατέθεσε μήνυση για παράνομη χρήση της εικόνας του

Βικτόρ Γουεμπανιαμά: Κατέθεσε μήνυση για παράνομη χρήση της εικόνας του

Ο Γάλλος άσος των Σαν Αντονιο Σπερς κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο του Τέξας καθώς κάτοικος της Πολιτείας έχει στήσει ολόκληρη επιχείρηση χρησιμοποιώντας το όνομα και την εικόνα του...

29102725_2
Στη σημερινή εποχή οι αθλητές εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη της εικόνας πολλές φορές βγάζουν περισσότερα χρήματα από χορηγίες και την εμπορική χρήση του ονόματος τους απ' ότι από τα συμβόλαια τους.

Κι αυτό είναι κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του Βικτόρ Γουεμπανιαμά, του νεαρού Γάλλου άσου των Σαν Αντόνιο Σπερς ο οποίος από τη ρούκι του χρονιά στο NBA έχει κάνει θραύση.

Ο «Γουέμπι» όπως τον αποκαλούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι μία από τις ατραξιόν του NBA και αυτό ήταν κάτι που είχε φροντίσει να προβλέψει ο Τζέιμς Γκόλντιτς, όταν αντιλήφθηκε τη φρενίτιδα που επικρατούσε για τον Γάλλο πριν καν επιλεχθεί στο draft.

Ποιος είναι όμως ο συγκεκριμένος κύριος; Πρόκειται για κάτοικο του Όστιν στην πολιτεία του Τέξας ο οποίος τον Αύγουστο του 2023 κατέθεσε αιτήσεις καταχώρησης των εμπορικών σημάτων για τα ονόματα «El Wemby» και «Wemby's World» ενώ κατοχύρωσε το domain name www.wembysworld.com.

Κλείσιμο
Τι βρίσκει κανείς στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα; Με το που την ανοίγεις αντικρίζεις μια φωτογραφία του Γουεμπανιαμά και μπορείς να αγοράσεις «τα πάντα όλα» που έχουν πάνω τους τον νεαρό Γάλλο! Μπλούζες, φούτερ, κούπες, mousepads, σαλιάρες για μωρά, κεριά, χαρτιά περιτυλίγματος και ότι άλλο αντικείμενο υπάρχει ως αθλητικό αναμνηστικό!

Το φοβερό είναι ότι το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ αρνήθηκε να καταχωρίσει τα σήματα που κατέθεσε ο Γκόλντιτς επειδή όπως αναφέρει η σχετική απόφαση «υποδηλώνουν ψευδώς μια σύνδεση με τον αθλητή».

Ωστόσο ο ιστότοπος λειτουργεί κανονικά και ο ιδιοκτήτης του έχει αγνοήσει τις ουκ ολίγες επιστολές που τον ενημέρωναν ότι πρέπει να απέχει από τη χρήση του NIL (name, image, likeness) του Γουεμπανιαμά.

Κι αφού ο αθλητής των Σπερς είδε ότι ο παμπόνηρος Αμερικανός δεν δείχνει καμία διάθεση να σταματήσει να εκμεταλλεύεται την εικόνα του προχώρησε στην κατάθεση αγωγής σε δικαστήριο του Τέξας καταγγέλοντας τον Γκόλντιτς για μια σειρά αδικημάτων τα οποία περιλαμβάνουν μέχρι και την παραβίαση του δικαιώματος της ιδιωτικής του ζωής.

Μάλιστα οι δικηγόροι του Γάλλου ζητούν δίκη με σώμα ενόρκων και με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν απαιτούν την άμεση διακοπή συναλλαγών μέσα από την ιστοσελίδα του, ενώ παράλληλα αξιώνουν μια μεγάλη οικονομική αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστησαν.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Επιχειρηματίας και πρώην πολιτικός σε απάτη τύπου «καρουζέλ» €35 εκατ. - Έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα

Μπάγια Αντωνοπούλου: Το αυτοκίνητό της πήγαινε ζικ ζακ, δεν την έβρισα, φέρεται να υποστήριξε ο οδηγός του λεωφορείου

Υπόθεση Μενέντεζ: Αυτό είναι το γράμμα που υποστηρίζουν ότι αποδεικνύει την κακοποίηση από τον πατέρα τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης