Euro Cup: Δεν άντεξε στην 4η περίοδο και ηττήθηκε ο Άρης, 78-68 από τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ στο Αλεξάνδρειο

Euro Cup: Δεν άντεξε στην 4η περίοδο και ηττήθηκε ο Άρης, 78-68 από τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ στο Αλεξάνδρειο

Ο Άρης είχε 3/27 τρίποντα

aris_xapoel
Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη μπήκε στην τελευταία περίοδο με +3 (51-48) αλλά χάθηκαν τα ίχνη της στην τελευταία περίοδο μαζί και η επαφή με το σκορ. Η Χαποέλ Ιερουσαλήμ έκανε επιμέρους σκορ 17-30 σ' αυτό το διάστημα παρότι σούταρε με απελπιστικά χαμηλό ποσοστό ευστοχίας από τη γραμμή των βολών.

Μόνο που το ίδιο ίσχυσε και για τον Άρη από μακρινή απόσταση καθώς έχοντας γραμμή ψηλών χαμηλού επιπέδου... το έριξε στο τρίποντο και με 3/27 προσπάθειες προφανώς δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει το παιχνίδι. Κι έτσι πήγε στράφι το τρομερό παιχνίδι του Ντέιβιντ ΝτεΤζούλιους ο οποίος χειροκροτήθηκε με το τέλος του αγώνα εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους!

Ο αγώνας
Ο Άρης ξεκίνησε από την άμυνα βρίσκοντας πόντους στο ανοιχτό γήπεδο αλλά δεν είχε διάρκεια και κυρίως δεν κατάφερε να σταματήσει τη δημιουργία και το transition παιχνίδι της Χαποέλ Ιερουσαλήμ. Ο Κρις Τζόνσον (10π.) ήταν άλυτο πρόβλημα, το ίδιο και ο Τζάρεντ Χάρπερ ο οποίος μοίρασε τις τέσσερις από τις εννιά ασίστ της ομάδας του στην πρώτη περίοδο κι έτσι το 7-2 (2’) έγινε 9-15 (5’) και η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 17-23 για τους φιλοξενούμενους.

Ο Άρης είχε εντελώς διαφορετική προσέγγιση του παιχνιδιού στη δεύτερη περίοδο γιατί έπαιξε άμυνα κόβοντας τις γραμμές συνεργασίας της Χαποέλ και στην επίθεση ο Ντέιβιντ ΝτεΤζούλιους (16π.) βρήκε συμπαραστάτη στο πρόσωπο του Βασίλη Τολιόπουλου. Ο αρχηγός του Άρη σημείωσε επτά συνεχόμενους πόντους στο +7 (39-32, 19’) των «κίτρινων». Αυτό ήταν και το σκορ του ημιχρόνου καθώς το επιμέρους σκορ του Άρη στη δεύτερη περίοδο ήταν 22-9! Σε αυτό συνετέλεσαν και η απίστευτη αστοχία των παικτών της ισραηλινής ομάδας από τη γραμμή των βολών καθώς είχε 1/10 προσπάθειες!

Κλείσιμο
Ο Άρης ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε στο δεύτερο ημίχρονο (43-32, 23') αλλά συνέχισε να μη μετουσιώνει τις καλές άμυνές του μέσα από τη βιασύνη αλλά και την αστοχία του (2/15 τρίποντα) στην επίθεση. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Χαποέλ η οποία έκανε δικό της επιμέρους σκορ (45-41, 26') παρότι παρέμεινε άστοχη από τη γραμμή των βολών. Η περίοδος έκλεισε με σκορ 51-48 κι ένα ακόμη άστοχο σουτ τριών πόντων βυθίζοντας ακόμη περισσότερο το ποσοστό (10%) με 2/19 προσπάθειες.

Η Χαποέλ μπήκε στην τελευταία περίοδο με 2/2 τρίποντα και πήρε το προβάδισμα (53-54, 32') καθώς ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν διαδοχικά άστοχος από μακρινή απόσταση. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη παρέμεινε μονοδιάστατη στον τρόπο έκφρασης στην επίθεση εν αντιθέσει με τους φιλοξενούμενους οι οποίοι βρήκαν ξανά συνεργασίες επιδιώκοντας να χτίσουν διαφορές (55-64, 34:30). Μέσα από την ποιότητά της η Χαποέλ διατήρησε τη διαφορά (62-73, 37') και τα τελευταία τρία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Ο Άρης έχει ψηλούς χαμηλότατου επιπέδου γι' αυτή τη διοργάνωση. Αφού δεν διαθέτει σημείο αναφοράς στη ρακέτα η απελπιστική αστοχία στο μακρινό σουτ ήταν καταδικαστική. Η Χαποέλ από το -11 (43-32) έκανε επιμέρους σκορ 32-12 (55-64) κι εκεί τελείωσε το παιχνίδι

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τζάρεντ Χάρπερ τελείωσε το παιχνίδι νταμπλ-νταμπλ σε πόντους και ασίστ

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Τζάστιν Σμιθ έκανε σπουδαία δουλειά για τη Χαποέλ στην τελευταία περίοδο

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Ντέιβιντ ΝτεΤζούλιους έκανε καλό παιχνίδι ενώ ο Βασίλης Τολιόπουλος αν και άστοχος από μακρινή απόσταση ήταν στο παρκέ.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Το χαμηλό επίπεδο εμπιστοσύνης στον Τζέιμς Μπανκς φαίνεται μέσα από τον περιορισμένο χρόνο συμμετοχές του. Λευτέρης Μποχωρίδης και Ντιμόι Χοτζ δεν φάνηκαν καθόλου ενώ ο Γούντμπερι δεν έχει καμία πρωτοβουλία στο παιχνίδι του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τι να επιλέξει κανείς μεταξύ των 3/27 τριπόντων του Άρη και 11/28 ελεύθερων βολών της Χαποέλ...

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Μετά τον Προμηθέα ο Άρης θα υποδεχθεί (23/10) την Τσεντεβίτα Ολίμπια ενώ η Χαποέλ Ιερουσαλήμ θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Κλουζ


Τα δεκάλεπτα: 17-23, 39-32, 51-48, 68-78

ΑΡΗΣ (Γιάννης Καστρίτης): Μπανκς 4, Νόλεϊ 4, Τολιόπουλος 16 (2), ΝτεΤζούλιους 30 (1), Χατζηδάκης, Γκιουζέλης 2, Μποχωρίδης 4, Κλέι, Πουρλίδας, Γούντμπερι 2, Ρόμπερτς 4, Χοτζ 2.

ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Γιονατάν Αλόν): Τζ. Σμιθ 18, Χάρπερ 14 (1), Τζόνσον 11 (1), Γουάλεϊ 10, Τσατσασβίλι 2, Ντόρβατ, Μόργκαν 9 (2), Κ. Σμιθ 7 (2), Ζούσμαν 7 (1), Κορνίλιους.

Πηγη: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Επιχειρηματίας και πρώην πολιτικός σε απάτη τύπου «καρουζέλ» €35 εκατ. - Έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα

Μπάγια Αντωνοπούλου: Το αυτοκίνητό της πήγαινε ζικ ζακ, δεν την έβρισα, φέρεται να υποστήριξε ο οδηγός του λεωφορείου

Υπόθεση Μενέντεζ: Αυτό είναι το γράμμα που υποστηρίζουν ότι αποδεικνύει την κακοποίηση από τον πατέρα τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης