Πογκμπά: Θα κάνω τα πάντα για να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν πριν και ακόμη καλύτερα

Πογκμπά: Θα κάνω τα πάντα για να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν πριν και ακόμη καλύτερα

Ο Γάλλος διεθνής μέσος μετά τη μείωση της ποινής του για την υπόθεση ντόπινγκ ετοιμάζεται να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο

Pogba
Επιστρέφοντας στη Γιουβέντους ήλπιζε ότι θα έβρισκε κάτι από τον παλιό καλό του εαυτό... Ωστόσο ο ένας τραυματισμός διαδεχόταν τον άλλο μέχρι που στην αρχή της περσινής σεζόν προέκυψε το μεγαλύτερο σοκ της ζωής του.

Ο Πολ Πογκμπά βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας που αυξάνει την τεστοστερόνη και με συνοπτικές διαδικασίες τιμωρήθηκε με τετραετή αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα!

«Είχα πολλές σκέψεις στο μυαλό μου και ναι σκέφτηκα ακόμη και να σταματήσω να παίζω. Έλεγα στον εαυτό μου: 'Τι θα κάνω;' Όταν έχεις μια ποινή για τέσσερα χρόνια, αρχίζεις να κάνεις τους υπολογισμούς στο μυαλό σου... Τέσσερα χρόνια χωρίς παιχνίδια, προπονήσεις, ποια ομάδα θα με θέλει; Θα είμαι σε φόρμα; Κάνεις πολλές σκέψεις στο μυαλό σου», παραδέχθηκε σε μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στο ESPN.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ESPN UK (@espnuk)



Κλείσιμο
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία το 2018, είδε το CAS να κάνει μερικώς δεκτή την έφεση που κατέθεσε με αποτέλεσμα η ποινή του να μειωθεί στους 18 μήνες αποκτώντας έτσι το δικαίωμα να επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τον Μάρτιο του 2025.

«Από την άλλη πλευρά, είχα πίστη και ήμουν θετικός. Ήξερα ότι δεν πήρα καμία ουσία σκόπιμα κάτι που ευτυχώς αποδέχθηκαν και έτσι μείωσαν την ποινή μου», συμπλήρωσε με νόημα ο Πογκμπά που έδειξε να έχει πάρει για τα καλά το μάθημα με την ανοησία που έκανε (αποδείχθηκε ότι η απαγορευμένη ουσία υπήρχε σε ένα συμπλήρωμα διατροφής που πήρε).

«Όταν καθίσεις και δεις πώς κύλησε όλη μου η ζωή, όχι μόνο το ντόπινγκ, λέω ότι σίγουρα κέρδισα 10 περισσότερα χρόνια, πήρα περισσότερη εμπειρία, περισσότερη σοφία. Όλο αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός στις αποφάσεις που παίρνεις. Σίγουρα αυτό που έμαθα είναι ότι πάντα πρέπει να ελέγχεις τριπλά, γιατί μέχρι να συμβεί, όλα είναι εντάξει. Στο τέλος της ημέρας, σίγουρα ανέλαβα την ευθύνη για το ότι δεν έδειξα την προσοχή που έπρεπε».

Pogba2


Ο έμπειρος κεντρικός μέσος απέφυγε πάντως να δώσει ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον του. Οι εκπρόσωποι του βρίσκονται σε επαφές με τη Γιουβέντους για τη λύση του συμβολαίου του, προκειμένου να συμφωνήσει από τώρα με την ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του τον Μάρτιο.

«Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης της Γιουβέντους. Όλοι οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι, μάνατζερ, κ.λπ., μιλάνε αλλά θέλω να μάθω γρήγορα τι θα συμβεί στη συνέχεια. Συνεχίζω να προπονούμαι ώστε να είμαι έτοιμος για να μπορώ να ενταχθώ σε μια ομάδα τον Ιανουάριο.»

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ESPN UK (@espnuk)



Μάλιστα βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει και δημόσια τον προπονητή της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν για τη στήριξη που του παρείχε όλο αυτό το διάστημα, ενώ έδειξε ότι θέλει να επιστρέψει στους «μπλε».

«Είναι πολύ όμορφο να μπορείς να έχεις καλή σχέση και εκτός ποδοσφαίρου με τον προπονητή σου. Κι αυτό είναι πραγματικά σπάνιο, γι' αυτό είμαι πολύ ευγνώμον και εκτιμώ τη σχέση που έχω μαζί του.

Πρέπει να σεβόμαστε τους παίκτες που είναι στην Εθνική Γαλλίας. Κι ο τρόπος για να δείξω τον σεβασμό μου είναι να προπονούμαι σκληρά για να αποδείξω ότι αξίζω τη θέση μου»

Κλείνοντας ο Γάλλος προειδοποίησε ότι είναι αποφασισμένος να επιστρέψει ακόμη καλύτερος!

«Σίγουρα αυτός που θα δείτε θα είναι ένας νέος Πογκμπά. Με περισσότερη πείνα, με περισσότερη αποφασιστικότητα. Νιώθω σαν παιδί που θέλει να γίνει επαγγελματίας ξανά, που δεν υπέγραψε ποτέ επαγγελματικό συμβόλαιο. Αυτή είναι η οργή που έχω. Αυτό με κινητοποιεί. Και θα κάνω τα πάντα για να επιστρέψω στο επίπεδο που ήμουν πριν και ακόμη καλύτερα. Όταν σου πάρουν κάτι που αγαπάς τόσο πολύ, τότε το εκτιμάς περισσότερο. Έτσι βλέπω το ποδόσφαιρο τελείως διαφορετικά τώρα και θα απολαμβάνω κάθε στιγμή που θα έχω μέχρι το τέλος της καριέρας μου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης