Ολυμπιακός: Οι επιλογές του Μεντιλίμπαρ για τη θέση του δεκαριού

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο πρώτο διάστημα της σεζόν είχε ως επί τον πλείστον τον Τσικίνιο στον σχεδιασμό του για τη θέση Νο10 στον Ολυμπιακό αλλά έχει και άλλες επιλογές

Στον Ολυμπιακό ο Τσικίνιο είναι ως επί το πλείστον ο χαφ που επιφορτίστηκε την ευθύνη της θέσης του δεκαριού για τον πρώτο καιρό μέσα στη σεζόν.

Ο 29χρονος Πορτογάλος με 8 παιχνίδια φέτος με τους Πειραιώτες -με τους οποίους φυσικά πέρυσι σήκωσε το τρόπαιο του Conference League- είναι και φέτος βασικότατο στέλεχος των «ερυθρόλευκων» μέχρις ότου ο τραυματισμός του με τη Μπράγκα να υποχρεώσει το τεχνικό επιτελείο να δει άλλες λύσεις.

Από το υπάρχον ρόστερ ο παίκτης που είναι πιο κλασικό δεκάρι είναι ο Γιουσούφ Γιαζίτσι. Μάλιστα σε πρώτη φάση ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε δοκιμάσει τον Τούρκο σε αυτή τη θέση στο προπονητικό φιλικό με αντίπαλο τον Ατρόμητο, όπου σκόραρε κιόλας με εξαιρετική ενέργεια.

Υπάρχουν όμως άλλες επιλογές για τη θέση αυτή; Δεκάρι είναι και ο Γουίλιαν και υπό προϋποθέσεις και ο Ολιβέιρα ενώ από το υπάρχον ρόστερ με έναν άλλον ρόλο πίσω από τον φορ μπορούν να παίξουν οι Βέλντε, Ζέλσον Μαρτίνς, Μασούρας, Κωστούλας και Μουζακίτης.

Η παράμετρος Γιαζίτσι πάντως έχει τη μεγάλη σημασία της. Και αυτό διότι η ποιότητα του Τούρκου είναι μεγάλη και μπορεί να δώσει σοβαρές λύσεις είτε ως δεκάρι είτε ως ακραίος επιθετικός.

Από τους παραπάνω παίκτες θέματα τραυματισμών είχαν το τελευταίο διάστημα οι Τσικίνιο, Γουίλιαν αλλά και ο Ζέλσον.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr