Λούκα Τόνι σε Πεπ Γκουαρδιόλα: «Κατέστρεψες το ποδόσφαιρο, δεν έβρισκα ομάδα μια τετραετία»

Λούκα Τόνι σε Πεπ Γκουαρδιόλα: «Κατέστρεψες το ποδόσφαιρο, δεν έβρισκα ομάδα μια τετραετία»

Με κρασί και καλή διάθεση, ο Ιταλός φορ... παλιάς κοπής «την είπε» στον προπονητή της Μάντσεστερ Σίτι για την... καταστροφή του ποδοσφαίρου (και της θέσης του)

WhatsApp_Image_2024-10-17_at_10_15_22_AM
Αν υπάρχει ένας προπονητής που άλλαξε το ποδόσφαιρο μετά τον Γιόχαν Κρόιφ, αυτός έιναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Τελεία, παράγραφος, παρά τη «διαφωνία» του δεύτερου σε μία από τις πολλές φορές που έχει ερωτηθεί σχετικά.

Pep Guardiola on the influence of the GREAT JOHAN CRUYFF 👏♥️⚽


Ο Καταλανός, άλλωστε, ήταν μαθητής του μεγάλου δασκάλου, και μετά την ποδοσφαιρική του καριέρα αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του και να βάλει κι αυτός ανεξίτηλα την υπογραφή του στην ιστορία.

Κλείσιμο
Ο τρόπος με τον οποίο έπαιζε η Μπαρτσελόνα επί εποχής του θα μνημονεύεται για πάντα. Η κυριαρχία του στο τακτικό κομμάτι δεν θα αμφισβητηθεί ποτέ, όπως επίσης κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως έκτοτε οι περισσότεροι προπονητές θέλουν να γίνουν... χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Χωρίς να μπει σε συγκρίσεις, όπως έγινε παραπάνω, λίγο-πολύ τα ίδια είπε με τον τρόπο του και ο Λούκα Τόνι, ο παλιός βαρύς πολυταξιδεμένος επιθετικός και φυσικά παίκτης της εθνικής Ιταλίας με την οποία στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006, που πανηγύριζε πάντα με τον «trademark» τρόπο του, έχοντας δηλαδή με το δεξί του χέρι δίπλα στο κεφάλι του σε μια ένδειξη... τρέλας.

Luca Toni - celebration/celebrazione de gol #italia #lucatoni #legend #beautiful


Σε ένα απολαυστικό βίντεο που τράβηξε ο ίδιος, ο Τόνι ακούγεται να λέει:

«Γεια σε όλους, είμαστε εδώ με τον άνθρωπο που ίσως άλλαξε το ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι και σίγουρο, ίσως να το έκανε ο Έντο. Λοιπόν, Πεπ. Πες μου για το ψευτοεννιάρι. Κατέστρεψες το ποδόσφαιρο μ' αυτό. Δεν έβρισκα ομάδα για τέσσερα χρόνια. Τ' ορκίζομαι. Μπορείς να μου πεις ότι συνήθιζες να παίζεις με ψευτοεννιάρι μόνο με τον Μέσι; Σ' αρέσουν καθόλου οι επιθετικοί;».

Τότε ο Πεπ, που έχει λυθεί από τα γέλια, σε μια από τις πιο χαλαρές στιγμές που τον έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια, απαντά επίσης στα ιταλικά: «Ναι, εάν ο Χάαλαντ βάζει 60 γκολ».

«Ναι ο Χάαλαντ με τα 60 γκολ. Οπότε παιδιά...», συνεχίζει ο Τόνι και τον διακόπτει ο Πεπ. «Κέρδισα τρεμπλ με σέντερ φορ, αλλά οι σέντερ φορ πρέπει να είναι καλοί. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω;».

«Ναι οκ, γι' αυτό δεν είχα ομάδα εγώ. Εντάξει, αρκετά όμως με το ψευτοεννιάρι. Θέλουμε μεγάλους (σε μέγεθος) επιθετικούς», καταλήγει ο Τόνι, σε ένα από τα πιο ωραία πηγαδάκια που είδαμε φέτος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης