Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός: Πέντε μήνες μετά... σαν να μη πέρασε μια μέρα

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε (17/10-21:45) τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, 143 μέρες μετά τον τελικό της Euroleague, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται το ίδιο μομέντουμ αλλά και ένα πλούσιο κοινό παρελθόν

Ο Παναθηναϊκός (2-1) αντιμετωπίζει απόψε (17/10-21:45) εκτός έδρας Ρεάλ Μαδρίτης (1-2) στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής Euroleague, με το τελευταίο ραντεβού των δύο ομάδων να χρονολογείται στις 26 Μαϊού, για τον τελικό της διοργάνωσης.

Πριν 143 μέρες οι «πράσινοι» επικράτησαν το Βερολίνο της «βασίλισσας» με σκορ 95-80, πραγματοποιώντας μια ιστορική ανατροπή και εμφάνιση. Ο Παναθηναϊκός είχε αποκλείσει στον ημιτελικό του Final Four τη Φενέρμπαχτσε, ενώ η Ρεάλ είχε αποκλείσει αντίστοιχα τον Ολυμπιακό. Από τις δύο ομάδες παραμένουν αρκετά κοινά πρόσωπα με αυτά του τελικού, με τον Παναθηναϊκό να έχει τη «μερίδα του λέοντος».

Χαρακτηριστικά, το «τριφύλλι» απόψε θα έχει διαθέσιμους εννέα παίκτες που αγωνίστηκαν στον τελικό της Γερμανικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για τους Καλαϊτζάκη, Σλούκα, Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Παπαπέτρου, Ερναγκόμεθ, Μήτογλου και Λεσόρ.

Από τη πλευρά των Μαδριλένων, το «παρών» θα δώσουν οι Καμπάτσο, Γιουλ, Χεζόνια, Μούσα, Εντιαγέ και Ταβάρες.

Εργκίν Αταμάν και Τσους Ματέο αναμετρήθηκαν και λίγους μήνες νωρίτερα του τελικού, με τον Τούρκο τεχνικό να επικρατεί και πάλι του Ισπανού στη Μαδρίτη με σκορ 97-86.

Απόψε ο Παναθηναϊκός θέλει παράλληλα με τη νίκη, που θα τον διατηρήσει στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας, να σπάσει και δύο «στοιχειωμένα» ρεκόρ που κρατάνε πάνω από 17 χρόνια. Το «τριφύλλι» έφτασε τελευταία φορά σε δύο συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες επί της Ρεάλ το 2006, ενώ το 2007 έφτασε στις τρεις συνεχόμενες συνολικά.

Παράλληλα, οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται σε παρόμοιο μομέντουμ. Η Ρεάλ προέρχεται από την ήττα στην Euroleague κόντρα στη Μπασκόνια, ενώ ο Παναθηναϊκός γνώρισε επίσης την ήττα από την «πρωτάρα» Παρί. Νωρίτερα και οι δύο ομάδες έχασαν στον τελικό του εγχώριου Super Cup τους, με τον Παναθηναϊκό να έχει απολογισμό μέχρι τώρα στη σεζόν 5 νίκες και 2 ήττες.

Η Ρεάλ Μαδρίτης από τη πλευρά της έχει απολογισμό 3 νίκες και 5 ήττες κάνοντας ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα σεζόν στην ιστορία της.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr