Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Απατεώνας που παρίστανε τον ατζέντη του παραλίγο να αποσπάσει 1 εκατ. από την Μπαρτσελόνα!

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Απατεώνας που παρίστανε τον ατζέντη του παραλίγο να αποσπάσει 1 εκατ. από την Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα παραλίγο να πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, όταν χάκερ προσπάθησε να κλέψει 1 εκατ. από τους Μπλαουγκράνα, παριστάνοντας τον μάνατζερ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

29334991

Τον Ιούλιο του 2022, η Μπαρτσελόνα παρ' ολίγον να πέσει θύμα απάτης ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ που σχετιζόταν με την προμήθεια του μάνατζερ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Πίνι Ζαχάβι. Η ομάδα έλαβε ένα email, που φαινόταν να προέρχεται από τον 82χρονο ατζέντη, το οποίο ζητούσε την καταβολή του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό στην Κύπρο. Ο λογαριασμός αυτός ανήκε σε κάποιον ονόματι Μάικλ Χερμάνους Ντέμον, ο οποίος παρουσιαζόταν ως δικηγόρος και εκπρόσωπος του μάνατζερ του Πολωνού.

Η τράπεζα της Κύπρου μπλόκαρε τη μεταφορά αυτή, καθώς θεώρησε τη δραστηριότητα ύποπτη και τη συναλλαγή υψηλού κινδύνου. Αυτό συνέβη επειδή ο λογαριασμός είχε ανοίξει τον ίδιο μήνα, δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία προηγούμενη κίνηση από και προς αυτόν. Παρά τις πιέσεις του ανθρώπου που υποδυόταν τον Ζαχάβι, η τράπεζα αρνήθηκε να προχωρήσει στη συναλλαγή και ο λογαριασμός τελικά έκλεισε τον Οκτώβριο του 2022.

Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε ότι το ποσό των χρημάτων δεν κατέληξε στον απατεώνα και ότι τα χρήματα τελικά ανακτήθηκαν, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Ο Ζαχάβι δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Μάικλ Ντέμον και ότι είχε προειδοποιήσει την Μπαρτσελόνα ότι το άτομο που έστειλε το email δεν ήταν ο ίδιος. Επιπλέον, αποφάσισε να μην υποβάλει καταγγελία στην αστυνομία, θεωρώντας ότι οι Μπλαουγκράνα θα αναλάμβαναν την επίλυση του θέματος.

Οι δημοσιογραφικές έρευνες αποκάλυψαν ότι ο Μάικλ Ντέμον δεν είναι εγγεγραμμένος ως δικηγόρος στην Ευρώπη και ότι ζει στην Ολλανδία. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τού έκλεψαν έγγραφα, ανοίγοντας λογαριασμό στην Κύπρο με κλεμμένη ταυτότητα. Ωστόσο, η Τράπεζα της Κύπρου διαβεβαίωσε ότι είναι αδύνατο να ανοίξει κάποιος λογαριασμό με κλεμμένα έγγραφα, καθώς έχει αυστηρά πρωτόκολλα για την επαλήθευση των ταυτοτήτων των πελατών της.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μήνυμα από τις ΗΠΑ προς το Ιράν η επίθεση με stealth βομβαρδιστικά B-2 εναντίων των Χούθι στην Υεμένη

POS και ηλεκτρονικές πληρωμές «άνοιξαν» τα μάτια στην εφορία: Ο... κρυφός θησαυρός των ταξί που αποκαλύφθηκε

Ο «εφιάλτης» των καθυστερήσεων στα ενοίκια και οι λύσεις που προσφέρει ο νόμος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης