Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι: Απατεώνας που παρίστανε τον ατζέντη του παραλίγο να αποσπάσει 1 εκατ. από την Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα παραλίγο να πέσει θύμα διαδικτυακής απάτης, όταν χάκερ προσπάθησε να κλέψει 1 εκατ. από τους Μπλαουγκράνα, παριστάνοντας τον μάνατζερ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Τον Ιούλιο του 2022, η Μπαρτσελόνα παρ' ολίγον να πέσει θύμα απάτης ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ που σχετιζόταν με την προμήθεια του μάνατζερ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Πίνι Ζαχάβι. Η ομάδα έλαβε ένα email, που φαινόταν να προέρχεται από τον 82χρονο ατζέντη, το οποίο ζητούσε την καταβολή του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό στην Κύπρο. Ο λογαριασμός αυτός ανήκε σε κάποιον ονόματι Μάικλ Χερμάνους Ντέμον, ο οποίος παρουσιαζόταν ως δικηγόρος και εκπρόσωπος του μάνατζερ του Πολωνού.

Η τράπεζα της Κύπρου μπλόκαρε τη μεταφορά αυτή, καθώς θεώρησε τη δραστηριότητα ύποπτη και τη συναλλαγή υψηλού κινδύνου. Αυτό συνέβη επειδή ο λογαριασμός είχε ανοίξει τον ίδιο μήνα, δεν είχε πραγματοποιηθεί καμία προηγούμενη κίνηση από και προς αυτόν. Παρά τις πιέσεις του ανθρώπου που υποδυόταν τον Ζαχάβι, η τράπεζα αρνήθηκε να προχωρήσει στη συναλλαγή και ο λογαριασμός τελικά έκλεισε τον Οκτώβριο του 2022.

Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε ότι το ποσό των χρημάτων δεν κατέληξε στον απατεώνα και ότι τα χρήματα τελικά ανακτήθηκαν, χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Ο Ζαχάβι δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Μάικλ Ντέμον και ότι είχε προειδοποιήσει την Μπαρτσελόνα ότι το άτομο που έστειλε το email δεν ήταν ο ίδιος. Επιπλέον, αποφάσισε να μην υποβάλει καταγγελία στην αστυνομία, θεωρώντας ότι οι Μπλαουγκράνα θα αναλάμβαναν την επίλυση του θέματος.

Οι δημοσιογραφικές έρευνες αποκάλυψαν ότι ο Μάικλ Ντέμον δεν είναι εγγεγραμμένος ως δικηγόρος στην Ευρώπη και ότι ζει στην Ολλανδία. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τού έκλεψαν έγγραφα, ανοίγοντας λογαριασμό στην Κύπρο με κλεμμένη ταυτότητα. Ωστόσο, η Τράπεζα της Κύπρου διαβεβαίωσε ότι είναι αδύνατο να ανοίξει κάποιος λογαριασμό με κλεμμένα έγγραφα, καθώς έχει αυστηρά πρωτόκολλα για την επαλήθευση των ταυτοτήτων των πελατών της.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μήνυμα από τις ΗΠΑ προς το Ιράν η επίθεση με stealth βομβαρδιστικά B-2 εναντίων των Χούθι στην Υεμένη

POS και ηλεκτρονικές πληρωμές «άνοιξαν» τα μάτια στην εφορία: Ο... κρυφός θησαυρός των ταξί που αποκαλύφθηκε

Ο «εφιάλτης» των καθυστερήσεων στα ενοίκια και οι λύσεις που προσφέρει ο νόμος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr