Αγγλία: Το αλκοόλ επιστρέφει δοκιμαστικά στις εξέδρες των γηπέδων σε αγώνες γυναικών

Αγγλία: Το αλκοόλ επιστρέφει δοκιμαστικά στις εξέδρες των γηπέδων σε αγώνες γυναικών

Η κατανάλωση αλκοόλ στις κερκίδες των πέντε κορυφαίων κατηγοριών του αγγλικού ανδρικού ποδοσφαίρου έχει απαγορευτεί από το 1985 για να περιοριστεί ο χουλιγκανισμός

19668807

Το αλκοόλ επιστρέφει στις εξέδρες των αγγλικών γηπέδων σε αγώνες γυναικών. Δοκιμαστικά θα συμβεί σε αγώνες δύο συλλόγων στη δεύτερη κατηγορία του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Αγγλία, δήλωσε σήμερα (17/10) η επικεφαλής των Women's Professional Leagues Limited (WPLL).

Η κατανάλωση αλκοόλ στις κερκίδες των πέντε κορυφαίων κατηγοριών του αγγλικού ανδρικού ποδοσφαίρου έχει απαγορευτεί από το 1985 για να περιοριστεί ο χουλιγκανισμός.

Αν και η κυβερνητική νομοθεσία αρχικά ίσχυε μόνο για το ανδρικό ποδόσφαιρο, το γυναικείο παιχνίδι υιοθέτησε έκτοτε τον ίδιο κανόνα για τις δύο πρώτες κατηγορίες.

Ωστόσο, η διευθύνων σύμβουλος του WPLL, Νίκι Ντάκετ, είπε ότι το προφίλ των οπαδών στο ποδόσφαιρο γυναικών δείχνει ότι το να επιτρέπεται το αλκοόλ στις εξέδρες ήταν κάτι που θα μπορούσε να εισαχθεί:

«Το δοκιμάζουμε σε μερικές ομάδες στην Championship αυτή τη σεζόν και θα δούμε τι θα μάθουμε από αυτό», δήλωσε σε σύνοδο για τον αθλητισμό στο Λονδίνο.

«Νομίζω ότι η συμπεριφορά των οπαδών μας είναι διαφορετική. Έχει να κάνει με το να δίνουμε στους οπαδούς μας επιλογές, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια και την ευθύνη», πρόσθεσε η πρώην διευθύντρια της Nike.

Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το ποιοι δύο σύλλογοι θα λάβουν μέρος στη δοκιμή.

Το ποδόσφαιρο γυναικών στην Αγγλία δεν έχει πληγεί από τον χουλιγκανισμό που έχει επηρεάσει τον αγώνα των ανδρών στο παρελθόν.

Πολλές ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας Γυναικών της Super League παίζουν μερικούς αγώνες στα γήπεδα ανδρών, αλλά οι ομάδες του Championship παίζουν σε μικρότερους χώρους με μέσο όρο θεατών περίπου 2.000 ή χαμηλότερες.

H WPLL ανέλαβε επίσημα την ευθύνη των δύο κορυφαίων κατηγοριών του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Αγγλία από την FA τον Αύγουστο.

Πηγή:ΑΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Την άρση ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η Βουλή - Γεωργιάδης: Τι άλλο να κάνω για να υπερασπιστώ την υπόληψή μου (βίντεο)

Παραιτήθηκαν οι δύο αντιδήμαρχοι Σερρών που πιάστηκαν στα χέρια για τη διαχείριση των μηχανημάτων έργων, δείτε βίντεο

Πέθανε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης