Ο Μπονούτσι αποκάλυψε τον επιθετικό που του προκαλούσε εφιάλτες - «Ήμουν πραγματικά φοβισμένος, δεν κοιμόμουν τα βράδια πριν τα ματς»

«Έπαιξα εναντίον των Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντρογκμπά και Τόρες, αλλά δεν μπορούσα να κοιμηθώ πριν αντιμετωπίσω έναν λιγότερο γνωστό παίκτη απ’ όλους αυτούς», αποκάλυψε ο Λεονάρντο Μπονούτσι

«Ήμουν πραγματικά φοβισμένος». Ο Λεονάρντο Μπονούτσι, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αντιμετώπισε μερικούς από τους μεγαλύτερους αστέρες του ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένων των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά φοβόταν περισσότερο έναν λιγότερο γνωστό παίκτη.

Ο Ιταλός αμυντικός κρέμασε τα παπούτσια του στη Φενερμπαχτσέ στο τέλος της περασμένης σεζόν, αφού αγωνίστηκε στη Γιουβέντους για 12 σεζόν. Τώρα, στα 37 του, έκανε μίλησε για τους πιο δύσκολους αντιπάλους που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην καριέρα του.

Και στην κορυφή της λίστας του βρίσκεται ένα όνομα έκπληξη. Ο Μπονούτσι φοβόταν τα παιχνίδια απέναντι σε έναν συγκεκριμένο πρώην επιθετικό της Αταλάντα. Μετά από αγώνες απέναντι σε θρύλους του ποδοσφαίρου, όπως οι Μέσι και Ρονάλντο, ήταν ο επιθετικός της Τορίνο, Ντουβάν Ζαπάτα, που του προκαλούσε «εφιάλτες».

Ο Ντουβάν Ζαπάτα




Ο Μπονούτσι είπε στο Sky Sports Ιταλίας: «Έχω παίξει απέναντι στον Λιονέλ Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, τον Φερνάντο Τόρες και πολλούς άλλους. Αλλά φοβόμουν πραγματικά τον Ντουβάν Ζαπάτα. Πριν από αγώνες εναντίον της Αταλάντα, δεν μπορούσα να κοιμηθώ τη νύχτα. Η δύναμη και η φυσική του παρουσία τον έκαναν τον εφιάλτη μου».

Ο Ζαπάτα πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην Ιταλία. Ο Κολομβιανός υπέγραψε με τη Νάπολι το 2013 και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός σε Ουντινέζε και Σαμπντόρια.

Υπέγραψε με τη Σαμπντόρια, κάτι που οδήγησε σε δανεισμό και στη συνέχεια σε μόνιμη μετακίνηση στην Αταλάντα. Με 82 γκολ και 43 ασίστ σε 191 εμφανίσεις, αποδείχθηκε «λίρα εκατό» στην ομάδα του Μπέργκαμο.

Και το ρεκόρ του Ζαπάτα απέναντι στη Γιουβέντους δείχνει πόσο τρόμο προκάλεσε σε έναν από τους θρυλικούς αμυντικούς της Ιταλίας. Σημείωσε οκτώ γκολ απέναντι στη «Γηραιά Κυρία», συμπεριλαμβανομένου ενός όπου απέφυγε τον Μπονούτσι για να σκοράρει σε μια συναρπαστική ισοπαλία 2-2.

Τώρα, στα 33 του, ο Ζαπάτα πήγε δανεικός στην Τορίνο το 2023, πριν ενταχθεί μόνιμα το καλοκαίρι.

Ο Μπονούτσι, από την πλευρά του, έκανε 502 εμφανίσεις για τη Γιουβέντους καθώς και 51 για τη Μίλαν, κερδίζοντας 9 πρωταθλήματα Serie A, καθώς και πέντε ιταλικά κύπελλα.

Έλαμψε επίσης με την Ιταλία, κατακτώντας 121 συμμετοχές και κερδίζοντας το Euro 2020 μετά τη νίκη της Αγγλίας στα πέναλτι στο Γουέμπλεϊ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr