Ζέραρ Πικέ: Οι ομάδες της La Liga πρέπει να γίνουν 16 για να μειωθούν οι αγώνες

Ζέραρ Πικέ: Οι ομάδες της La Liga πρέπει να γίνουν 16 για να μειωθούν οι αγώνες

Ο Ισπανός παλαίμαχος άσος προστέθηκε στη λίστα αυτών που ζητούν να μειωθούν οι αγώνες που δίνουν σε κάθε σεζόν οι ποδοσφαιριστές

Pique
Λίγες ημέρες μετά την καταγγελία που έγινε από τις Ευρωπαϊκές λίγκες και το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών (FIFPro) κατά της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων από τη FIFA, ο Ζεράρ Πικέ πήρε θέση στο καυτό ζήτημα της διαμόρφωσης του αγωνιστικού προγράμματος.

«Υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια και υπάρχουν οι φωνές του παικτών που μιλούν για τους τραυματισμούς και το πολύ σκληρό καλεντάρι που τους υποχρεώνει να αγωνίζονται κάθε τρεις μέρες, ενώ δεν έχουν χρόνο να ξεκουραστούν το καλοκαίρι», είπε ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα στο πλαίσιο της παρουσίας του στο συνέδριο Leaders Week στο Λονδίνου.

«Η δική μου πρόταση είναι να μειωθούν τα παιχνίδια κι αυτό μπορεί να γίνει με απλό τρόπο. Θα πήγαινα στις λίγκες και θα έλεγα αντί να έχετε 20 ομάδες στα πρωταθλήματα σας να τα κάνετε με 16», ήταν η δική του πρόταση και συνέχισε:

Κλείσιμο


«Ταυτόχρονα, θα πήγαινα στην UEFA και θα ρωτούσα 'γιατί δημιουργήσατε το Nations League, που είναι η νέα διοργάνωση την οποία είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς;', ενώ θα έλεγα στη FIFA 'μην κάνετε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που δημιουργήσατε'...
Καταλαβαίνω ότι θέλουν να δημιουργήσουν περισσότερα έσοδα, αλλά για το καλό του ποδοσφαίρου, νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να έχουμε λιγότερα παιχνίδια, αλλά περισσότερα υψηλής ποιότητας. Έτσι οι παίκτες θα παίζουν λιγότερους αγώνες και ο κόσμος θα μπορεί να τα παρακολουθεί πολύ πιο εύκολα.

Ειδήσεις σήμερα:

Την άρση ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η Βουλή - Γεωργιάδης: Τι άλλο να κάνω για να υπερασπιστώ την υπόληψή μου (βίντεο)

Παραιτήθηκαν οι δύο αντιδήμαρχοι Σερρών που πιάστηκαν στα χέρια για τη διαχείριση των μηχανημάτων έργων, δείτε βίντεο

Πέθανε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης