Euroleague: Οι ΗΠΑ με 74 παίκτες κυριαρχούν στη διοργάνωση - Αγωνίζονται μόλις 12 Έλληνες

Euroleague: Οι ΗΠΑ με 74 παίκτες κυριαρχούν στη διοργάνωση - Αγωνίζονται μόλις 12 Έλληνες

Συνολικά αγωνίζονται 276 παίκτες από 44 χώρες στη Euroleague 2024-25 - Ο Ολυμπιακός έχει τους περισσότερους Αμερικανούς, ο Παναθηναϊκός τους πιο πολλούς Έλληνες

6325200
Κυριαρχούν για άλλη μια σεζόν στη Euroleague οι μπασκετμπολίστες με διαβατήριο των ΗΠΑ. 

Τη σεζόν 2024-25 παίζουν 74 Αμερικανοί και αν και έχουν μειωθεί κατά 10 (84) σε σχέση με την περασμένη περίοδο συνεχίζουν να είναι στην κορυφή. Στο Νο2 με 31 παίκτες είναι η Γαλλία. 

ΗΠΑ και Γαλλία κοντραρίστηκαν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων με αρκετούς παίκτες των «τρικολόρ» να αγωνίζονται στη Euroleague. Σύμφωνα με έρευνα του basketnews.com συνολικά φέτος στη Euroleague αγωνίζονται 276 παίκτες  (18 ομάδες) από 44 χώρες του κόσμου. 


Κλείσιμο

Οι ΗΠΑ έχουν τη μερίδα του λέοντος με 74 ενώ ακολουθεί η Γαλλία με 31. Στην 3η θέση είναι η Σερβία με 24 και στην 4η η Γερμανία με 18. Οι 15 είναι από την Ιταλία ενώ οι 13 από τη Λιθουανία. 

france


Από 12 παίκτες έχουν η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ισπανία. Η τελευταία μάλιστα έχει 3 ομάδες στη Euroleague ενώ η Ελλάδα και η Τουρκία από 2. Από τους 12 Έλληνες τους 6 τους έχει ο Παναθηναϊκός και είναι οι: Σλούκας, Μωραϊτης, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Αντετοκούνμπο Κ. και Σαμοντούροφ. Ο Ολυμπιακός έχει μόλις 3 Έλληνες και αυτοί είναι οι Παπανικολάου, Λαρεντζάκης και Γουόκαπ. 

grecee


Η Euroleague στην επίσημη σελίδα της αναφέρει τον Ντόρσεϊ που έχει παίξει στην Εθνική Ελλάδας ως Αμερικανό και τον Μήτρου Λονγκ (έχει ελληνικό διαβατήριο) ως Καναδό. Αντίθετα ο Τόμας Γουόκαπ είναι περασμένος ως Έλληνας. 

Δύο Έλληνες έχει η Μονακό (Παπαγιάννης, Καλάθης) και έναν η Μπασκόνια (Ρογκαβόπουλος). 

eufroleague


Όλες οι ομάδες έχουν το ελάχιστο από 3 Αμερικανούς και ο Ολυμπιακός έχει το ρεκόρ με 7! Στα ρόστερ περιλαμβάνονται 111 μη Ευρωπαίοι παίκτες, ίδιος αριθμός με εκείνον της περασμένης σεζόν. 

Όσο αφορά τους προπονητές 9 από τις 18 ομάδες έχουν... ντόπιους και ανάμεσα τους είναι και ο Γιώργος Μπαρτζώκας (Ολυμπιακός). 

Αναλύοντας το ανά εθνικότητα, υπάρχουν τέσσερις Ισπανοί προπονητές, τρεις Ιταλοί, δύο Σέρβοι, δύο Έλληνες και ένας από τη Λιθουανία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Κροατία, τη Γαλλία, το Ισραήλ και την Τουρκία.



Ειδήσεις σήμερα:

Την άρση ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η Βουλή - Γεωργιάδης: Τι άλλο να κάνω για να υπερασπιστώ την υπόληψή μου (βίντεο)

Παραιτήθηκαν οι δύο αντιδήμαρχοι Σερρών που πιάστηκαν στα χέρια για τη διαχείριση των μηχανημάτων έργων, δείτε βίντεο

Πέθανε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης