Ο Γιαννάκης θέλει να συναντήσει τους προέδρους των πέντε μεγάλων ομάδων - «Να φύγει η τοξικότητα απ’ τα γήπεδα»

Ο Κωστής Παπαστεφανάκης, πατέρας του μικρού Γιάννη, αναφέρθηκε στην επιστροφή τους στην Ελλάδα μετά την επέμβαση στις ΗΠΑ και στην επιθυμία του γιου του να συναντήσει τους προέδρους του Big 5 για να τερματιστεί η τοξικότητα στα γήπεδα

Ο Κωστής Παπαστεφανάκης μίλησε στον Metropolis 95,5 και τόνισε ότι το χειρουργείο του μικρού Γιάννη στις ΗΠΑ ήταν επιτυχημένο και ότι πλέον το σημαντικό στην προσπάθειά του για να περπατήσει είναι να πάνε καλά οι φυσιοθεραπείες που θα πάρουν μίνιμουμ δύο χρόνια. Παράλληλα αναφέρθηκε στην επιστροφή του μικρού Γιάννη στην Τούμπα, αλλά και στην επιθυμία του για συνάντηση με τους πέντε προέδρους των μεγάλων ομάδων προκειμένου να σταματήσει η τοξικότητα στα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα είπε στον Metropolis 95,5 ο Κωστής Παπαστεφανάκης:

«Δεν υπάρχει κούραση, κουράγιο υπάρχει. Όταν βλέπεις αυτό το παιδί με αυτό το χαμόγελο, δεν υπάρχει πιθανότητα να σε σταματήσει τίποτα. Όλα πήγαν καλά στην Αμερική, είχαμε τη θετική ενέργεια από όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως χρώματος. Το χειρουργείο πήγε μια χαρά. Η επιτυχία είναι 100% μετά το χειρουργείο, μας διαβεβαίωσαν οι γιατροί. Αυτό που μένει τώρα είναι οι φυσιοθεραπείες και η ενδυνάμωση του παιδιού. Δεν μας φοβίζουν όμως γιατί έχουμε τη στήριξη της ομάδας, οπότε θα ασχοληθούν οι φυσιοθεραπευτές της ομάδας.

Το χειρουργείο έκανε αυτό που ήταν να κάνει, να του αφαιρέσει δηλαδή την σπαστικότητα και να μας δώσει τη δυνατότητα να πλάσουμε τους μύες και να τους μάθουμε από την αρχή να δουλεύουνε. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξυπνήσουμε τους μύες και να σηκωθεί ο Γιάννης να περπατήσει. Εξαρτάται τι δουλειά θα γίνει με της φυσιοθεραπείες. Το μίνιμουμ είναι περίπου δύο χρόνια. Αν σκεφτείτε πως 14 χρόνια κάνει φυσιοθεραπείες, τα δύο χρόνια δεν είναι τίποτα. Ο Γιάννης είναι τρελαμένος, πήρε τη ζωή στα χέρια του, αυτή είναι η κουβέντα του. Είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα».

Για την επιστροφή του στην Τούμπα: «Χθες πήγαμε περπάτησε στην Τούμπα, γατί του είχε λείψει το γήπεδο. Του το έκανα έκπληξη, του είχα πει πως θα πάμε για καφέ. Μόλις μπήκαμε μέσα έκανε τον σταυρό του, λέει πως μπήκαμε μέσα στον ναό. Ανατρίχιασα όταν μπήκαμε μέσα γιατί τον είδα πως περπάταγε και μου ήρθε εικόνα αυτό που θέλει να κάνει. Είναι συγκινητικές στιγμές. Η Τούμπα του δίνει ενέργεια. Όσο ήμασταν στην Αμερική και τα παιδιά έπαιζαν, ο Γιάννης καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα, του έλειπε πάρα πολύ αυτό. Τώρα που γυρίσαμε έχει πολύ δύναμη!»

Για το πώς καταφέρνει να ενώσει όλους τους οπαδούς: «Και εγώ δεν μπορώ να το αποκωδικοποιήσω. Κάποια στιγμή κάποιος μα είχε πει πως ο Γιάννης έχει άστρο. Αυτό θα πω και εγώ, πως μάλλον έχει άστρο. Κάποιος πρέπει να κάνει τον «αρχηγό» ώστε να ενωθούμε όλοι. Ο Γιάννης είπε μια θειική ατάκα. Μετά το χειρουργείο ήταν τρελή θετική ενέργεια. Είπε πως «με την ενέργεια που έχω από όλο τον κόσμο, σηκώνω μέχρι και πύραυλο!».

Για τα σχέδια του Γιάννη στο άμεσο μέλλον: «Τώρα σχεδιάζουμε την αποκατάστασή του. Αυτός έχει κάτι στο μυαλό του, θέλει να φύγει η τοξικότητα μέσα από τα γήπεδα, και θέλει να κάνει μια συνάντηση με τους 5 μεγάλους προέδρους των ομάδων, ώστε να δει πως μπορούμε να την εξαλείψουμε. Στην Αμερική εμένα μου προξένησε εντύπωση η ανακοίνωση που έβγαλε η ΠΑΕ Άρης, βλέπω το ποδόσφαιρο πλέον διαφορετικά. Που είπε πως είμαστε αντίπαλοι μόνο για 90 λεπτά και στηρίζουν την προσπάθεια του Γιάννη. Όπως και οι ποδοσφαιριστές που τον πήρανε τηλέφωνο».



Ειδήσεις σήμερα:

Γιαχία Σινουάρ: Επιβεβαιώνουν τον θάνατο ισραηλινά ΜΜΕ - Τον σκότωσαν στρατιώτες μετά από τυχαίο έλεγχο στη Ράφα

Πολάκης κατά «87» για Κασσελάκη: Τον κάνετε «πληγωμένο πρίγκιπα»

Πώς «εκπαιδεύονται» οι δολοφόνοι - Οι serial killers ξεκινούν την «καριέρα» τους από τα ζώα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr