Γκαμπριέλε Τούχελ: Είναι γραμμένο στα άστρα να κατακτήσει ο γιος μου το Μουντιάλ με την Αγγλία

Η μητέρα του νέου προπονητή της Εθνικής Αγγλίας χαρακτήρισε... μικρό θαύμα την παρουσία του γιους στον πάγκο των τριών λιονταριών, αλλά δεν έκρυψε τις υψηλές προσδοκίες που έχει

Εξακολουθεί να ζει στο Κρούμπατς, τη μικρή κωμόπολη της Βαυαρίας όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και ξεκίνησε να παίζει ο γιος της...

Η Γκαμπριέλε Τούχελ είχε απασχολήσει ελάχιστα τα Μέσα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά από τη στιγμή που ο Τόμας έγινε προπονητής της Εθνικής Αγγλίας τα λαγωνικά των βρετανικών ΜΜΕ την ανακάλυψαν και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας των δύο πλευρών, φιλοξένησαν τις πρώτες της δηλώσεις.

Διηγήθηκε πώς ο ίδιος έβαλε στόχο να γίνει ποδοσφαιριστής σε πολύ μικρή ηλικία, κερδίζοντας εθνικούς διαγωνισμούς στο σχολείο σε ηλικία μόλις 14 ετών.

«Μπορεί ο πρώτος Γερμανός προπονητής της Αγγλίας να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου;» ήταν η πρώτη ερώτηση που της έγινε...

«Μπορεί να το κάνει, είμαι πεπεισμένη γι' αυτό, γιατί κάνει τα πάντα με τόσο πάθος. Προφανώς υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούν να συμβούν στο ποδόσφαιρο, αλλά η Αγγλία δεν έχει κατακτήσει τρόπαιο εδώ και πολύ καιρό. Θα περάσουν 60 χρόνια από την τελευταία φορά που κέρδισε το 2026», είπε με σιγουριά η Γερμανίδα μάνα και συμπλήρωσε βγάζοντας την... Λίστα Πατέρα από μέσα της:

«Νομίζω ότι είναι γραμμένο στα άστρα... Υπάρχει μια ειδική ευθυγράμμιση. Νομίζω ότι ήταν το πεπρωμένο του Τόμαςνα πάρει αυτή τη δουλειά».

Βέβαια μικρός ήταν εξαιρετικός μαθητής φτάνοντας να κερδίσει στα 14 του το εθνικό σχολικό πρωτάθλημα γλώσσας, αλλά το ποδόσφαιρο ήταν το μεγάλο του πάθος και η θέση του προπονητή της Εθνικής Αγγλίας η μεγαλύτερη πρόκληση.

«Είναι μεγάλη τιμή για τον Τόμας να του ανατεθεί αυτή η δουλειά. Είδα ότι ο Γουίλιαμ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας του ευχήθηκε καλή τύχη και ακόμη και ο πρωθυπουργός στο Κοινοβούλιο.
Δεν είμαι σίγουρη ότι αυτό θα συνέβαινε αν ένας Άγγλος αναλάμβανε τη θέση του μάνατζερ της Γερμανίας. Από τη συνέντευξη Τύπου καταλάβατε πόσο πολύ σημαίνει αυτή η δουλειά για τον Τόμας, είναι μεγάλη τιμή γι' αυτόν, αλλά και για εμάς ως οικογένεια, ως γονείς του, να τον βλέπουμε να κάνει αυτό το απίστευτο ταξίδι στο Παρίσι, την Τσέλσι, την Μπάγερν Μονάχου και τώρα στην Αγγλία», είπε με περηφάνια η κυρία Τούχελ και συνέχισε στον ίδιο τόνο:

«Η Αγγλία έχει τόσους πολλούς καλούς νέους παίκτες, από διαφορετικά υπόβαθρα και κουλτούρες, όπως και η εθνική ομάδα της Γερμανίας. Για τον Τόμας, είναι μια μεγάλη ευκαιρία».

Η Γκαμπριέλε Τούχελ που είναι συνταξιούχος δασκάλα για παιδιά με ειδικές ανάγκες συνεχίζοντας την... ακτινογραφία του γιου της κατέληξε λέγοντας:

«Όταν ο Τόμας βάζει κάτι στο μυαλό του, έχει τόσο πάθος γι' αυτό, πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει. Χρειάζεται και λίγη τύχη, αλλά έχει μια σπουδαία ομάδα και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.
Ο Τόμας ήταν τόσο, τόσο λυπημένος όταν τραυματίστηκε και ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο. Αλλά από εκείνη τη μεγάλη κρίση έγινε προπονητής κι είναι αδιανόητο τι έχει πετύχει.
Είναι απίστευτο προερχόμενος από αυτή τη μικρή πόλη, να φτάσει να γίνει προπονητής της Αγγλίας. Αλλά ήταν σχεδόν σαν να ήταν μοιραίο, σαν να ήταν γραφτό να γίνει με κάποιο τρόπο, ήταν το πεπρωμένο του».

Ειδήσεις σήμερα:

Γιαχία Σινουάρ: Επιβεβαιώνουν τον θάνατο ισραηλινά ΜΜΕ - Τον σκότωσαν στρατιώτες μετά από τυχαίο έλεγχο στη Ράφα

Πολάκης κατά «87» για Κασσελάκη: Τον κάνετε «πληγωμένο πρίγκιπα»

Πώς «εκπαιδεύονται» οι δολοφόνοι - Οι serial killers ξεκινούν την «καριέρα» τους από τα ζώα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr