Στέφανος Τσιτσιπάς: Δύσκολη νίκη και πρόκριση στους «8» στην Αμβέρσα - Βίντεο

O Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 2-1 σετ του Τιάγκο Σέιμπουτς Βιλντ

Μετά από 2 ώρες και 20 λεπτά ενός πολύ κλειστού αγώνα, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να λυγίσει τελικά τον Τιάγκο Σέιμπουτς Βιλντ με 7-6 (5), 4-6, 7-5 και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του European Open στην Αμβέρσα.

Εκεί θα συναντήσει τον Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα.





Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έδωσε τον πρώτο του αγώνα στην indoor season σε αντίθεση με τον Βιλντ που ήταν qualifier στο τουρνουά και έπαιζε για 4η φορά σήμερα, δυσκολεύτηκε να βρει τις λύσεις απέναντι σε έναν πολύ συνεπή παίκτη και πολύ καλό server.

Στο 1ο σετ κανείς από τους δυο δεν απείλησε το αντίπαλο σερβίς, με αποτέλεσμα να λύσουν τις διαφορές τους στο tie-break. Εκεί όπου ο Στέφανος ήταν σοβαρός, απέφυγε τα λάθη και προηγήθηκε με 6-2. Στη συνέχεια ολιγώρησε κάπως και δεν έκλεισε το tie-break στο σερβίς του, το 6-2 έγινε 6-5, όμως στο 4ο set point του, στο σερβίς του Βραζιλιάνου, είχε καλή επιστροφή και τελείωσε τον πόντο στο φιλέ ο Στεφ, ξεσπώντας σε έντονους πανηγυρισμούς.



Ο Βιλντ όμως συνέχισε να ταλαιπωρεί τον Τσιτσιπά και μάλιστα έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 7ο game του 2ου σετ, για να πάρει ένα σαφές προβάδισμα με 4-3.

Ο Βραζιλιάνος, Νο.80 στην παγκόσμια κατάταξη, πέτυχε και έναν από τους πόντους του τουρνουά, με ένα ασύλληπτο tweener για το passing shot, με τον Στέφανο ψηλά στο φιλέ και αδύνατο να αντιδράσει.



Υπερασπίστηκε το σερβίς του έως το τέλος του σετ ο 24χρονος Βιλντ και το έκλεισε στο 10ο game, για να στείλει τον αγώνα σε 3ο σετ.

Εκεί η μάχη συνεχίστηκε και τα πράγματα έγιναν πολύ αμφίρροπα για τον Στέφανο, που έχασε την ευκαιρία να κάνει πρώτος break στο 6ο game, όταν είχε break point στο 2-3, 30-40.

Μετά απ' αυτό κινδύνεψε άμεσα με έναν ακόμη πρόωρο αποκλεισμό ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος είχε ένα κακό game από το σερβίς στο 11ο game, βρέθηκε αντιμέτωπος με διπλό break point στο 15-40 και είχε μόνο δεύτερα σερβίς σ' αυτούς τους πόντους, με τον Βιλντ ωστόσο να μην το εκμεταλλεύεται και να γίνεται το 40-40.

Ακολούθησε διπλό λάθος από τον Στέφανο που έκανε δώρο και 3η ευκαιρία στον Βιλντ, αλλά κατάφερε να σβήσει και αυτό το break point και τελικά να κρατήσει το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 6-5.

Όλη η πίεση μεταφέρθηκε στην πλευρά του Βραζιλιάνου, που παρότι προηγήθηκε με 30-15 και με 40-30 δεν μπόρεσε να στείλει το σετ στο tie-break, με τον Στέφανο να δημιουργεί match point. Ο Βιλντ όχι απλά δεν βρήκε καλό πρώτο σερβίς, αλλά έκανε και διπλό λάθος, ολοκληρώνοντας άδοξα μια πολύ καλή παρουσία στο τουρνουά της Αμβέρσας.


Μ' αυτόν τον επεισοδιακό τρόπο, ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 40 νίκες στη σεζόν (40-19) και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά της Αμβέρσας, όπου τις δυο άλλες χρονιές που αγωνίστηκε, το 2017 και το 2023, ήταν ημιφιναλίστ.

Πηγή: www.tennisnews.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Την άρση ασυλίας Πολάκη αποφάσισε η Βουλή - Γεωργιάδης: Τι άλλο να κάνω για να υπερασπιστώ την υπόληψή μου (βίντεο)

Παραιτήθηκαν οι δύο αντιδήμαρχοι Σερρών που πιάστηκαν στα χέρια για τη διαχείριση των μηχανημάτων έργων, δείτε βίντεο

Πέθανε η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr