Μάντζιος: «Δεν μας δημιουργεί έξτρα πίεση η δεύτερη θέση»

Μάντζιος: «Δεν μας δημιουργεί έξτρα πίεση η δεύτερη θέση»

Ο τεχνικός του Άρη μιλώντας για την αναμέτρηση με την Athens Kallithea ξεκαθάρισε ότι οι "κίτρινοι" δεν... ζαλίζονται στα ψηλά της βαθμολογίας της Super League - Πώς σχολίασε την ενδεχόμενη συνύπαρξη Μορόν-Κουάισον στην ενδεκάδα

6330944

Ο Άρης, μετά από επτά αγωνιστικές, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Super League, έχοντας πετύχει σημαντικές νίκες απέναντι σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός της ομάδας, Άκης Μάντζιος ανέφερε ότι το άλμα αυτό δεν προκαλεί καμία επιπλέον πίεση στην ομάδα, καθώς υπάρχει καλή διαχείριση της κατάστασης.

Ο προπονητής του Άρη μιλώντας στη Nova αναφέρθηκε επίσης στην ενδεχόμενη συνύπαρξη δύο από τους κορυφαίους επιθετικούς της ομάδας, του Λορέν Μορόν και του Ρόμπιν Κουάισον, στην ίδια ενδεκάδα. Και οι δύο είναι δεινοί σκόρερς, και η πιθανή συνεργασία τους αναμένεται με ενδιαφέρον από τους φιλάθλους, καθώς θα μπορούσε να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας.

Αρχικά, ο προπονητής του Άρη, στις δηλώσεις που έκανε εν όψει του ερχόμενου αγώνα με την Athens Kallithea για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος, απάντησε σχετικά με το αν βοήθησε ή όχι η διακοπή την ομάδα του, καθότι είχε πιάσει πολύ καλό ρυθμό, πετυχαίνοντας τρεις νίκες σερί στη Super League και μία στο Κύπελλο: “Κάθε διακοπή έχει και καλά και αρνητικά στοιχεία. Ας μείνουμε στα θετικά, στην περίπτωση αυτή. Αν κρίνουμε από τον όγκο της δουλειάς που κάναμε, είμαστε ευχαριστημένοι. Είχαμε σχεδόν όλο το γκρουπ των ποδοσφαιριστών μαζί μας, ήταν όλοι υγιείς και δουλέψαμε καλά. Δεν ξέρεις μετά από μια διακοπή πώς θα εμφανιστείς ως ομάδας, αλλά πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε καλά απέναντι στην Athens Kallithea”.

Ερωτώμενος στη συνέχεια πώς περιμένει αυτό το παιχνίδι, που είναι απέναντι σε μια ομάδα που έχει πέντε ισοπαλίες ως τώρα στη σεζόν, δεν έχει νίκη, αλλά είναι δυσκολοκατάβλητη, όπως έδειξε στους αγώνες με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, τόνισε: “Είναι μια καλή ομάδα, που θέλει προσοχή. Έχει ένα ιδιαίτερο στιλ παιχνιδιού κι αυτό το έχει δείξει παίζοντας απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, πόσο τους δυσκόλεψε. Πρέπει να είμαστε πολύ καλά τακτικά σε αυτόν τον αγώνα, σοβαροί και πειθαρχημένοι στο πλάνο μας, για να νικήσουμε”.

Αναφορικά με το στοίχημα που καλείται να κερδίσει ο Άρης σε αυτό το παιχνίδι, εννοώντας τη σταθερότητα που πρέπει να δείξει ως ομάδα, και τι περιμένει να κάνουν οι παίκτες του σε αυτόν τον αγώνα, ο Μάντζιος ήταν σαφής: “Περιμένω να κάνουν οι παίκτες σε αυτό το παιχνίδι αυτό που ζητάμε συνέχεια. Δηλαδή, να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας, με τον τρόπο που έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κάνουμε και να υπηρετήσουμε σωστά το πλάνο μας. Έχουμε ποιότητα ως ομάδα και πρέπει να τη βγάλουμε και πάλι στο γήπεδο. Θέλω να δω τους παίκτες να “διψούν” για τη νίκη, όπως σε κάθε παιχνίδι. Θέλω να τους δω να παλεύουν για κάθε μπάλα στον αγωνιστικό χώρο και τελικώς να φτάσουν στη νίκη”.

Κλείσιμο

Μιας και ο λόγος για τους παίκτες του Άρη, ερωτώμενος ο προπονητής αν η δεύτερη θέση τούς έβαλε πίεση ή, αντιθέτως, τούς έχει δώσει “φτερά”, εξήγησε ο Μάντζιος: “Δεν μπήκε πίεση στην ομάδα επειδή είμαστε στη δεύτερη θέση. Πίεση υπάρχει πάντα στην ομάδα μας. Πάντα υπάρχει θέληση για το καλό αποτέλεσμα. Οπότε, δεν θεωρώ ότι μάς επηρεάζει με κάποιον τρόπο η δεύτερη θέση, ούτε μάς γεμίζει με άγχος. Γνωρίζουμε σε ποια ομάδα είμαστε και τι στόχους έχει η ομάδα. Έχουμε παίκτες με εμπειρία και ισχυρή προσωπικότητα, οπότε δεν κοιτάζουμε τη βαθμολογία, αλλά τον κάθε αντίπαλο χωριστά και να παίρνουμε τους βαθμούς που θέλουμε”.

Σχετικά με το ροτέισον της ομάδας κι αν αυτό ανοίξει κι άλλο, μιας και το σύνολο σχεδόν των παικτών, ακόμη κι ο νεοφερμένος Ρόμπιν Κουάισον, έχει φτάσει στο επιθυμητό αγωνιστικό επίπεδο, διευκρίνισε ο προπονητής του Άρη: “Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε μετά τον αγώνα με την Athens Kallithea. Έχουμε τρία παιχνίδια σε μία εβδομάδα μαζί με αυτό του Κυπέλλου, οπότε θα αποφασίσουμε τότε τι θα κάνουμε”.

Ειδικότερα για τον Ρόμπιν Κουάισον κι αν δείχνει μέσα από τις προπονήσεις στον Άρη ότι μπορεί να αποτελέσει επιθετικό δίδυμο με τον Λορέν Μορόν, ο Μάντζιος ήταν απολύτως θετικός: “Σίγουρα μπορούν! Είναι διαφορετικοί παίκτες και μπορούν να συνυπάρξουν στην ίδια ενδεκάδα. Το ζητούμενο για τον Κουάισον είναι να ανεβαίνει κάθε εβδομάδα που περνάει σε ρυθμό, γιατί είχε καιρό να αγωνιστεί. Είναι δύο εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές και όταν υπάρξουν μαζί στην ομάδα, θα μάς βοηθήσουν πολύ!”

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πιονγκγιάνγκ απέστειλε απόσπασμα 1.500 στρατιωτών στη Ρωσία, αποκαλύπτει η Σεούλ

Προφυλακίστηκε ο 50χρονος που είχε πυροβολήσει τον Πάνο Καλλίτση και συνελήφθη με ροζ κοκαΐνη

Κασσελάκης: Δεν με έχουν διαγράψει, μόνον ο λαός τα διαγράφει όλα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης