Εντεκάδα ΠΑΟΚ: Οι επιλογές Λουτσέσκου και τα κλειστά χαρτιά

Οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου για την αποστολή του ΠΑΟΚ ενόψει του αποψινού ντέρμπι με την ΑΕΚ φανερώνουν κάποιες από τις σκέψεις του για την ενδεκάδα, ωστόσο υπάρχουν πολλά ερωτηματικά…

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στην κορυφή πριν από δυο εβδομάδες όταν με τη νίκη του στη Λιβαδειά αξιοποίησε την ήττα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο και τη «λευκή» ισοπαλία στο ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο αν θέλει να παραμείνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας πρέπει να πάρει αποτέλεσμα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο διάστημα της διακοπής ο Ραζβάν Λουτσέσκου είδε όλους τους ποδοσφαιριστές - πλην του Αντώνη Τσιφτσή- που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών να τα ξεπερνούν και άπαντες να είναι στη διάθεσή του για το αποψινό ντέρμπι στην ΟΠΑΠ Αρένα.

Οι επιλογές του Λουτσέσκου για την αποστολή, που βρίσκεται από χτες το απόγευμα στην Αθήνα, «έδειξαν» κάποιες από τις σκέψεις του για την ενδεκάδα. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει στη διάθεσή του για πρώτη φορά από τις 22 Αυγούστου τον Μπράντον Τόμας, οποίας αν πάρει χρόνο συμμετοχής θα κάνει το ντεμπούτο του για φέτος στην Super League καθώς δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό.

Αντίθετα στη Θεσσαλονίκη έμεινε ο Ταρίκ Τισουντάλι κι αν Λουτσέσκου συνηθίζει να παίρνει στην αποστολή τρεις κεντρικούς αμυντικούς (ο Μιχαηλίδης ήταν αυτός που κόπηκε, με τον Λόβρεν να συμπληρώνει το δίδυμο Κεντζιόρα, Κόλεϊ) η παρουσία δυο επιθετικών στην αποστολή (Τόμας, Τσάλοφ) είναι κάτι που δεν το συνηθίζει, καθώς τις περισσότερες φορές θέλει να έχει τρεις επιθετικούς μαζί του.

Από εκεί και πέρα ο Λουτσέσκου συνηθίζει να παίρνει στην αποστολή για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις τρεις τερματοφύλακες με τον έναν να μένει εκτός, ενώ αυτή τη φορά προτίμησε να πάρει μαζί του και τον Βιεϊρίνια για τα άκρα της άμυνας πλην των Οτο, Σάστρε και Μπάμπα. Όλα τα παραπάνω δείχνουν κάποιες από τις προθέσεις του Ρουμάνου τεχνικού αναφορικά με την ενδεκάδα που έχει αποφασίσει να παρατάξει στο ξεκίνημα της αναμέτρησης απέναντι στην ΑΕΚ.

Η απουσία του Κωνσταντέλια από ένα μεγάλο κομμάτι των προπονήσεων, σε συνδυασμό με την ίωση που πέρασε, ίσως τον αφήσουν στον πάγκο, πολύ δύσκολα θα πάρει φανέλα βασικού ο Μπράντον Τόμας μετά από δύο μήνες απουσίας από την αγωνιστική δράση, φαίνεται να παίζεται και μια θέση στους στόπερ και στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Κοτάρσκι είναι σίγουρος κάτω από τα δοκάρια και οι Οτο, Μπάμπα στα άκρα της άμυνας. Υπάρχει, ωστόσο, το ενεχόμενο ο Οτο να βρεθεί στα αριστερά και ο Σάστρε στα δεξιά. Στο κέντρο ο Κεντζιόρα θα έχει παρτενέρ έναν εκ των Κόλεϊ, Λόβρεν. Στη μεσαία γραμμή οι Καμαρά και Σβαμπ ερίζουν για μια θέση δίπλα στον Οζντόεφ. Τέλος στην επίθεση θα βρεθούν οι Ζίβκοβιτς, Μουργκ και Τάισον πίσω από τον Τσάλοφ.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr