Super League 1: Στην κορυφή ο ΠΑΟΚ με συγκάτοικο τον Άρη, 1-1 με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια - Δείτε τα γκολ

Super League 1: Στην κορυφή ο ΠΑΟΚ με συγκάτοικο τον Άρη, 1-1 με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια - Δείτε τα γκολ

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 15' με τον Μπάμπα, ισοφάρισε στο 25' ο Πιερό - Δοκάρι ο Οζντόεφ - Ντεμπούτο για τον Μαρσιάλ 

6347726
Χωρίς νικητή έληξε το μεγάλο ματς Δικεφάλων στην OPAP Arena με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να μοιράζονται από έναν βαθμό στο ισόπαλο 1-1.

Έτσι ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην κορυφή έχοντας πλέον συγκάτοικο τον Άρη που έφτασε τους 17 βαθμούς και η ΑΕΚ είναι μαζί με τον Ολυμπιακό στο -2.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε από στατική φάση στο 15' με τον Μπάμπα, η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Πιερό στο 25', με το δεύτερο μέρος να μην έχει ρυθμό και το τελικό αποτέλεσμα να βρίσκει τους ασπρόμαυρους να συγκατοικούν στην κορυφή ισόβαθμοι με τον συμπολίτη τους Άρη και την Ένωση να παραμένει στο κατόπι τους με δύο βαθμούς διαφορά. Ντεμπούτο για Μαρσιάλ που αποθεώθηκε από τις εξέδρες της Νέας Φιλαδέλφειας.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d50w4gpv273d)
Κλείσιμο




Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d50u1hqcyujt)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d50tvdsdt61d)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d50vj2ylpwpt)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d50v26qrm789)


ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Έτσι ξεκίνησαν
Την απόφαση να ξεκινήσει και τον Λιβάι και τον Πιερό στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ πήρε ο Ματίας Αλμέιδα με τον «Πελάδο» να τοποθετεί τον Λαμέλα στη δεξιά πλευρά και τον Πιερό στην κορυφή, με τον Λιβάι από πίσω του, ενώ όπως αναμενόταν ο Κοϊτά ξεκίνησε στην αριστερή πτέρυγα. Στα μετόπισθεν δεν υπήρχε κάποια έκπληξη, με τον Στρακόσα στην εστία, τους Πήλιο, Μουκουντί, Βίντα και Ρότα τετράδα στην άμυνα και τον Σιμάνσκι με τον Περέιρα δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στον πάγκο έμεινε τελικά ο Πινέδα, ενώ την πρώτη του παρουσία στην 20αδα της Ένωσης έκανε ο Μαρσιάλ, με τον Ελίασον να μένει εκτός την τελευταία στιγμή λόγω αδιαθεσίας. Για τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τελικά τον Λόβρεν πλάι στον Κεντζιόρα στο κέντρο της άμυνας, με τους Μπάμπα και Ότο στα δύο άκρα και τον Κοτάρσκι φυσικά στην εστία. Στον άξονα ήταν το δίδυμο των Σβαμπ και Οζντόεφ, με τους Ζίβκοβιτς και Τάισον στις δύο πτέρυγες και τον Μουργκ πίσω από τον προωθημένο Τσάλοφ.

Με Μπάμπα από στατική φάση το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ, απάντησε με Πιερό η ΑΕΚ
Το ντέρμπι είχε ρυθμό από το ξεκίνημα μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους, με την ΑΕΚ να μπαίνει αποφασιστικά με συγκέντρωση, κερδίζοντας δεύτερες μπάλες και πιέζοντας τον ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως ήταν εκείνος που κόντρα στη ροή πήρε το προβάδισμα. Αφού ο Στρακόσα έκανε μια εκπληκτική επέμβαση με τα ακροδάχτυλα σε σουτ του Οζντόεφ στο 14' με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι, οι «ασπρόμαυροι» στο αμέσως επόμενο λεπτό πήραν το προβάδισμα.

Μετά την εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα της ΑΕΚ... κοιμήθηκε, ο Τσάλοφ πήρε την κεφαλιά, ο Μπάμπα με το σώμα πήγε να σκοράρει, ο Στρακόσα απέκρουσε, αλλά η μπάλα έμεινε μπροστά από τη γραμμή με τον Μπάμπα με δεύτερη προσπάθεια να τη σπρώχνει στα δίχτυα για το 0-1 στο 15'. Το γκολ του ΠΑΟΚ έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Λουτσέσκου, με τους «κιτρινόμαυρους» να χάνουν τελείως τη συγκέντρωσή τους και να πιέζονται, αλλά τελικά βρήκαν σχετικά γρήγορα την απάντηση.

Στο 25' ο Κοϊτά τροφοδότησε τον Πιερό μέσα στην περιοχή και ο Αϊτινός φορ βάζοντας ωραία το σώμα του εξουδετέρωσε τον Κεντζιόρα και γυρνώντας πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Κοτάρσκι ισοφαρίζοντας στο 25' σε 1-1 με ένα σεντερφορίσιο γκολ. Η ισοφάριση έδωσε... φτερά στα πόδια των παικτών της Ένωσης που ανέκτησαν τον έλεγχο και θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στην ανατροπή σε δύο στιγμές. Πρώτα στο 35' όταν η κεφαλιά του Λιβάι από καλή θέση μέσα στην περιοχή δεν βρήκε στόχο και έπειτα στο 38' όταν έπειτα από σέντρα του Λιβάι ο Ρότα στο δεύτερο δοκάρι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοτάρσκι, ενώ στο ριμπάουντ ο Περέιρα σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Δεύτερο μέρος χωρίς φάσεις και μοιρασιά στην OPAP Arena
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 51' η ΑΕΚ φώναξε για πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Μπάμπα πάνω στον Λιβάι την ώρα που πήγαινε να σουτάρει στην κίνηση, αλλά ο Ομπρένοβιτς δεν έδειξε κάτι, ενώ δεν κλήθηκε ούτε από τον Μπόροσακ στο VAR. Στην εξέλιξη της φάσης η Ένωση κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, αλλά ο Λαμέλα είδε την μπάλα στην εκτέλεσή του να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Λουτσέσκου έβγαλε τον Μπάμπα που είχε ενοχλήσεις, βάζοντας τον Κόλεϊ, ενώ άλλαξε και τον Τσάλοφ με τον Μπράντον στην κορυφή.

Ο ρυθμός με τον οποίο κύλαγε το δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση με τον γρήγορο τόνο του πρώτου, με τον ΠΑΟΚ στο 67' να δημιουργεί απειλή στην άμυνα της ΑΕΚ με τον Ζίβκοβιτς να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της Ένωσης, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε πάνω στον Ρότα. Στη... σκακιέρα Λουτσέσκου και Αλμέιδα προχωρούσαν σε αλλαγές. Με Κωνσταντέλια και Καμαρά αντί Μουργκ και Οζντόεφ ο Ρουμάνος τεχνικός και με Πινέδα, Οντουμπάτζο και Μαρσιάλ αντί Περέιρα, Ρότα και Λιβάι ο Αργεντινός κόουτς, με τον Γάλλο σταρ να αποθεώνονται από τις εξέδρες της Φιλαδέλφειας στο ντεμπούτο του, ενώ λίγο αργίοτερα μπήκε και ο Γκατσίνοβιτς αντί του Λαμέλα.

Έχοντας μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο, το δεύτερο μέρος όδευε στην ολοκλήρωσή του με ελάχιστες επικίνδυνες καταστάσεις για τις δύο εστίες, με το συρτό σου του Οντουμπάτζο στο 87' να μην ανησυχεί τον Κοτάρσκι. Ο Λουτσέσκου ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Ντεσπόντοφ αντί του Τάισον, με το 1-1 να παραμένει ως το φινάλε, το οποίο είχε ένταση με τον Λουτσέσκου και τους ανθρώπους της ΑΕΚ, καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο.

MVP: Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε κάποιος παίκτης που να έκανε τόσο μεγάλη διαφορά. Μπορεί το βραβείο να το πάρει ο Πιερό για το σεντερφορίσιο γκολ που σημείωσε.

Στο ύψος τους: Από την ΑΕΚ ο Λαμέλα έκανε ένα καλό ματς και δημιουργικά και τακτικά στη δεξιά πτέρυγα. Ουσιαστικό παιχνίδι από τον Μπάμπα στην πλευρά του, έχοντας και το γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Τσάλοφ μπορεί να είχε συμμετοχή στη φάση του τέρματος του ΠΑΟΚ, ωστόσο δεν φάνηκε καθόλου στην κορυφή της επίθεσης.

Η γκάφα: Η συνολική αντίδραση της ΑΕΚ στην στατική φάση του ΠΑΟΚ από την οποία ήρθε το 0-1. Τα μαρκαρίσματα χάθηκαν τελείως.

Το στραγάλι: Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα για τη φάση του 51' για πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μπάμπα στον Λιβάι. Ο Σλοβένος Ομπρένοβιτς δεν έδειξε κάτι, ενώ και ο Μπόροσακ στο VAR δεν τον κάλεσε. Λίγα τα τρία λεπτά καθυστερήσεων στο τέλος.

Το ταμείο του Gazzetta: Εξαιρετικό το πρώτο μέρος με ρυθμό και καλές στιγμές, αλλά στο δεύτερο και ο ρυθμός έπεσε και δεν υπήρχαν μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η ΑΕΚ πληγώθηκε από στατική φάση, ένα προβάδισμα που έδωσε αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ, αλλά η Ένωση κατάφερε να απαντήσει γρήγορα. Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και πήραν στο τέλος από έναν βαθμό.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Μουκουντί, Πήλιος, Ρότα (76’ Οντουμπάτζο), Βίντα, Σιμάνσκι, Περέιρα (76’ Πινέδα), Λαμέλα, Κοϊτά (82’ Γκατσίνοβιτς), Λιβάι (76’ Μαρσιάλ), Πιερό.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Λόβρεν, Κεντζιόρα, Μπάμπα (63’ Κόλεϊ), Σβαμπ, Οζντόεφ (75’ Καμαρά), Μουργκ (75’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Τάισον (89’ Ντεσπόντοφ), Τσάλοφ (63’ Μπράντον).

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

«Παραλήρημα» Τραμπ στην Πενσιλβάνια: Μιλούσε 12 ολόκληρα λεπτά για τα... γεννητικά όργανα του θρύλου του γκολφ, Άρνολντ Πάλμερ

Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του Μετρό Θεσσαλονίκης - Χωρίς οδηγό οι συρμοί, αυξημένα μέτρα ασφαλείας


Το μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης