Super League: Νέα υψηλή πτήση και τέταρτη σερί νίκη ο Άρης, 2-0 την Athens Kallithea - Δείτε τα γκολ

Οι κίτρινοι συνεχίζουν με... σπασμένα φρένα καθώς με γκολ των Μπράμπετς, Μάνου Γκαρθία επιβλήθηκαν 2-0 της Καλλιθέας και έφτασαν την 4η σερί νίκη τους – Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με 10 από το 34’

Ο Άρης ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση διαδοχικών νικών της τελευταίας εξαετίας καθώς επικράτησε της Athens Kallithea με 2-0 στο «Κλ. Βικελίδης», αυτή είναι η τέταρτη σερί νίκη του και συνεχίζει το φανταστικό ταξίδι του με… καπετάνιο τον Μανού Γκαρθία.

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα

Το τελικό αποτέλεσμα μάλλον αδικεί την ομάδα του Άκη Μάντζιου η οποία είχε κυριαρχικό ρόλο στο παιχνίδι, θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα γκολ απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα της Καλλιθέας και τελικώς χρειάστηκε μια στιγμή ατυχίας του Μπερναμπέ για το 1-0 αλλά και το ανέβασμα του εξαιρετικού Μανού Γκαρθία ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του στη νίκη με 2-0. Η Καλλιθέα αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 35' λόγω αποβολής του Τριαντάφυλου Πασαλίδη.

Μάντζιος και Ντονάτι άλλαξαν πολλά…

Συγκριτικά με τον προηγούμενο αγώνα με τη Λαμία, ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα εκ των οποίων η μία ήταν υποχρεωτική. Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ αντικατέστησε τον Πιόνε Σίστο ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση κι χρησιμοποιήθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Κλέιτον Ντιαντί έμεινε στην αντίστοιχη δεξιά καθώς ο Λορέν Μορόν έμεινε στην κορυφή και πίσω από την τριάδα των Μόντσου, Σιφουέντες, Μανού Γκαρθία στον άξονα. Άλλαξε επίσης τα 2/4 της άμυνας δίνοντας φανέλα βασικού στους Μάγιο (δεξιά) και Φαμπιάνο (στόπερ).

Ο Μάσιμο Ντονάτι είχε να διαχειριστεί τις απουσίες των Μουτίνιο, Μανθάτη και επέλεξε διάταξη 3-4-2-1. Ο Μπερναμπέ στην εστία και οι Ισιμά Μιρέν, Πασαλίδης και Μότοκ στα στόπερ. Σοΐρι δεξιά, Χάνουσεκ αριστερά, Μερκάτι - Ματίγια στα χαφ και Ντεμέτριους - Τζιάνι πίσω από τον Ουλντρίκις.

Ο Άρης είχε επιθετικότητα όχι όμως και ουσία

Ο ρόλος της κάθε ομάδας φάνηκε από τα πρώτα λεπτά όπου ο Άρης πίεσε αρκετά την Καλλιθέα αναγκάζοντας τους παίκτες της να κάνουν χρήση της κίτρινης κάρτας για να σταματήσουν την επιθετικότητα του αντιπάλου. Οι «κίτρινοι» είχαν ενέργεια και πολλές προϋποθέσεις για τελικές φάσεις αλλά υστέρησαν στην τελική πάσα ή προσπάθεια. Αυτή που βρήκε ο Λορέν Μορόν στο 10ο λεπτό συνάντησε τα γρήγορα αντανακλαστικά του Μπερναμπέ. Βλέποντας την ανισορροπία στις πτέρυγες και τη δυσκολία του Σάπι Σουλεϊμάνοφ στην προσαρμογή σε ρόλο αριστερού winger τον έστειλε στη δεξιά πλευρά πηγαίνοντας τον Κλέιτον Ντιαντί στην αριστερή. Ο τελευταίος κατέγραψε τελική στο 29’ ενώ στο 32’ ο Μόντσου έβαλε… μπόλικο φάλτσο στην εκτέλεση φάουλ και λίγο έλειψε να κάνει λάθος ο Μπερναμπέ.

Η αποβολή του Πασαλίδη και τα πέναλτι

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φάσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν μια επέλαση του Μανού Γκαρθία η οποία δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ αλλά δεν έγινε τελική προσπάθεια. Στο 35’ η Καλλιθέα έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη (σ. σ. είδε την πρώτη κίτρινη κάρτα στο ξεκίνημα του αγώνα κι έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα στον Ντιαντί). Στο 44’ ο Πέτρος Τσαγκαράκης υπέδειξε την εσχάτη των ποινών σε μαρκάρισμα του Ισιμάτ Μιρέν στον Χουάνκαρ αλλά ο Παπαπέτρου στο VAR είχε αντίθετη άποψη θεωρώντας ότι είχε προηγηθεί χέρι του Ισπανού μπακ του Άρη. Αυτό είδε ο Χανιώτης διαιτητής και ακύρωσε την απόφασή του. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με γκρίνια από την πλευρά του Άρη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε πάτημα του Μερκάτι στον Ισπανό επιθετικό. Επί της ουσίας, οι «κίτρινοι» είχαν μεν κυριαρχικό ρόλο αλλά όχι ουσία και η δε Καλλιθέα ήταν παθητική στο γήπεδο ενώ το ποσοστό κατοχής μπάλας έφτασε στο 79% για τους γηπεδούχους.

Ο Μπράμπετς έσπασε το… μπετόν της Καλλιθέας

Το ποσοστό κατοχής μπάλας αυξήθηκε ακόμη περισσότερο για τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο καθώς η Καλλιθέα ήταν μαζικά στην άμυνα της. Οι «κίτρινοι» δεν είχαν ταχύτητα στο παιχνίδι τους και κυρίως δεν αξιοποιούσαν τις στατικές φάσεις. Για να φτάσουμε στο 65ο λεπτό και στην εκτέλεση κόρνερ όπου ο Γιάκουμπ Μπράμπετς είδε την μπάλα να χτυπά στο κάθετο δοκάρι και στην προσπάθειά του να απομακρύνει ο Μπερναμπέ με το αριστερό χέρι του την έβαλε στα δίχτυα (1-0).

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν εκεί αλλά προσπάθησαν να τελειώσουν τον αγώνα. Στη δεύτερη τελική προσπάθειά του στο δεύτερο ημίχρονο ο Μανού Γκαρθία είδε και πάλι τον Μπερναμπέ να διώχνει την μπάλα. Η δε Καλλιθέα, μη έχοντας πλέον την επιλογή της μαζικής άμυνας, υποχρεώθηκε να ανεβάσει τις γραμμές της και είχε μια καλή στιγμή με τον Μερκάτι στο 69’. Στο 72’ ο Φαμπιάνο έκανε φανταστική κούρσα κι έβγαλε τον Ντιαντί τετ α τετ με τον Μπερναμπέ αλλά ο Σενεγαλέζος επιβεβαίωσε την αδυναμία του στην εκτέλεση.

Το απαραίτητο ρίσκο του Ντονάτι

Ο Ιταλός προπονητής της Καλλιθέας ήταν υποχρεωμένος να ρισκάρει κι αυτό έκανε με την είσοδο των Βαλμπουενά, Λουκίνα, κυρίως όμως αλλάζοντας την τακτική της ομάδας του με ανέβασμα των γραμμών. Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε στο δικό του φρεσκάρισμα με την είσοδο Σίστο, Νταρίντα. Ο Τσέχος έχασε μοναδική ευκαιρία για να τελειώσει το παιχνίδι στο 78’ όταν νικήθηκε από τον Μπερναμπέ σε τετ α τετ. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν θέμα χρόνου να μπει κι άλλο γκολ. Επί τούτου φρόντισε ο Μανού Γκαρθία ο οποίος αξιοποίησε την ασίστ του Λορέν Μορόν έπειτα από το ολέθριο λάθος του Μοτόκ ο οποίος έχασε το κοντρόλ.

Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης αποβλήθηκε στο 35ο λεπτό αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μόντσου (Άρης), Ισιμά Μιρέν, Ματίγια, Εντιαγέ (Καλλιθέα)

Ο MVP: Η αγωνιστική άνοδος του Μανού Γκαρθία έπαιξε ρόλο για τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο και μετουσιώθηκε με το γκολ που σημείωσε.

Στο ύψους τους: Ο Μπερναμπέ στάθηκε άτυχος στη φάση του γκολ γιατί συνολικά κράτησε την Καλλιθέα. Ο Λορέν Μορόν έδωσε την ασίστ στο δεύτερο γκολ. Δεν σκόραρε αλλά έφτιαξε φάσεις για τους συμπαίκτες του.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Η Καλλιθέα δεν πήρε τίποτε από τον άξονα. Δεν φάνηκε ο Ντεμέτριους, ούτε και ο Ματίγια χωρίς να αλλάξει κάτι με την είσοδο του Ντιαγέ.

Η «γκάφα»: Μετά από αυτή του Πασαλίδη που άφησε και την ομάδα του με παίκτη λιγότερο προφανώς αυτή του Μοτόκ στη φάση του δεύτερου γκολ του Άρη.

Το «στραγάλι»: Ο Τσαγκαράκης πήρε πίσω την απόφαση υπόδειξης πέναλτι υπέρ του ΄ΡΗ με την παρέμβαση του Παπαπέτρου ενώ ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για ένα πάτημα στον Μορόν στο πρώτο ημίχρονο και μια πτώση του Ισπανού στο δεύτερο.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Άρης μετουσίωσε το καλό παιχνίδι του απέναντι στη μαζική άμυνα της Καλλιθέας έχοντας… δικτατορικό ποσοστό κατοχής μπάλας και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να είχε τελειώσει το παιχνίδι νωρίτερα από το γκολ του Μανού Γκαρθία.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Χουάνκαρ, Μόντσου, Σιφουέντες (75’ Νταρίντα), Μανού Γκαρθία (89’ Βέλεθ), Σουλεϊμάνοφ (58’ Φετφατζίδης), Ντιαντί (75’ Σίστο), Μορόν (89’ Κουάισον)

ATHENS KALLITHEA (Μάσιμο Ντονάτι): Μπερναμπέ, Σοϊρί (85’ Νίκολιτς), Ισιμάτ-Μιρέν, Χάνουσεκ, Πασαλίδης, Μότοκ, Μερκάτι (73’ Βαλμπουενά), Ματίγια (46’ Εντιαγέ), Ντεμέτριους (73’ Λουκίνας), Τζιάνι, Ουλντρίκις (39’ Μεχίας).

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

«Παραλήρημα» Τραμπ στην Πενσιλβάνια: Μιλούσε 12 ολόκληρα λεπτά για τα... γεννητικά όργανα του θρύλου του γκολφ, Άρνολντ Πάλμερ

Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του Μετρό Θεσσαλονίκης - Χωρίς οδηγό οι συρμοί, αυξημένα μέτρα ασφαλείας


Το μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά - Δείτε φωτογραφίες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr