Ζινεντίν Ζιντάν: Η Σαουδική Αραβία τον θέλει για προπονητή της Εθνικής ομάδας

Ζινεντίν Ζιντάν: Η Σαουδική Αραβία τον θέλει για προπονητή της Εθνικής ομάδας

Η κακή εκκίνηση της Σαουδικής Αραβίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου φέρνει τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στην πόρτα της εξόδου με τον Γαλλοαλγερινό να είναι η πρώτη επιλογή

zidane_xr
Οι Σαουδάραβες χρύσωσαν τον Ρομπέρτο Μαντσίνι για να αφήσει τον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας και να αναλάβει τη χώρα τους, αλλά ήδη το έχουν μετανιώσει πικρά.

Ο Ιταλός τεχνικός δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πείσει με τη δουλειά του... Η Σαουδική Αραβία (που περιμένει να πάρει και τυπικά το χρίσμα για το Μουντιάλ 2034) ξεκίνησε τα προκριματικά για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο (2026) με ήττα από το Μπαχρέιν και ισοπαλία με την Ινδονησία, κι ενώ φάνηκε να συνέρχεται τα δυο εντός έδρας ανεπιτυχή αποτελέσματα (0-0 με Μπαχρέιν και ήττα 2-0 από την Ιαπωνία) προκάλεσαν νέες αντιδράσεις.

Κι η λογομαχία του έμπειρου τεχνικού με την κερκίδα δημιούργησε νέες εντάσεις σε μια σχέση που ήταν προβληματική από την αρχή.

Κλείσιμο


Ο Μαντσίνι ανέλαβε την Σαουδική Αραβία τον Αύγουστο του 2023 υπογράφοντας συμβόλαιο έως το 2027 με την αμοιβή του να ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο (!) εκατομμύρια ενώ ανάλογη είναι και η ρήτρα που πρέπει να πληρωθεί σε περίπτωση που απολυθεί.

Ωστόσο όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις για το διαζύγιο με τους Σαουδάραβες να έχουν βγει στην αγορά αναζητώντας νέο προπονητή και έχοντας Νο1 στη λίστα τους τον Ζινεντίν Ζιντάν.



Ο Γαλλοαλγερινός από το 2021 που έφυγε από την Ρεάλ παραμένει χωρίς ομάδα παρόλο που έχει συνδεθεί με ουκ ολίγες. Η προοπτική της Σαουδικής Αραβίας θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να τον δελεάσει, ακόμη κι αν το δοθούν τα διπλάσια απ' αυτά που παίρνει ο Μαντσίνι, ωστόσο η προσπάθεια θα γίνει.

Κι ίσως σε λίγες ημέρες να μιλάμε για τη μεγαλύτερη πρόταση που έχει γίνει ποτέ σε προπονητή στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη για διαφθορά ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα

Ισραήλ: Εξαρθρώθηκε δίκτυο κατασκόπων του Ιράν - Είχε εκτελέσει 600 επιχειρήσεις μέσα σε δύο χρόνια

Χριστιάνα Κατσιέρη: Aπό το Μy Style Rocks στα Μις Υφήλιος 2024 - Ποια είναι η καλλονή που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης