Champions League:«Διαστημική» Μπαρτσελόνα, 4-1 την Μπάγερν Μονάχου με χατ τρικ του Ραφίνια - Δείτε τα γκολ

Τρία γκολ ο μαγικός Ραφίνια (1', 45', 56') και ένα ο Λεβαντόφσκι (36') - Είχε ισοφαρίσει στο 18' ο Κέιν - Δεύτερη σερί ήττα για τους Βαυαρούς στο Champions League

Καταλανοί και Βαυαροί κοντράρονται στο Μονζουϊκ, με τους Φλικ, Λεβαντόφσκι να αντιμετωπίζουν τον παλιό τους σύλλογο και τις δύο ομάδες να καίγονται για τη νίκη καθώς ήδη μετρούν από μια ήττα. 

Μ’ ένα από τα παραδοσιακά ντέρμπι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ολοκληρώνεται η 3η αγωνιστική της League Phase του Champions League.


Μπαρτσελόνα (Χάνσι Φλικ): Πένια - Κουντέ, Μαρτίνεθ, Κουμπαρσί, Μπαλντέ - Πέδρι, Φερμίν, Κασάδο - Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι, Ραφίνια.
Μπάγερν Μονάχου (Βενσάν Κομπανί): Νόιερ - Γκερέιρο, Κιμ, Ουπαμεκανό, Ντέιβις - Κίμιχ, Παλίνια - Ολίσε, Μίλερ, Γκνάμπρι - Κέιν.


Η Μπαρτσελόνα, λίγες ώρες πριν ταξιδέψει στη Μαδρίτη για το Clasico με τη Ρεάλ (Σάββατο 26/10, 22:00) υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να βρίσκεται για δεύτερη φορά αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα και τον Χάνσι Φλικ (ο οποίος οδήγησε τη Μπάγερν στην κατάκτηση του Champions League το 2020) για πρώτη.

«Το παρελθόν είναι παρελθόν κι αυτό που μετράει είναι το σήμερα, αλλά σίγουρα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ματς», παραδέχθηκε χθες ο άλλοτε παίκτης και προπονητής της Μπάγερν, ο οποίος έχει οδηγήσει την ομάδα του σε μια εντυπωσιακή εκκίνηση στη La Liga, αλλά σήμερα καλείται να αντιμετωπίσει και την εξαιρετικά αρνητική παράδοση που έχει κόντρα στους Βαυαρούς.

Σε 15 αγώνες η Μπάρτσα έχει μόλις δύο νίκες και δύο ισοπαλίες με τη Μπάγερν να έχει επικρατήσει στα άλλα 11, ενώ στα πέντε τελευταία οι Βαυαροί μετρούν ισάριθμες νίκες με συντελεστή τερμάτων το απίστευτων 22-4! Τα δύο από τα τέσσερα γκολ των μπλαουγκράνα είχαν σημειωθεί στο ντροπιαστικό 8-2 υπέρ της Μπάγερν (με προπονητή τον Φλικ και παίκτη τον Λεβαντόφσκι) στον προημιτελικό του Champions League (μονός αγώνας στη φούσκα της Λισαβόνας λόγω του κορωνοϊού).

«Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σπουδαίο ματς, μ’ έναν μεγάλο αντίπαλο και δεν είναι μόνο ο Γιαμάλ ο παίκτης τον οποίο πρέπει αν προσέξουμε. Όλη η Μπαρτσελόνα είναι επικίνδυνη», τόνισε από την πλευρά του ο Βινσέντ Κομπανί.

Στη Μπαρτσελόνα υπάρχουν οι γνωστές μακροχρόνιες απουσίες (Τερ Στέγκεν, Κρίστενσεν, Μπερνάλ, Αρούχο, Φεράν Τόρες), αλλά έχουν επιστρέψει Γκάβι και Φερμίν Λόπεθ.

Το ίδιο ισχύει και για τη Μπάγερν (Μπόεϊ, Χιρόκι, Στάνισιτς εκτός) με τον Μουσιάλα να είναι κανονικά στην αποστολή.

Το σημερινό (23/10) πρόγραμμα, τα χθεσινά (22/10) αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στην League Phase και η βαθμολογία του Champions League:


Τετάρτη 23/10



19:45 Αταλάντα - Σέλτικ



19:45 Μπρεστ - Λεβερκούζεν



22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Σπάρτα Πράγας



22:00 Λειψία - Λίβερπουλ



22:00 Μπαρτσελόνα - Μπάγερν



22:00 Ατλέτικο Μαδρίτης- Λιλ



22:00 Μπενφίκα - Φέγενορντ



22:00 Ζάλτσμπουργκ - Ντίναμο



22:00 Γιουνγκ Μπόις - Ίντερ



Οι ημερομηνίες της League Phase:



1η αγωνιστική: 17-19 Σεπτεμβρίου



2η αγωνιστική: 1-2 Οκτωβρίου



3η αγωνιστική: 22-23 Οκτωβρίου



4η αγωνιστική: 5-6 Νοεμβρίου



5η αγωνιστική: 26-27 Νοεμβρίου



6η αγωνιστική: 10-11 Δεκεμβρίου



7η αγωνιστική: 21-22 Ιανουαρίου



8η αγωνιστική: 29 Ιανουαρίου


* Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 1-8 στην ενιαία βαθμολογία, θα προκριθούν στις «16», ενώ οι ομάδες των θέσεων 9-24 θα παίξουν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες playoffs. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνονται στις έδρες των ομάδων 17-24 και οι ρεβάνς στις έδρες των ομάδων 9-16.

Οι τελευταίες 12 ομάδες δεν θα συνεχίσουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

O Ομπάμα ραπάρει στίχους του «Lose Yourself» μπροστά στον Eminem σε συγκέντρωση της Χάρις - Δείτε βίντεο

Μία στις τρεις αποβολές μαθητών για χρήση κινητών στα σχολεία είναι στην Αττική

Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή τον κλείδωσε έξω όταν άργησε να επιστρέψει από βραδινή έξοδο στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr