Super League 1: Ο Πανσερραϊκός των 10 παικτών κέρδισε 1-0 την ΑΕΚ στις Σέρρες - Δείτε το γκολ

Δεύτερη ήττα για την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα - Το μοναδικό γκολ ο Μπετανκόρ στο 23' με πέναλτι - Αποβλήθηκε στο 27' ο Τέρζιτς - Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες, ζήτησε τρία πέναλτι η Ένωση

Με 4000 οπαδούς στο πλευρό της και με καλή ψυχολογία η ΑΕΚ θα κυνηγήσει το τρίποντο στις Σέρρες κόντρα στην τοπική ομάδα στον αγώνα της 9ης ημέρας της Super League 1. 

Η ΑΕΚ που την περασμένη περίοδο έμεινε στο 2-2 στις Σέρρες, σε ένα παιχνίδι που έμεινε αξέχαστο στον Αλμέιδα, προέρχεται από το 1-1 με τον ΠΑΟΚ και θέλει να επιστρέψει στις νίκες και στην κορυφή (+1 από τον ΠΑΟΚ και Άρη) έστω και για μια ημέρα. 



Η ενδεκάδα της ΑΕΚ 

Στρακόσα, Βίντα, Μουκουντί, Οντουμπάτζο, Χατζισαφί, Σιμάνσι, Πιερέιρα, Γκατσίνοβιτς, Λαμέλα, Γκαρσία, Πιερό.

Για τον Πανσερραϊκό δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Λιάσος, όπως και οι Ουαγκέ, Χαντάκιας, Περούτσι, ξέχωρα από τους νεαρούς Σοφιανό, Τσομπανίδη και Παπαβασιλείου.

Η ιστορία 

Οι δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις στο περσινό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκαν ισόπαλες. Στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον Α’ Γύρο έμειναν στο 1-1 και στις Σέρρες για τον Β’ Γύρο το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 2-2.

Η προηγούμενη φορά που είχαν βρεθεί αντιμέτωπες για το πρωτάθλημα ήταν την σεζόν 2010-11, όταν οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 2-0 εντός έδρας και 3-1 στις Σέρρες.

Τα τρία από τα έξι τελευταία τους παιχνίδια και στις δύο έδρες για το πρωτάθλημα έχουν ολοκληρωθεί με ισοπαλία, αφού ο Πανσερραϊκός είχε αποσπάσει 0-0 στις 15 Νοεμβρίου 2008 στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.

Συνολικά έχουν βρεθεί για το πρωτάθλημα 25 φορές με γηπεδούχο τον Πανσερραϊκό και από τις πρώτες αναμετρήσεις τους η ομάδα των Σερρών είχε χτίσει μια παράδοση, στην οποία δεν είχε ήττα στα πέντε πρώτα της ως γηπεδούχος, ενώ στα πρώτα έντεκα είχε δύο ήττες.

Από τη σεζόν 1977-78 η ΑΕΚ έκανε την αντεπίθεση της και επικράτησε στα οκτώ από τα 14 ματς που έδωσαν στις Σέρρες και αντέστρεψε τις ισορροπίες.

Το πιο συχνό σκορ βέβαια μεταξύ τους είναι το 1-1 που έχει παρουσιαστεί πέντε φορές και ακολουθούν οι νίκες της ΑΕΚ με 1-0 και του Πανσερραϊκού με 2-0 που έχουν από τέσσερις εμφανίσεις.

Η ευρύτερη νίκη της ΑΕΚ είναι με 5-1 στις 8 Μαρτίου 2009 με τους Τζιμπούρ και Μπλάνκο να σημειώνουν από δύο τέρματα και το άλλο να έρχεται από τον Σκόκο.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ - ΑΕΚ

25 ΑΓΩΝΕΣ

8 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

7 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

10 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 23-28


Ειδήσεις σήμερα:


Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Τι σημαίνει: Η κίνηση ουσίας προς τις ΗΠΑ και το «μήνυμα» που έλαβε η Τεχεράνη


Θεσσαλονίκη: 112 χρόνια από την απελευθέρωσή της - Οι Βούλγαροι, η διαφωνία Βενιζέλου με Κωνσταντίνο και όλο το χρονικό

Γιώργος Αγγελόπουλος - Δήμητρα Βαμβακούση: Βάφτισαν την κόρη τους

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr