La Liga: Διαστημική Μπαρτσελόνα σκόρπισε 4-0 τη Ρεάλ στη Μαδρίτη - Δείτε τα γκολ

Η Μπαρτσελόνα έκανε πάρτι στο πρώτο El Clasico της σεζόν επικρατώντας 0-4 της Ρεάλ - Με δυο γκολ του Λεβαντόσφκι σε ένα δίλεπτο (56', 58') και δυο ακόμη από τους Γιαμάλ (77'), Ραφίνια (84') η Μπαρτσελόνα ξέφυγε στο +6 στην βαθμολογία

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα δίνουν το πρώτο ντέρμπι γιγάντων της σεζόν (26/10, 22:00). Οι Μερένγκες υποδέχονται τους Μπλαουγκράνα σε ένα Clasico που προμηνύεται το πιο ανταγωνιστικό εδώ και χρόνια και έχει ιστορικό διακύβευμα, αφού η Βασίλισσα αν δεν ηττηθεί θα ισοφαρίσει το ρεκόρ αήττητου σερί στη La Liga που κρατάει η Μπάρτσα με 43 παιχνίδια!

Η πρώτη «μάχη» τους τη φετινή σεζόν βρίσκει τις δύο ομάδες να προπορεύονται στο πρωτάθλημα έχοντας μεταξύ τους απόσταση τριών βαθμών (27 η Μπαρτσελόνα, 24 η Ρεάλ) και να προέρχονται από μεγάλες νίκες στο Champions League επί των γερμανικών Μπάγερν Μονάχου (4-1) και Μπορούσια Ντόρτμουντ (5-2) αντίστοιχα.

Κάτι παραπάνω από έναν αιώνα μετά την πρώτη τους επίσημη «σύγκρουση» τον Μάιο του 1902, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν αναμετρηθεί συνολικά 257 φορές (σε επίσημους αγώνες), με τη Βασίλισσα να αναδεικνύεται νικήτρια σε 105 περιπτώσεις, έναντι 100 των Μπλαουγκράνα, ενώ 52 φορές τα ματς έχουν λήξει ισόπαλα.

Μία Μπάρτσα on fire

Η Μπαρτσελόνα έχει κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στη φετινή La Liga. Είναι πρώτη με 27 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τη Ρεάλ, έχοντας ηττηθεί μία φορά από την Οσασούνα (4-2). Η Ρεάλ από την άλλη είναι αήττητη με επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Μεσοβδόμαδα και οι δύο έκαναν… όργια στην τρίτη αγωνιστική του Champions League. Η Ρεάλ, με έναν «εξωγήινο» Βινίσιους, κατατρόπωσε την Ντόρτμουντ με το εμφατικό 5-2, ενώ η Μπαρτσελόνα του φανταστικού Ραφίνια σμπαράλιασε την Μπάγερν με 4-1.

Οι Ραφίνια και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι χωρίς αμφιβολία τα πρόσωπα της φετινής σεζόν για την ομάδα του Χάνσι Φλικ, καθώς σε σύνολο 13 αγώνων μετρούν αθροιστικά 24 γκολ και 10 ασίστ. Μεγάλη είναι και η συνεισφορά του wonderkid Λαμίν Γιαμάλ με πέντε γκολ και επτά ασίστ. Απέναντι στη Σεβίλλη την προηγούμενη αγωνιστική, με τα πέντε τέρματα που σημείωσε, η Μπαρτσελόνα έφτασε τα 33 στις πρώτες δέκα αγωνιστικές (!) ισοφαρίζοντας την επίδοση της σεζόν 1996/1997.

Τα… πιτσιρίκια από τη Μασία είχαν την τιμητική τους στο εν λόγω παιχνίδι. Πένια, Κουρμπασί, Μπαλντέ, Κασάδο, Γιαμάλ, Φατί ξεκίνησαν βασικοί, ενώ στην πορεία μπήκαν στο ματς οι Φερμίν Λόπεθ και Γκάβι, ο τελευταίος μετά από περίπου έναν χρόνο απουσίας. O Φλικ, πέρα από τον Τερ Στέγκεν, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Κρίστενσεν, Φεράν Τόρες και Αραούχο.

Το αήττητο ρεκόρ που κυνηγά η Βασίλισσα

Στον αντίποδα, η Ρεάλ θέλει να πετύχει την τέταρτη σερί νίκη της σε Clasico μετά το 3/3 της περσινής σεζόν (μαζί με τον τελικό του Super Cup), σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα που νίκησε για τελευταία φορά σε επίσημο ματς την «μισητή» της αντίπαλο τον Μάρτιο του 2023.

Η Βασίλισσα κυνηγάει επίσης ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, αφού εάν δεν ηττηθεί στο ντέρμπι, τότε θα φτάσει στα 43 σερί αήττητα παιχνίδια στη La Liga (που ξεκινάει από τον Σεπτέμβρη του 2023), επίδοση που μέχρι τώρα κατέχει η Μπαρτσελόνα και που «έχτισε» μεταξύ δύο σεζόν (2016/2017-2017/2018).

Ο περσινός πρωταγωνιστής των Clasico, Τζουντ Μπέλινγκχαμ, που είχε πετύχει το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις και των δύο αναμετρήσεων για το πρωτάθλημα, φέτος είναι «άσφαιρος» με τη φανέλα της Ρεάλ. Τα ηνία στο σκοράρισμα έχουν αναλάβει ο Κιλιάν Μπαπέ και ο Βινίσιους, οι οποίοι έχουν μαζί 16 γκολ. Μάλιστα, για τον Γάλλο αυτό θα είναι το πρώτο του Clasico.

«Πλήγμα» για τον Κάρλο Αντσελότι θα είναι οι απουσίες των Τιμπό Κουρτουά και Ροντρίγκο που αποκόμισαν τραυματισμούς απέναντι στην Ντόρτμουντ. Ο Βέλγος έχει πρόβλημα στον προσαγωγό του αριστερού του ποδιού, ενώ ο Βραζιλιάνος ταλαιπωρείται από μυϊκό τραυματισμό. Ενδεχομένως να προλάβει το ντέρμπι και ο Μπραχίμ Ντίαζ.

Πηγή:www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Τι σημαίνει: Η κίνηση ουσίας προς τις ΗΠΑ και το «μήνυμα» που έλαβε η Τεχεράνη

Θεσσαλονίκη: 112 χρόνια από την απελευθέρωσή της - Οι Βούλγαροι, η διαφωνία Βενιζέλου με Κωνσταντίνο και όλο το χρονικό

Γιώργος Αγγελόπουλος - Δήμητρα Βαμβακούση: Βάφτισαν την κόρη τους

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr