Super League 1: Έμεινε όρθιος στο ΟΑΚΑ ο Άρης, 1-1 με τον Παναθηναϊκό - Δείτε τα γκολ

Καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ο Παναθηναϊκός αλλά δεν έφτασε στη νίκη - Προηγήθηκε 1-0 με τον Τετέ στο 33', ισοφάρισε ο Μορόν στο 72' - Παρέμεινε στην κορυφή ο Άρης

Λίγες ημέρες μετά την ήττα με 4-1 από την Τσέλσι ο ΠΑΟ επιστρέφει στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Άρη (18:00). 

Οι πράσινοι προέρχονται στο πρωτάθλημα από τη νίκη επί του ΟΦΗ και θέλουν 2η σερί νίκη για να εισέλθουν στην τετράδα της βαθμολογίας εν αντιθέσει με τον Άρη που έχει 4χ4 νίκες και ζητά την 5η που θα τον κρατήσει στην κορυφή. 

Η ενδεκάδα του ΠΑΟ

Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Τσέριν, Μπακασέτας, Τετέ, Πελίστρι, Γερεμέγεφ.

Η ενδεκάδα του ΑΡΗ 

Κουέστα, Μάγιο, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Βέλεθ, Μόντσου, Σιφουέντες, Μάνου Γκαρθία, Ντιαντί, Σίστο, Μορόν.

Για τον Παναθηναϊκό επέστρεψε και θα παίξει ο Ιωαννίδης και ο Φαμπιάνο είναι στην αποστολή του Άρη αλλά δεν μοιάζει απόλυτα έτοιμος. 

Η αποστολή του Άρη: Cuesta, Sidklev, Hugo Mallo, Montoya, Frydek, Juankar, Brabec, Fabiano Leismann, Fran Velez, Rose, Darida, Cifuentes, Jean Jules Mvondo, Monchu Rodriguez, Pardo, Manu Garcia, Sisto, Suleymanov, Saverio, Diandy, Zamora, Quaison, Loren Moron, Φετφατζίδης.

Η αποστολή του ΠΑΟ: Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Λίλο, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Ζέκα, Ιωαννίδης, Ουναΐ, Τετέ, Μπακασέτας, Ίνγκασον, Τσέριν, Μαντσίνι, Λημνιός, Μαξίμοβιτς, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πελίστρι, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Αράο.

Η ιστορία 

Μόλις στα δύο από τα δέκα τελευταία παιχνίδια με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό έχουν σκοράρει και οι δύο ομάδες. Οι Πράσινοι μετρούν τρεις νίκες με 1-0, τρεις με 2-0 και ο Άρης έχει επικρατήσει δύο φορές με 1-0. Οι αναμετρήσεις που σκόραραν και οι δύο ήταν για τη διαδικασία των Playoffs, στις 18 Απριλίου 2021 στη νίκη των Κίτρινων με 2-1 και στις 14 Μαΐου 2023, όταν αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.

Ο Παναθηναϊκός είναι κυρίαρχος στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στην Αθήνα, αφού έχει 47 νίκες και 11 ισοπαλίες στα 65 ματς, αλλά οι Κίτρινοι έχουν αποσπάσει θετικά αποτελέσματα την τελευταία 20ετία. Την περίοδο 2020-21, μάλιστα, επικράτησαν εκτός έδρας τόσο στην κανονική περίοδο (1-0 με γκολ του Μαντσίνι), όσο και στα Playoffs (2-1 με γκολ του Μανού και του Ματέο Γκαρσία).

Στα δύο αυτά ματς προπονητής του Άρη ήταν ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος οδήγησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη νίκη επί του Παναθηναϊκού και στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα, αφού στις 28 Απριλίου 2024, ο Άρης επικράτησε με 1-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για τα Playoffs του πρωταθλήματος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr