Premier League: Μοιρασιά στο Λονδίνο για Άρσεναλ - Λίβερπουλ (2-2) με κερδισμένη την Σίτι

Δεν αναδείχθηκε νικητής στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής και η Λίβερπουλ έπεσε από πρώτη θέση όπου βρίσκεται πλέον η Μάντσεστερ Σίτι – Οι κανονιέρηδες προηγήθηκαν δυο φορές με Σάκα, Μερίνο αλλά οι κόκκινοι είχαν ισάριθμες απαντήσεις με Φαν Ντάικ, Σαλάχ

Άρσεναλ και Λίβερπουλ συγκρούονται στο «Έμιρειτς» στο μεγάλο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Premier League. Δύο ομάδες με υψηλούς στόχους, διεκδικητές του τίτλου, συναντώνται σε ένα ματς με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η Άρσεναλ, μετά την ήττα της στο Μπόρνμουθ, βρίσκεται στο -4 από τη Λίβερπουλ και μια ήττα σήμερα θα την αφήσει αρκετά πίσω στη μάχη για την κορυφή.

Από την άλλη, η Λίβερπουλ, με 11 νίκες σε 12 αγώνες υπό την τεχνική ηγεσία του Σλοτ, έρχεται στο Emirates με φόρα. Ωστόσο, η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια με Τσέλσι και Λειψία μπορεί να παίξει ρόλο.


Η κατάσταση των ομάδων

Άρσεναλ: Παρότι κυριάρχησε κόντρα στη Σαχτάρ στο Champions League (νίκη 1-0 με αυτογκόλ), η ήττα στο Μπόρνμουθ έβαλε τέλος στο αήττητο σερί. Βρίσκεται στην 4η θέση με 17 βαθμούς, στο -4 από τη Λίβερπουλ και στο -6 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι (με ματς λιγότερο). Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τρεις ήττες της στο πρωτάθλημα ήρθαν σε αγώνες που έπαιξε με παίκτη λιγότερο.

Λίβερπουλ: Με νίκη επί της Λειψίας στο Champions League (1-0), η ομάδα του Σλοτ συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Η νίκη με 2-1 κόντρα στην Τσέλσι στο Anfield τη διατηρεί στην κορυφή (προσωρινά). Με 7 νίκες σε 8 αγώνες πρωταθλήματος (7-0-1), η Λίβερπουλ έχει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας (3 γκολ παθητικό). Εκτός έδρας μετράει τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα.

  • Η Άρσεναλ είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος με τη Λίβερπουλ (2 νίκες, 2 ισοπαλίες).

  • Η Λίβερπουλ έχει σκοράρει στα 17 τελευταία παιχνίδια με την Άρσεναλ στην πρώτη κατηγορία, ενώ έχει κερδίσει στις τέσσερις από τις έξι τελευταίες επισκέψεις της στο Emirates σε όλες τις διοργανώσεις (4 νίκες, 0 ισοπαλίες, 2 ήττες).

Ειδήσεις σήμερα:

Παγκόσμια ανησυχία για κλιμάκωση μεταξύ Ιράν και Ισραήλ - «Δεν υπάρχουν όρια στην αποφασιστικότητά μας» διαμηνύει η Τεχεράνη

Ντουπλάντις και Μάχουτσικ οι κορυφαίοι αθλητές στίβου της Ευρώπης για το 2024

13χρονη σκότωσε την 7χρονη αδερφή της με αιχμηρό αντικείμενο στη Λειψία της Γερμανίας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr